Erori cognitive, nu congestive.
Sa iei decizii 100%rationale nu.Da, poti sa nu crezi in nimic(sa fii ateu), sa nu ai prejudecati, sa nu generalizezi, sa nu fii misogin sau rasist.Cu totii avem o gandire limitata.Acele limite pot fi impuse fie de noi insine, fie de societate, de etica, moralitate, de religia pe care o adoptam etc
De ce ai dat nefolositor
Pentru ca ce ai zis tu e reactia unui copil mic.
E reactia unui copil mic pe naiba, trebuie inteles ce e TPU, TPU inseamna ajutor resiproc aici nu judecam pe nimeni, nu ne dam parerea despre cineva, nu asta e scopul acestui site
Despre TPU.ro
5 minute pentru un răspuns. Un răspuns pentru a ajuta un om.
Întrebi un prieten chiar dacă nu-l cunoşti.
Când avem o întrebare apelam în primul rând la un prieten, nu la un motor de căutare. Pentru că ştim că motorul de căutare nu ne poate da un răspuns din inima. Uneori însă, prietenii pe care îi avem nu ne pot oferi un răspuns. Poate suntem primii din grupul nostru care se confruntă cu această întrebare. TPU.ro se doreşte a fi locul unde îţi poţi întreba prietenii pe care nu i-ai întâlnit încă.
Un răspuns înseamnă 5 minute din timpul tău, însă poate însemna infinit mai mult pentru cei care au pus întrebarea.
Cu toţii am primit cel puţin o dată în viaţă ajutor şi răspunsuri pentru întrebările pe care le-am avut: de la rude şi prieteni apropiaţi, de la cunoscuţi şi chiar de la persoane mai puţin cunoscute. Prin TPU.ro poţi să returnezi acest ajutor. Durează doar 5 minute să cauţi o întrebare al cărui răspuns îl ştii şi să scrii acel răspuns. Actul tău poate fi nepreţuit pentru cel care a pus întrebarea.
Un răspuns pentru o cauză nobilă.
În plus, ne dorim ca prin TPU să dăm o mână de ajutor cauzelor care, într-un fel sau altul fac lumea mai bună. Dorim să promovăm aici iniţiativele sociale ale companiilor şi să vă facem participanţi la succesul acestora. Noi credem în "toţi pentru unu" pentru că atât în spatele întrebărilor, cât şi în spatele răspunsurilor se află OAMENI, oameni care cred în bunătate şi într-o lume mai bună.
Ce dragut suna.Ca un basm de adormit copiii.
Nu e un basm, acest site se vrea a fi o comunitate de persoane care se ajuta resiproc nu care se judeca intre ei, nu ajuti un om cand critici un om
"Se vrea", bine zis."nu ajuti un om cand critici un om". Clar nu.Il ajuti cand il compatimesti si îi dai dreptate indiferent ce tampenii spune.
Nu trebuie nici sai dai dreptate nici sa il critici, il lasi pe drumul vieti lui, fiecare sa faca ce doreste cu viata lui, prin critica aduci doar ura nu ceva pozitiv
Si critica poate avea efecte pozitive.
Daca ar avea efect multi sa ar lasa de fumat, alcool, droguri, omul este constient de ceva cand este afectat grav
Am zis ca are efecte pozitive, nu ca face miracole.
L
Mintea umana se aseamana cu calculatoarele. Lucreaza pe baza de instructiuni. De cand ne nastem primim instructiuni despre cum sa ne traim viata, despre ce sa credem, despre ce sa ne ferim, etc, etc. In cazul acesta, e clar ca nu poate fi vorba de libertate "adevarata". Si e mai bine asa. Ma uit adesea la "Dezastre in aer". In 99% din cazurile in care a fost eroare de pilotaj, au fost datorita nerespectarii procedurilor, nerespectarii regulilor pe care pilotii trebuie sa le respecte pentru a face pasii necesari unui zbor in siguranta. Sunt liberi pilotii sa zboare? Sunt, pentru ca vor, si pentru ca pot sa o faca. Insa o pot face doar tinind cont de regulile de pilotaj. Si la fel e in orice domeniu, ca sa fii liber sa te desfasori, ai nevoie de reguli, de principii. De aceea se face scoala, si uneori foarte intens incit nu oricine poate sa fie liber sa faca ce doreste pentru ca nu toti sunt capabili. Deci, eu cred ca nu e posibil sa avem o gindire cu adevarat libera. Iar chiar de am putea, aceea ar fi anarhia.
