| Niciunnumedeutilizator a întrebat:

Credeți că dacă rușii știau ce-i așteaptă dacă-l răstoarnă pe țar ar mai fi avut loc Revoluția din Octombrie?

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Daca i-ai pune s-o mai faca o data, cu siguranta ca n-ar mai face-o.
Milioanele de morti si torturati pe criterii politice sunt departe rau de mizeriile tariste, oricate ar fi fost ele. Plus ruina care a ajuns Rusia, dupa ce au venit bolsevicii...

19 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.
Pe vremea tarului era foarte greu. Saracie lucie.

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru anonim_4396):

Știu, știu. Muncitori exploatați, armata prost pregătită (un ofițer rus care a luptat în războiul din 1905 zicea ceva de genul "japonezii de bat cu puști, rușii se bat cu icoane"), democrația și constituția și Duma de Stat erau o glumă proastă ș.a.m.d. În război a și venit o foamete mare și mulți soldați n-au mai ascultat de ofițeri. Nicolae al II-lea nici n-a fost pregătit să conducă: tatăl său îl considera prost și imatur și aștepta ca Nicolae să aibă 30 de ani ca să-l pregătească; asta urma să se întâmple în 1898, dar țarul Alexandru III a murit în 1894 lăsând Rusia unui țar complet nepregătit.
Dar oare știind țăranii ruși că-i așteaptă război civil, foamete, colectivizare, Holodomor și Marea Epurare, l-ar mai fi dat jos pe țar?

| SharpEagle a răspuns:

Schimbarile astea de regim sunt de regula initiate din alte sfere, mai "inalte". Rasturnarea era deja "in carti". Rusii s-au dus doar cu valul nou creat (nu ca n-ar fi vrut sa-l rastoarne, dar nu erau organizati, nu exista un "centru de comanda", daca nu veneau "agenturili străini").
Din pacate, comunismul in Europa a fost o creatie a unor evrei extrem de influenti...

| mihai69 a răspuns:

Da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Nu ai cum sa stii gradul de nebunie al unui conducator decat atunci cand te lovesti de asta.
Nu cred. Oricum cred ca si miscarea de atunci a fost pornita pe baza unei razmerite vis-a-vis de conditii si a denaturat in lovitura de stat.
P.S. Si pe la noi mai sunt unii pro-Rusia si pro-Putin. Eu nici acum nu ii pot tolera, pur si simplu am taiat-o de-acolo. Creierul meu refuza asa ceva. Faza cu "fiecare are dreptul la o parere" ma face sa fiu si mai rau si sa ii accept si mai putin. Pot deveni periculosi r...tii astia.

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru SharpEagle):

E foarte adevărat ce zici tu. Mare parte din oamenii de frunte ai Revoluției și ai comunismului erau evrei: Lenin, Troțki, Zinoviev, Marx, Kaganovici etc. Excepție notabilă e Stalin, care totuși nu era rus, ci georgian, dar comunismul în sine este o ideologie iudaică.
Totuși, toate astea au trebuit făcute cu sprijinul poporului. Adică rușii au vrut să-l dea jos pe țar, căci nici sub el lucrurile nu erau roz, e drept. Dar dacă țăranii și muncitorii ruși ar fi știut ce-i așteaptă dacă-i sprijină pe bolșevici? Mă refer aici la toate crimele comunismului, de la Holodomor la Marea Epurare, la colectivizare și chiar războiul civil. I-ar mai fi sprijinit?

| gabicoo a răspuns:

A fost schimbat un regim autocratic cu altul! Atât în țarism cât și în comunism oamenii de rând au trăit în sărăcie! În țarism un grup restrâns deținea întreaga bogăție! Diferența a fost că în comunism sărăcia era egală pentru toți!
Deci pur și simplu nu le-a păsat cine îi conduce!

| Allemando a răspuns:

Nuuuu!
Nimeni nu vrea un regim totalitar ca al lui Stalin, participarea la încă un război mondial, lideri comuniști de-a rândul, generații chinuite...
Lenin părea destul de promițător. Sub el încă era speranța unei vieți mai bune. Cel puțin la început. De la Stalin a început chinul... Totuși, astea au dus la întărirea Rusiei. Dacă nu exista regimul sovietic din URSS, nu cred că Rusia ar mai fi ajuns o putere mondială așa mare, dar nu cred că s-a meritat.
Sper că te-am ajutat!

