| Lizzu a întrebat:

Credeti ca desenele geometrice abstracte din lanurile de grau sunt opera oamenilor sau a altor fiinte?
Si ce vor sa reprezinte ele?

Răspuns Câştigător
| hummmer a răspuns:

Mare e gradina Domnului si or fi si din aia care se joaca in lanurile altora.
Eu zic ca oamenii le fac si reprezinta -nimic, poate doar imaginatia unor glumeti, sunt facute ca apoi sa rada de cum isi dau altii cu parerea referitor la originea lor, aici ma refer la oameni de stiinta sau diferiti indivizi ce studiaza prostiile alea.

| xXAlphaXx a răspuns (pentru hummmer):

Detin informatii secrete! Azi noapte, pe la 2 noaptea, am vazut o nava extraterestra cum vroia sa aterizeze pe Campia Romana! Din ea au coborat 2 exraterestri reptilieni impreuna cu o armata de alti extraterestri, planuiau sa invadeze Romania! Dintr-o data, o hoarda de tigani au navalit pe ei cu bate, cutite si topoare si i-au anihilat! Dupa aia, au carat nava extraterestra pe o remorca trasa de un tractor si au dus-o la fier vechilaughing

| hummmer a răspuns (pentru xXAlphaXx):

Si cu corpurile alora ca au facut? Ca o punem de o vanzare pe ibai.

| xXAlphaXx a răspuns (pentru hummmer):

Le-au mancatlaughing

| hummmer a răspuns (pentru xXAlphaXx):

Sa le stea in gat.Si cre'ca nici la fier vechi nu iau prea mult pe nava alora, o fi fo facuta din tartanium, hartanium, polistiranium si aia nu primeste aliajuri.

68 răspunsuri:
| Lizzu explică (pentru Hombre):

Mersi,unele le stiam, altele m-au lasat fara comentarii.
Pur si simplu e ARTA sa poti face asa ceva.

| Hombre a răspuns (pentru Lizzu):

Pentru cine stie sa aplice geometria in spatiu desenele nu sunt complicate, uimirea mare pentru privitori si necunoscatori este suprafata mare a desenelor si originalitatea lor.

| Lizzu explică (pentru Hombre):

Da.
Tocmai ca pe o suprafata intinsa, desenul isi poate pierde logica cu care este construit.
Oricum merita aplauze cei care le-au facut.

| Alphawolf a răspuns:

Sunt persoane ca-si petrec timpul pe acele figuri, ei considerandu-le creatii extraterestre. Ele sustin ca acele figuri au o anumita influenta asupara lor, ca simt o anumita energie si ca au nu stiu ce fel de viziuni.
In urma acestor afirmatii s-au facut tot felul de cercetari si examinari a acelor locuri, s-au luat mostre de pamant, s-a examinat radiatiile, totul, dar nu au gasit nimic deosebit.
Un expert in geometrie a afirmat in urma studiului acelor figuri ca acele figuri nu sunt chiar asa complicate cum par la prima vedere, dimpotriva, ele sunt destul de simple. Sunt persoane care au recunoscut ca ei se ocupa cu crearea acestor figuri geometrice in lanuri(de 15 ani), apoi au si demonstrat in fata camerei de filmat facand o figura geometrica foarte complicata, noaptea doar la lumina lunii, si doar in patru ore.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Singurele desene inexplicabile raman cele din Peru.

| hummmer a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Alea nu-s facute in grau.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru hummmer):

Pai nici nu am zis ca ar fi facute in grau! Eu m-am legat doar de cuvantul "desene". Pe grau l-am lasat in pace!hee hee

| hummmer a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Odihneasca-se in pace.
Revenind la Peru, un destept a descoperit ca alea ar fi labirinte si a spus: "Acest labirint a fost făcut cu scopul de a fi folosit la sol şi nu văzut din aer. Elementul surpriză a fost crucial pentru experienţa labirintului Nazca", a spus Ruggles. Nu exista nicio modalitate de a afla cum a fost folosit labirintul, continuă Ruggles. Se crede că şamanii şi pelerinii ar fi mers pe acest traseu dificil în călătorii spirituale. O altă posibilitate este ca drumul să fi fost rezervat zeilor Nazca.
Zicem si noi ca el si ne miram in continuare de piramide, desene, lumea ce ne inconjoara.