Poate pentru ca suntem fiinte emotional cristy
http://www.descopera.ro/......eaza-viata
Omul nu operează ca un computer. Computerul face calcule pe baza unor linii de cod, clare și precise, pe când oamenii, pur și simplu nu sunt așa.
În mare parte din viață suntem ghidați de emoții și afecte, adică opusul unor reguli clare și precise, total opus rațiunii.
Omul in intregul lui, nu, mintea insa, da, desi, cum spui mintea cu calculatoarele nu pot fi asemanatoare intrutotul.
Stiu si eu ca uneori, cand omul e indragostit, nu tine loc deloc de avertismentele mintii, care ii spune ca e intr-o relatie nepotrivita si ca va avea de suferit din aceasta cauza. Si nu e singurul tip de ghidare emotionala dinv ietile oamenilor.
Ideea e că știm cum operează calculatorul, pentru că nu-i așa, noi îl programăm, dar mintea nu știm cum funcționează în ansamblul ei.
De 2500 de ani, se încearcă să se răspundă la întrebarea: Ce e mintea?
O întrebare deschisă și acum.
Pentru că mintea nu poți să o localizezi, undeva pe x zonă a creierului și să spui acolo e.
E încă o dezbatere aprinsă cu privire la ce anume numim minte.
Procesele de gândire, impulsurile nervoase? Nu știm.
E adevarat ce zici tu. Si totusi... Omul nu inventeaza nimic. Cpiaza natura. Calculatorul imita mintea umana. Desigur, la nivel de complexitate, mintea depaseste net calculatorul, de aceea ne si punem intrebarile pe care le-ai pus. Dar exista o groaza de similitudini intre cele doua.
Fiecare are cate un defect sau un fix.
Chiar daca incercam noi sa parem perfecti fara prejudecati, rasism si etc nu avem cum ca acolo in suflet tor avem o dara de ceva.
Ceea ce ai spus acolo nu inseamna gandire libera ci un creier spalat 100%.
Daca s-ar putea reseta creierul, ai obtine exact ce ai spus tu. O gandire fara nici o instructiune anterioara.
Deci pe scurt tu vrei să fii robot? Așa de tare ai fost dezamăgit pe plan emoțional că nu vrei să mai simți așa ceva? Asta nu este posibil. Tu îți dai seama că să încerci să faci o persoană să gândească rațional 100% înseamnă să o speli pe creier exact în aceeași măsură în care l-ai spăla pe creier cu bazaconii dogmatice precum cele creștine.
Eu nu am prejudecati. Nu am gandire limitata. Nu generalizez. Nu sunt misogina sau feminista. Nu sunt rasista.
Rational 100% nu exista. La toti intervine partea emotiva atunci cand luam decizii.
"sa nu ai credinte". De parca ateii nu pot trai linistiti pe perna ca am eu o credinta. Ma rog...
"sa nu ai credinte". De parca ateii nu pot trai linistiti pe perna ca am eu o credinta. Ma rog...
Ce naiba inseamna la tine o gandire rationala? Ca toti sa gandeasca ca tine? Ce descrii tu e mult mai rau decat opusul unei gandiri libere!
1.Citez iar sa "nu ai credinte" alaturi de "gandire limitata". Asta e o intrebare cara ataca subtil existenta lui Dumnezeu. O sa te iau altfel de data asta :
Eu sunt crestin, si ma bucur atata timp cat eu sunt nu ma chinui cum altii incearca sa ma faca pe mine ateu iar daca nu resuesc ma indeamna la sinucidere ca sunt o ancora pentru societate (s-a intamplat). Abia daca mai pun intrebari pe sectiunea religie pentru a-mi satisface curiozitatea ca stiu fix ca cei ateii (printre care si tu) se vor simti ofensati (chiar daca nu au de ce) astfel pentru a impiedica aceste lucruri am decis sa caut singur si sa vorbesc cu persoane care simt ce simt si eu. Din acesti doi termeni imi dau seama ca in a crede in Dumnezeu (nu mai zic credinta caci poparele ce cred in reincarnare sunt foarte putine iar Allah este acelasi lucru cu Dumnezeu, batalia suprema fiind intre crestini/atei) ma face o persoana limitata la gandire si ma simt atacat fara un rost.