| sabin89 a răspuns:

Depinde care ruşi. Lenin şi ai săi ştiau ce urmează; şi nu erau puţini. Ei au vrut revoluţia. Acum, cât de mulţi erau aceşti "mulţi", e greu de spus. Dacă erau o majoritate, revoluţia ar fi avut loc,. Cunoscând însă faptul că istoria se falsifică din momentul în care începe, nu putem şti exact ce a fost acolo.

| Brizbriz a răspuns:

NU, evident
chiar marina ruseasca, in timpul revolutiei, cand si-a dat seama ce RAHAT IMPUTIT mananca de fapt bolsevicii NENOROCITI, au incercat sa se lupte cu ei, fara succes

iar, ca sa vad, daca inteleg bine intrebarea ta
ce a lipsit REAL ca revolutia sa nu se intample a fost faptul ca Rasputin a fost bolnav rau cu gripa la el in sat, lucru care a dus la efect de domino:
intrarea Rusiei in ww1 (in uralele multimii), daca nu ar fi fost bolnav, ar fi convins tarina sa convinga tarul sa nu intre in ww1
lucru care a dus la 4 milioane de morti, lucru care a dus pana la urma, la abdicarea tarului si slabirea SERIOASA a puterii, chestie observata de Lenin, ca apoi sa inceapa revolutia

| mgtow a răspuns:

Oamenii nu au ce sa-i faca, cineva de langa el se poate ocupa cu un pistol

| Yuoia a răspuns:

Oamenii saraci (in punga si in duh) sunt usor de manipulat.
La fel s-a intamplat si cu noi in 1989. Mai rau, cei ce s-au nascut dupa acea data sunt convinsi ca inainte era rau si acum e bine. Grav e ca bunicii lor sunt lasi (de frica represiunilor de acum) si nu le spun adevarul.
Cum ziceam, cei saraci cu duhul sunt usor de manipulat.

| T0T a răspuns:

Mereu e un dacă și cu parcă. Chiar și evenimente pozitive pot duce la dezastre, dar și invers: evenimente dezastruoase pot duce la lucruri foarte bune. Nu rar mi-a fost dat să plătesc un preț pentru lucrurile bune din viața mea. Totuși, nici în aceste situații nu știi dacă, chiar de ai fi schimbat ceva, rezultatul nu ar fi fost același. De aceea vorba... „dacă și cu parcă se plimbau în barcă, barca s-a răsturnat și amândoi s-au... înecat!"

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru T0T):

Da, e adevărat că nimic în lumea aceasta nu e dar bun sau doar rău și oricum ai da-o cuiva tot nu-i bine. Așa că depinde din ce perspectivă privești dacă lucrurile sunt în mare parte pozitive sau în mare parte negative. Iar eu am oferit acum perspectiva rusului de rând: nu m-am referit la politicieni, pentru ei știm cu toții dacă era bine sau rău, ci la muncitori, țărani, soldați.
Dacă Rusia nu l-ar fi dat jos pe țar, fi rămas în război. Adică Germania trebuia să trimită trupe de frontul de Est, ceea ce le accelera înfrângerea. Or, când Rusia sovietică a ieșit din război în martie 1918, nemții au luat soldații din Est și i-au mutat în Vest. Plus că la Versailles, Rusia ar fi avut un cuvânt de spus, ceea ce nu s-a întâmplat în realitate.

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Dacă as fi fost un rus, dar d-ala educat, n-as fi vrut oricum sa cada Nicolae, căci asta ar fi adus instabilitate unei țări care se afla în mijlocul unui război mondial. După tar, germanii au trecut ca prin brânză în interiorul Rusiei. Ce? Dacă-l dădeai jos pe tar rezolvai cu foamea? Putea sa vina și Petru cel Mare cu reformele lui, ca într-un război nu puteai face nici o reforma economica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod normal un conducator prost trebuie inlaturat. La fel si urmatorul conducator prost and so on...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În mod sigur. Nu rușii toți l-au răsturnat pe țar, ci niște revoluționari numiți bolșevici.

| relian a răspuns:

Problema a fost nu din cauza tarului, nu taru adusese saracie, s-a intamplat ca perioada aia sa fie slaba, sau f slaba, oricarei tari i se poate intampla.
Plus ca era perioada aia naspa pentru majoritatea tarilor din Europa nu doara rusia.
Sa nu zica careva ca populatia de mai stiu eu din RO sau alta tara o duceau nemaipomenit de bine.
Si in RO in anii 40 a fost foamete,dar aia nu sa datorat ca venise comunistii la putere,au fost ceva ani secetosi,nu s-a facut mare lucru,apoi a venit virfu anului secetos care ia bagat pe toti la fund.