| Lizzu explică (pentru hummmer):

Sau poate ca labirinturile astea din desene s-ar putea sa fie niste portaluri in timp. thinking

| hummmer a răspuns (pentru Lizzu):

Adevarul e ca nu vom sti niciodata, mereu ne vom multumi cu ce ni se explica ca ar fi si gata, toata lumea e de acord.

"Adevarul e ca nu vom sti niciodata, mereu ne vom multumi cu ce ni se explica ca ar fi si gata, toata lumea e de acord"

DA...
Asta e partea proasta...

| Inferno a răspuns:

Niste farse. Exista localnici care au recunoscut ca ei au facut "desenele" ba chiar au si descris modul in care au fost realizate, cu ajutorul unei scanduri si o sfoara. O tehnologie nu prea avansata as spune.

| Lizzu explică (pentru Inferno):

Asa este...dar unele sunt atat de ocmplicate incat ti-e imposibil a crede ca pot fi facute de mana omului.

Oricum cred, pana la urma, ca tot oamenilor li se datoreaza happy

| valentingb a răspuns:

S-o luăm simplu : dispui de tehnologia necesară pentru a zbura prin cosmos. Vii pe pământ și ce faci? Desenezi?

| Lizzu explică (pentru valentingb):

Poate desenezi, da. Poate vrei ca omenirea sa descifreze anumite mesaje codate... poate intr-un viitor indepartat le vom descifra.

Nu stiu.

| valentingb a răspuns (pentru Lizzu):

Haide mă...ai timp să crezi? Ai detulă tehnologie să călătorești nestingherit si cobori ca idiotul exact unde lasi amprente? Pai eu cred că sunt e destul de capabili să înțeleagă engleza, dacă sunt așa avansați.
Curios e că în țările unde lumea e mai mult preocupată să găsească mâncare, nu apar cercuri. Doar în țările unde lumea o duce bine și are timp de prostii. Pardon...de studierea spațiului.

| Lizzu explică (pentru valentingb):

Da,ai dreptate aici... unii abia traiesc de pe o zi pe alta si astialalti gasesc cercuri si diferite chestii, de plictiseala.

straight face

| relian a răspuns:

Pai singura ai dat si raspunsul.Toate aceste desene sint numai in lanurile de grau si de aici simplitatea rezolvarii. Daca ar fi facute de altcineva lear face oricunde si peo pajiste cu iarba, ar tunde iarba, ar modelao ar ardeo cumva siar face desenele respective.Problema este ca la inceput nu erau luate ca desene, se credea ca acolo ar ateriza stiu si eu ce nave care ar lasa acele urme, deci la inceput erau considerate urme ale unor nave spatiale sau de care or fi fost.Deci ce reprezinta ele? Ai vazut Graffity ei alea ce sint si ce reprezinta? Sint unia pe care ii chinuie talentu, care intr-adevar au ceva talent sil manifesta si ei pe unde pot si cum pot.Aceiasi chestie se intimpla si aici.Numai ca aici deja faci chestii ilegale, mergi pe proprietatea unui om, strici aluia recolta, iar ala daca te-ar vedea nu stiu cum ar iesi pina la urma, avind in vedere ca ei fac asta noaptea.In unele tari ca america poti sa fii foarte usor, impuscat fara nici un fel de problema.Dar probabil ca cei care fac asta cunosc proprietarul stiu pe unde se afla, unde sta si de aia nau fost pina acum conflicte de genul asta.

| Wøodenpints a răspuns:

Fermieri care se îmbată şi se fugăresc cu maşinile de tuns iarbă prin lanul de grâu. A doua zi uită tot şi cheamă CNN-ul.