2.Sa zicem ca ce am scris la 1 nu e valid chiar daca sunt sigur ca religia o aveai in minte cand ai scris intrebarea : ce definesti tu ca rational inseamna eradicarea umanitatii si aparitia unor fiinte mai robotice decat un robot. (un robot din zilele noastre a fost programat ca a luat o pastila sa nu se poata vorbi, insa nu se stie cum a miscat mana si robotul fata de ceilalti doi de langa el a constientizat si a inceput sa caute raspunsuri din proprie vointa despre cum a reusit. L-au dezactivat dupa ce au vazut asta. In concluzie el a spart linia de cod impusa de programatori si a trecut in prima etapa spre umanitate). Asta e ce face fiecare persoana unica, ca au diferite combinatii de crederi si obiceiuri. Ar trebui sa inveti asta!
3.O decizie rationala nu e rationala ca o zici tu Si nici daca o zice un om de stinta ca m-ati innebunit cu aia, ci decizia care te face pe tine fericit ca om.
Nu, la fel ca si cum mintea nu poate fi fearless ( = fara frica ), pentru ca genetic nu suntem 'programati' asa, in plus ce descrii tu este perfectiune, nu ai cum sa atingi perfectiune.
Ai fi un robotel fara sentimente, afectiune, iubire
Ce descrii tu acolo sunt slabiciuni!
Erori cu privire la decizii si de comportament
Efectul bandvagon – tendinta de a face (sau de a crede) lucruri deoarece multi alti oameni fac (sau cred) la fel. Este in legatura cu gandirea de grup, sau comportement de "turma".
Eroarea confirmarii – tendinta de a cauta si a interpreta informatia intr-un mod care sa confirme perceptiile proprii.
Efectul contrastului – marirea sau scaderea unei greutati sau unei alte masuri cand este comparata cu un obiect recent observat aflat in contrast.
Efectul denominatiei – tendinta de a cheltui mai multi bani atunci cand se folosesc monezi sau bancnote mai mici decat bancnote mari.
Eroarea distinctiei – tendinta de a vedea doua optiuni mult mai diferite atunci cand sunt evaluate simultan decat daca se evalueaza separat.
Eroarea experimentatorului – tendinta experimentatorului de a crede si publica informatii dintr-un experiment care sunt in acord cu asteptarile lor si de a respinge altele care sunt in conflict cu asteptarile, desi ele pot fi adevarate.
Efectul atentiei – tendinta de a da prea multa importanta unui aspect al evenimentului; cauzeaza erori in predictia corecta a utilitatii sale.
Iluzia controlului – tendinta de a crede ca un lucru poate fi controlat, sau cel putin influentat, atunci cand e clar ca nu se poate.
Eroarea negativitatii – tendinta de a da mai multa atentie si de a da mai multa greutate experientelor negative decat celor pozitive.
Neglijarea probabilitatii – tendinta de a respinge total probabilitatea atunci cand se ia o decizie aflata sub incertitudine.
Eroarea rezultatului – tendinta de a judeca o decizie din eventualele rezultate, si nu dupa calitatea deciziilor de la timpul cand aceasta a fost luata.
Perceptia selectiva – tendinta de a percepe selectiv anumite idei ce convin mai mult.
Erori de probabilitate si credinta
Efectul ambiguitatii – tendinta de a evita optiunile pentru care lipsa informatiilor face probabilitatea sa fie necunoscuta.
Efectul ancorarii – tendinta de a se baza prea mult pe o trasatura sau informatie in luarea unei decizii.
Atentia subiectiva – neglijarea datelor importante la realizarea unei corelatii sau asociatii.
Eroarea autoritatii – tendinta de a pune valoare pe opinia unei persoane cu autoritate, chiar daca acea persoana nu prezinta cunostinte in domeniul respectiv.
Iluzia gruparii – tendinte de a vedea modele acolo unde ele nu exista.
Eroarea credintei – tendinta de a se baza pe credintele proprii si nu pe logica.
Corelatia iluzorie – convingerea incorecta ca exista o legatura intre o cauza si un anumit efect.
Efectul asteptat de observator – manipularea inconstienta a unui experiment sau a datelor pentru a obtine rezultatul asteptat.