Cind se intampla o chestie asa,se intampla pe o zona destul de mare,nu-i ceva local,la nivel de oras,aia se rezolva usor.

Pe tar lau rasturant prostii care au dat de miere,au gustat mierea si au vazut cai buna,apoi vorba zicale,nu te pui cu prostu laughing aia au prostit restul prostimii,pe tarani care o duceau f greu la timpul ala,in general muncitorimea si asa lau dat pe ala jos.

Dar eu cred,ca alora nici prin cap nu lea trecut ce era cu comunismu asta,credeau ca or sa vie altii ce o sa le dea si lor mai multa libertate,conditii mai bune.

Comunisti aia au fost exact ce is si politicienii de azi,la alegeri vin care mai de care cu prouneri,cu povesti,alegema pe mine ca va dau,va fac,va dreg,apoi dupa ce l-ai ales vezi adevarul laughing dar degeaba mai vezi ca e deja prea tirziu.

Omenii trebuie sa priceapa ca acolo unde a existat un sistem de tip feudal greu sa deloc se pot intampla minuni,ori noul sistem sa faca ceva pentru cei multi.
Sistemul feudal sia schimbat numele si exista si azi,nu-i mai zice feudal ii zice parlamentar,dar de fapt tot dracu ala este.

Daca astazi, cand avem acces la informatie, putem circula nu doara in interior, ci si in exterior, putem vedea si altceva decat avem noi, deci daca si astazi prostimea se lasa prostita laughing ce sa vorbim de aia acum 1 suta si de ani.

Problema este de cum percepe, ori daca poate percepe omu ceva.Dar de regula nici daca iti explica cineva, tot nu ar stii cum ar fi.
Eu zic ca daca ar fi stiut, chiar de le-ar fi zis cineva ei tot aia ar fi ales, adica pe comunisti.
Si astazi de ar fi tot la fel ar alege.Omu nu se schimba peste noapte.Schimbarile le fac oamenii luminati nu gloata laughing gloata alege mereu la fel.

Ai exemplu in fata ta,romanii aleg mereu aceiasi oameni,daca le spui sa nu aleaga nimic nu-s de acord,ei cred inca si acu ca votul lor conteaza,ca poate poate vine unu bun pentru ei laughing
In sistemul asta feudal nu are cine apare,asa ceva nu exista,pentru ca sistemul nu este dictatorial,nu este sistem sa conduca o singura persoana.
Daca ar fi asa,atunci da,spui dam jos pe asta,vine poate altul bun si face si ceva pentru noi.
In sistemul ala dictatorial,sau in care era ala tar,imparat,domnitor etc acolo poti spera la ceva.
In sistemul asta parlamentar sa speri la ce anume? Nu ai la ce spera,is un grup de tilhari,ori mai multe grupuri care tilharesc tara non stop laughing
Pe vremuri acu mie sau sute de ani,veneau domnitori rai pentru popor,pleca ala sau era dat jos,omu spera ca poate vine altul bun,citeodata se intampla sa vina,Stefan, Vlad tepes etc au fost buni pentru popor, dar ala era sefu, nu parlamentu.

Daca rusii pe vremea aia ar fi priceput lucru asta, ori daca astazi oamenii ar pricepe lucru asta, poate alta ar fi situatia.Dar nu are nimeni interesul sa descuie mintea omului de rind.

| Mosotti a răspuns:

Ar mai fi avut loc, ca, comunismul a facut mult bine, cu tarul era f rau pentru omu de rand.
Comunismul le-a facut blocuri ieftine, gradinite si sist de sanatate si invatamant gratuit (cu taru nu aveai bani nu invatai, nu te tratai), loc de munca asigurat, preturi decente. Multi l-au plans la moarte, am vb si eu cu oameni care au trait atunci.

Nu aveau nici specialisti, Stalin a format specialisti.

Ca a omorat pe niste unii, aia erau adepti ai "democratiei" sua si aveau interes sa "democratizeze" rusia si sa o dea pe mana americanilor.
A mai si abuzat, e corect.
Insa majoritatea oamenilor au dus-o mult mai bine ca inainte.