Acum pe bune, dacă ar fi existat extratereşti care să ne viziteze, fiinţe superioare şi cu o tehnologie mult mai avansată decât a noastră dacă ei ne-au găsit primii...crezi că n-ar avea altceva imi bun de făcut pe planeta noastră decât să deseneze în lanurile de grâu?

| Lizzu explică (pentru Wøodenpints):

Asa e, poate ar fi colonizat-o mai bine, nu? decat sa ne lase mesaje...zic eu.

happy

| Wøodenpints a răspuns (pentru Lizzu):

Dacă ar vrea cineva să ne lase mesaje, probabil ar găsi o metodă ceva mai inteligentă şi mai puţin cretină ca formele dintr-un lan de grâu...zic eu.
Cred că ar veni şi ar încerca să comunice cu noi, să stabilim un dialect prin care cele două civilizaţii să poată schimba informaţii. Da eu ce ştiu...

| Lizzu explică (pentru Wøodenpints):

Da, asa e.
Ai dreptate.

Dar cum ai spus si tu, ce stim noi...

| Exilee a răspuns:

Cum sa vina alte fiinte sa deseneze figuri geometrice ''abstracte'' in lanurile de grau? laughing)) rolling on the floor
Cred ca la cat de salbatici suntem, se sperie si armatele din StarTrek sau Star Wars.

Oricum, lumea fiind plina de ''ingineri'', trebuie sa stim si noi sa facem un patrat in lanuri de grau pentru ca sa ne indobitocim de pe urma unor glume de prost-gust.

Apropo, sigur ai ales categoria perfecta?happy Nu de-alta...dar mi se pare a se potrivi la categoriaConversatii. Sa ma scuzi te rog daca gresesc.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

Pai ..era si vorba de stiinta happy aici. Dupa parerea mea.

Dar m-ai facut sa rad cu prima ta intrebare laughing da, suna ciudat, tocmai de asta am intrebat. Poate ma mai luminez

| Iubibilăă a răspuns:

Nici piramidele acelea din Egypt nu sunt facut de oameni.
Dovada ca exista extraterestri.
Pa, pa.

| Lizzu explică (pentru Iubibilăă):

Pai cu piramidele e alta treaba si mancare de peste.

| Iubibilăă a răspuns (pentru Lizzu):

Ce mancare de peste?
Cand comentezi, te rog sa explici mai bine.
Multumesc.
In cazul in care nu ai inteles, m-am referit ca nici piramidele nu sunt facute de oameni.

| Lizzu explică (pentru Iubibilăă):

laughing eu am inteles foarte bine ce ai afirmat tu.
Tu nu ai inteles..era un limbaj mai...liber,ca sa zic asa.

Vroiam sa spun ca cercurile sunt diferite si nu se afla in aceeasi poveste cu piramidele si istoria lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum să fie opera oamenilor? Cu siguranță aici e vorba de extratereștrii.
Oricum asta rămâne un mister.
Mutațiile vacilor-fermierii americani au constatat că vitele erau atăcate în timpul nopții, asta prin anii 60. În Peru au apărut liniile Nazca, erau niște desene imense apărute în jurul anului 400 d.Hr.
E clar că nu suntem singuri în universul ăsta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roswell_UFO_incident

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Da, am auzit de atacurile vitelor in timpul noptii dar parca se dovedise ca era o creatura ciudata care le golea de intestine...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

E vorba de ciupakabra? laughing
Sau nu. Oricum interesant.