Stereotipia – asteptarea ca un membru al unui grup sa aiba anumite caracteristici, fara a avea informatii despre respectivul individ.
Validarea subiectiva – tendinta de a cauta sau a interpreta o informatie intr-un fel in care confirma preconceptiile sau ipotezele proprii, chiar daca nu sunt adevarate; este in legatura stransa cu conceptul disonantei cognitive. Indivizii cauta noi dovezi, le interpreteaza intr-un mod gresit sau preiau informatie din memorie intr-un mod selectiv.
Oamenii au tendinta sa testeze ipotezele doar intr-un sens, concentrandu-se pe o singura posibilitate si neglijand alternativele. Aceata strategie nu este necesar o eroare cognitiva, dar combinata cu ale efecte poate intari credintele existente.
Acesta eroare apare in special pentru credintele deja existente si implica irationalul, corelatia iluzorie in care oamenii percep intr-un mod fals asocierea intre doua evenimente, etc.
Influente sociale
Efectul Forer – tendinta de a descrie detaliat particularitati ale personalitatii ca si cum ar fi specifice unei anumite persoane, cand de fapt prin generalitatea lor se potrivesc la mai multe. Efectul Forer este intalnit adesea in astrologie.
Eroarea fundamentala de atribuire – tendinta de a explica comportamentul oamenilor pe baza personalitatii si nu a situatiei in care se gasesc. Reprezinta tendinta oamenilor de a pune prea mult accent pe explicatiile bazate pe dispozitie si de persionalitate referitor la comportamentul altor persoane. Adica, oamenii au tendinta nejustificata de a presupune ca actiunile unei persoane depind de tipul de persoana de care aceasta apartine mai degraba decat de fortele sociale si de mediu care o influenteaza.
Malcom Gladwell a furnizat o definitie mai subtila: o extrapolare a unei caracteristici masurate din care se obtine o caracteristica fara nici o legatura. Gladwell a citat ca exemplu un studiu tipic care a aratat ca prin gradul de corectitudine a temelor unui student sau punctualitatea acestuia nu se spune nimic despre frecventa la cursuri sau starea camerei sale sau aspectul fizic.
Iluzia introspectiei asimetrice – oamenii considera ca isi cunosc mai bine semenii decat ii cunosc acestia pe ei.
Fenomenul lumii corecte – tendinta oamenilor de a considera ca lumea este corecta iar oamenii preimesc ceea ce merita.
Eroarea profetiei care se autoindeplineste – tendinta de a manifesta comportamente ce dau rezultate care ne vor confirma convingerile.
Framing – Un "cadru" in teoria sociala consista intr-o schema de interpretare, o colectie de anecdote si stereotipuri, pe care indivizii se bazeaza pentru a intelege si a raspunde evenimentelor. In termeni simpli, oamenii au construit de-a lungul vietii o serie de filtrii mentali emotionali. Acestia folosesc acesti filtrii pentru a da un sens lumii in care traiesc. Alegerile lor sunt influentate de acestea.
http://www.ziarulevenimentul.ro/......20771.html
Cred ca ai vrut sa spui "erori cognitive".
Raspunsul e NU.
Nu poti sa ai o astfel de "gandire".
Nu am sa-ti insir aici un milion de motive pentru care un astfel de tipar este imposibil, tipar care merge spre instinct mai mult decat spre "gandire", sunt convins ca dupa ce ai intrebat, ai gasit si tu destule...
Am sa ma leg de trei raspunsuri in care userii au folosit cu obstinatie sintagmele "ratiune", "rational", "irational"... ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca respectivii habar n-au CE inseamna "ratiune".
Iti mai scriu o data:
""Ratiune", termenul atat de utilizat de tine NU este legat de vreo forma de ateism si nici NU opune nimic reflectiei filosofice, spirituale sau de orice alta natura."
Ce mi-ai scris acolo despre "dovezi", cu referire la cele de mai sus NU este valabil.
O vietate care dezvolta ratiune, OBLIGATORIU va dezvolta un sistem de religii, un complex de temeri, un sistem de filosofii diverse, un conglomerat de intrebari la care nu exista raspuns, etc!
"Ratiune" NU este egal cu "gandire libera".
Te las sa te gandesti de ce, ideile le ai...
Pentru ca asta inseamna ratiune.
Include si filosofie, si spiritualitate, si abstract.
Filosofice sunt si religiile, si teoriile.
In acelasi timp, abstracte sunt si religiile...dar si matematica.
Cum impacam asta?
Cu raspunsul foarte bun al userului Hammurabi.
Am si eu unul, la fel de bun: o "gandire libera", fara "credinte", "constrangeri", "prejudecati", "generalizari" etc, NU are ce cauta pe TPU, unde fiecare incearca sa convinga pe fiecare de "adevarul" sau, "convingerile" si schimbarea lor manifestandu-se drastic si in viata de zi cu zi.
Daca RAY nu ar manifesta erori cognitive zilnice, mai dramatice decat cele ale unei fete mari, ar notifica unul dintre cele doua raspunsuri, dat fiind CA ISI DUCE VIATA, intr-un loc liber de..."gandire libera".
Diferit formulat: RAY gandeste liber de orice constrangere...dar frecvent, il convinge cate un user de pe un site....ca NU.
=))
Tu intrebi mereu "altceva" in opinia ta, mai ales atunci cand raspunsurile iti mai reduc din nasul supradimensionat! :D
Cand situatia devine disperata, te superi, imparti "ignore" in stanga si-n dreapta, iti stergi chiar intrebarea, pe scurt, dai dovada de o "gandire libera" care mie-mi da o durere de cap!
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16090029/
Stiu, stiu...nu am inteles intrebarea! =))
Pana-mi dai ignore, numara in cele 700 de mii de "raspunsuri" date de tine pe TPU, de cate ori ai scris "POATE" sau "PROBABIL", termeni necunoscuti tie, dar care reflecta un tipar de gandire MAI LIBERA decat "Da" sau "Nu".
Contrazicerea la absurd, inseamna "gandire libera"?
Ca tu esti un maestru! =))
Tu intrebi mereu "altceva" in opinia ta, mai ales atunci cand raspunsurile iti mai reduc din nasul supradimensionat!
omule chiar am intrebat altceva fata de ceea ce ai inteles, citeste ras lui dark cu atentie ca ea ma inteles di sofis
Cand situatia devine disperata, te superi, imparti "ignore" in stanga si-n dreapta, iti stergi chiar intrebarea, pe scurt, dai dovada de o "gandire libera" care mie-mi da o durere de cap!
vrajeala, cui am dat eu ignore ca ma contrazis, stergerea intrebarilor este regulamentara
Pana-mi dai ignore, numara in cele 700 de mii de "raspunsuri" date de tine pe TPU, de cate ori ai scris "POATE" sau "PROBABIL", termeni necunoscuti tie, dar care reflecta un tipar de gandire MAI LIBERA decat "Da" sau "Nu".
minti, de multe ori scriu nu stiu, poate,, probabil, nu cred etc
Nu stiu ce a inteles darkillusion sau sofisis, am vazut CE ai inteles tu.
Mai putin, faptul ca NU poti sa te sustragi "prejudecatilor" si "generalizarilor".
Nimeni nu poate!
Cu totii avem prejudecati si generalizam in varii domenii, caci nimeni nu cunoaste esenta tuturor lucrurilor si a generaliza, tine de...ai ghicit: LOGICA.
Am dubii ca tu generalizezi din punctul asta de vedere.
Iti pun ipotetic, o intrebare din fizica, drept, matematica, chimie, istorie, etc, domenii la care sunt cred, destul de calificat.
Generalizezi, sau uimesti intregul "univers" TPU, raspunzandu-mi cu o chintesenta a...matematicii ori a fizicii?
Vezi intai putin dincolo de dictionar CE presupune "prejudecata" si "generalizarea", apoi scrie-mi nervos: "Ai gresit!"
"Prejudecatile" acopera domenii atat de vaste, incat generalizam numai daca discutam despre asta.
In sf ai inteles intrebarea mea, rolul tau ca user TPU este sa imi raspunzi la intrebare nu sa scrii ce parere ai despre mine, TPU este o comunitate de ajutor resiproc, cand o sa te intreb ce parere ai tu un necunoscut care nu ma cunoaste atunci mai discutam, zi-mi te rog cu ce am generalizat eu? sau ce prejudecati am eu? mereu am scris ca nu detin adevarul absolut nici nu afirm asa ceva, mereu am scris ca totul e relativ
Sunt doar un om, ce trece prin timp, greşind zi de zi si învăţând
Nu sunt exemplar, dar poate voi fi, un antiexemplu istoric curând
https://www.youtube.com/watch?v=Y-aVSs9ftiM
scopul vieti mele nu este sa fiu pe placul tau sau a altora nici sa fiu pe placul lor nici tu esti in masura sa ma judeci
Acum 3 ore | RAY explică:
"vrajeala, cui am dat eu ignore ca ma contrazis"?