Chupacabra,asta era laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

OMG,asta e celebra Chupacabras laughing
A luat foc sau ce naiba.
Drăguță, oricum.

rolling on the floor) e impaiata

| Inferno a răspuns (pentru Lizzu):

Erau animale din regiunea respectiva, posibil niste vulpi. Sau caini salbaticiti.
Cum se face ca analiza firelor de par (gasite la fata locului) nu a relevat informatii inedite, realmente s-a confirmat faptul ca ADN-ul era de caine.
Iar un lucru si mai coroborant decat acesta sunt chiar marturiile, majoritatea sunt contradictorii.

| Lizzu explică (pentru Inferno):

Am inteles.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desenele geometrice abstracte din lanurile de grau sunt opera oamenilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt opera oamenilor.
1. Unii isi bat joc de altii si fac desenele geometrice abstracte.
2.Astia de la stiri nu stiu ce sa arate si spun ca alte fiinte le fac.

| MrAnderson a răspuns:

Sunt doua categorii de desene, parerea mea. "The real thing" si copii facute cu diverse interese...sa se distreze, sa atraga turisti etc.

De ce spun ca exista si desene cu adevarat inexplicabile? Pentru ca unele dintre ele sunt atat de complexe, si exacte, incat ti-ar trebui o gasca intreaga de matematicieni, topografi, si vreocateva elicoptere pentru vedere panoramica, pentru a realiza asa ceva.

Oricum, cred ca e imposibil sa fim singuri in Univers. Am fi cele mai mandre animale proaste, daca avem pretentia ca doar noi, punctul asta insignifiant de pe harta universului cunoscut, suntem singura sursa de inteligenta existenta.

| Alexsiatit a răspuns:

Cum dealtfel in toate domeniile exista inevitabile contradictii, nici subiectul ce-l propui tu, nu a avut si nu va avea parte poate niciodata de a fi o exceptie, LiZa...
Ceea ce-ti pot spune eu cu siguranta, este ca doar TIMPUL este cel care la "un moment dat", cel potrivit, isi va spune cuvantul. La fel cum doua carari la un moment dat se pot intersecta...(nici asta nu este intamplator!) se pot intersecta si lumi paralele...
Ce sunt de fapt lumile paralele? In functie de evolutia fiecareia, le difera "vibratia" deci insasi propriile dimensiuni...
Haide sa-ncercam ceva...un "joc":
Esti intr-un tren si vezi doar inainte si inapoi pe linia ferata, in afara careia nu mai exista nimic! Abis insesizabil!(deci percepi doar o singura "dimensiune", da?) Bun, la un moment dat, in campul vizual al "lumii tale" uni dimensional, trece un vapor ce pe langa inainte-ul si inapoi-ul tau, mai "stie" stanga si dreapta (perceptie bidimensionala).
Atata timp cat se afla "pe linia" ta perceptibila-l vezi, dar cand sa va misca putin stg sau dr. gata misterul tau: A DISPARUT!
Acum, daca vom pune-n povestea noastra un avion, acesta va disparea pe rand pentru "vaporean, atata timp ce se va abate de la "suprafata apei sale" in sus sau jos, iar pentru tine ori de cate ori va oscila stg, dr, sus sau jos! CORECT NU?
Haide sa-ti mai spun un "SECRET", dar pe care sa nu-l mai stie nimeni, chiar daca va avea curiozitatea si va citi acum "comentariul" meu:
S-au intersectat doua carari intr-un lan de grau! "Frecventa" lor le-a adus intr-o aceeasi "dimensiune", au inceput a se percepe si-as armoniza "vibratia". Ieri s-au "inchis"
si-au devenit doua cercuri intersectate si la fel ca si cercurile din lanurile de grau, au inceput sa "oscileze"! Cum in fizica(deja cunoscuta zilelor de azi) oscilatia produce eliberarea electronilor pe care-i dezlipeste de "antena" si le faciliteaza astfel libertatea de-a devenii "energie libera", purtatoare de "informatie" spre INFINIT!
Uau! Cate prostii am mai spus! Dar daca tot le-am spus, le las aici pentru cine are urechi...sa le-auda!
HRISTOS A INVIAT!
Alexsiatat

| asasaasa a răspuns:

Ale oamenilor reprezinta drumuri trasee spre altare sau copii ale unor constelatii de stele etc nimic S.F.

| SoundTHeWave a răspuns:

Nu cred, cu toate ca unele structuri erau perfect, foarte complexe despre unele s-a spus ca ar fi imposibil de realizat de catre un om. Daca ar fi ale extraterestillor nu ar fi de genul simboluri, cel mai probabil ar incerca sa comunice prin limbajul universal al unviersului, matematica.

| Lizzu explică (pentru SoundTHeWave):

Mi se pare ca s-ar fi facut si studii matematice si incercari de decodificare a mesajelor prin matematica ...numere,nu mai tin minte in ce fel

| muzicadepoveste a răspuns:

Mama mea crede ca sunt facute de oameni. Probabil ameridieni, a zis. A zis ca poate e un mesaj despre ei.

| DanyN98 a răspuns:

Acele "figuri"din lanuri iti garantez 100% ca sunt facute de oameni.singurele figuri la care eu...si cred ca foarte multi oameni nu au oexplciatie, sunt figurile din desertul Nazzca din Peru...la inceput se presupunea ca au fost facute de mayasi, desi, privite din cer, aveau o dimensiune imensa, si reprezentau niste forme asemanatoare cu a unor animale.iti dai seama de cata iscusinta ar fi fost nevoie pentru a crea asa ceva? si personal, nu cred ca in vremea aceea se putea face asa ceva fara ajutor din partea unor masinarii

| mada0073 a răspuns:

Normal k sunt ale oamenilor..nu vin extraterestrii peste noapte sa deseneze in lanurile de grau..depinde fiecare ce vrea sa reprezinte prin asta. unele sunt destul de reusite

| Lizzu explică (pentru mada0073):

Sunt ffoarte reusite, vedeam azi... e impresionabil. Trebuie ca cineva sa dea indicatii de undeva de la inaltime pentru a crea asa simetrie perfecta.

Se poate folosi si un aparat gps pentru asta sau cum am vazut pe la tv, bateau un tarus in pamant, legau o sfoara de el, faceau cercul si mai departe.

Da,am vazut si eu asa ceva, despre cum s-ar putea realiza desenul cu sfoara si puncte de reper. oricum complicat.

Atunci,ti-ai raspuns singura la intrebare.E complicat pentru noi,astia care nu ne gandim la asa ceva dar o echipa de oameni pregatiti[exercitii,minte, scule, rapiditate] fac [conform documentarului vazut la tv]cateva desene pe noapte in lanuri.
Partea proasta e ca strica munca unuia ce a bagat bani in arat, semanat, stropit.

Dar ma intreb cum, daca sunt facute de oameni, nu-i vede nimeni noaptea? chiar nimeni? chiar nu fac lumina sau zgomot...

Da,asa e ...de dragul misterului strica munca oamenilor, culturile si tot ...asta e.

Ei fac chestiile alea in mijlocul lanurilor, unde daca trece o masina sau un om pe strada te lasi jos si nu te vede nimeni.

Mda...

Sper ca nu te-am suparat cu raspunsurile mele, am scris [zic eu]realitatea si am lasat fictiunea pentru alte subiecte.

Nuuu happy doamne fereste.
Te aprobam doar, cum sa ma supar happy departe de mine.
Cand intreb accept orice fel de pareri.

Mersi ca ai avut rabdare sa discuti un pic cu mine pe tema asta happy

Oricum confuzia ramane si semnul de intrebare.

Placerea a fost de partea mea, si mie imi plac subiectele ''misterioase'', ne pun materia cenusie la lucru.

Asa e.

| Annabelle06 a răspuns:

Parerea mea este ca desenele geometrice abstracte din lanurile de grau = opera oamenilor pentru a manipula populatia si a face reclama asa ziselor fiinte necunoscute de om ...Parerea mea bineinteles.