Eu te-am contrazis, si tu interpretezi asta ca "atac la persoana".
Mai citeste-mi o data raspunsurile la intrebarea ta, apoi reciteste raspunsurile tale, apoi da-mi ignor, pentru ca atat poti.
ASA se vede asta, din spatiu:
Userul RAY, la sugestia si judecata userului Darkillusion a emis el o judecata, cum ca este posibil sa nu existe prejudecata, generalizand contradictiile nascute de aici in..."atac la persoana".
Intreb si eu inainte de ignor, ca unul cu intelect precar:
Bă! Va mai faceti bine? unde intr-adevar "Bă", poate sa fie interpretat ca "atac la persoana".
User Darkmagic nu ai inteles ce inseamna TPU, Ajută oamenii din 23 Mai 2012, e ceva timp,intelege ca TPU nu inseamna a critica un om, nu ai voie sa isi expui parerea despre mine din moment ce eu nu ti am ceruto, puteai sa raspunzi la intrebare fara sa ma critici aiurea, intelege ca TPU inseamna ajutor resiproc atat, critica tu pe cine ai chef
Poti avea gandire total libera daca nu esti conditionat de niciun fel de dogma pentru ca ele iti influenteaza gandurile si deciziile.
Intrebarea asta suna a ceva gen....esti rasist? Nu vai nu am nimic cu evreii, dar nu suport tiganii
Este posibil.
Uneori este însă nevoie de ocazii extraordinare, zguduituri, care să te lumineze. De exemplu dacă trăiești într-un mediu misogin nu știi că ești așa.
Lipsa de prejudecăți se obține cu anii dacă ai atitudinea necesară. Dar asta poate fi și un cerc vicios.
Nu avem un contract să fim numai raționali. Trebuie să păstrăm o proporție de rațiune și sentiment. Dar pe ambele segmente trebuie să înlăturam. De exemplu reacțiile violente, bosumflarea din nimic dar mai ales gelozia și ura, obiceiul de a brusca violent pe cineva ca să "il educi" sînt devastatoare.
Autocontrolul, deprins și antrenat de la varsta fragedă și apoi perfecționat, este hotărâtor.
Se poate, și trebuie. Faptul că ți-ai pus întrebarea asta e o promisiunea serioasă că reușești.
Gandirea noastra se formeaza prin generalizari, deci e o prostie sa crezi ca putem scapa de ele.
E imposibil sa existe om fara credinte, asta daca nu e retardat.
Exista oameni care nu sunt rasisti si care nu sunt misogini.
Totusi trebuie sa intelegi ca omul a ajuns unde e datorita genei egoiste.
Nu e posibil fiecare are niste reguli de baza, dupa care gandim, apoi chiar ele sunt problema, o gandire libera inseamna a nu gandi ci doar a folosi instinctele primare
Nu cred ca ceea ce spui tu inseamna neaparat o gandire cu adevarat libera, depinde felul in care privesti toata situatia. Noi avem acea frica sau ura fata de straini si de necunoscut, care nu se poate schimba, si aici nu e vorba de gandirea noastra limitata, nici nu stiu despre ce e vorba mai exact. Oamenii sunt adesea irationali si prezinta aversiuni fata de anumite lucruri, fac discriminari pe baza unor prejudecati, sau simt o ura fata de alte persoane care nu sunt asemenea lor. Adeseori, credintele religioase au un rol major cand vine vorba de aceste ilegalitati. Toate acestea au o legatura, dar asta nu demonstreaza ca nu avem o gandire libera, din contra. Nu stiu daca m-am exprimat suficient de clar, dar sper ca ai inteles la ce ma refer.
Asta ar insemna ca oamenii sa fie sinceri si sa renunțe la "increderea" pe care o au in ei.
Consider ca oricat ne-am bate si razbate, societatea ne schimba. Ei sunt multi, noi cei care sunten rationali suntem foarte putini. Ori suntem innabusiti de majoritate, ori cedam pur si simplu.