Erori cognitive, nu congestive.
Sa iei decizii 100%rationale nu.Da, poti sa nu crezi in nimic(sa fii ateu), sa nu ai prejudecati, sa nu generalizezi, sa nu fii misogin sau rasist.Cu totii avem o gandire limitata.Acele limite pot fi impuse fie de noi insine, fie de societate, de etica, moralitate, de religia pe care o adoptam etc
Eu nu am prejudecati. Nu am gandire limitata. Nu generalizez. Nu sunt misogina sau feminista. Nu sunt rasista.
Rational 100% nu exista. La toti intervine partea emotiva atunci cand luam decizii.
=))
Tu intrebi mereu "altceva" in opinia ta, mai ales atunci cand raspunsurile iti mai reduc din nasul supradimensionat! :D
Cand situatia devine disperata, te superi, imparti "ignore" in stanga si-n dreapta, iti stergi chiar intrebarea, pe scurt, dai dovada de o "gandire libera" care mie-mi da o durere de cap!
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16090029/
Stiu, stiu...nu am inteles intrebarea! =))
Pana-mi dai ignore, numara in cele 700 de mii de "raspunsuri" date de tine pe TPU, de cate ori ai scris "POATE" sau "PROBABIL", termeni necunoscuti tie, dar care reflecta un tipar de gandire MAI LIBERA decat "Da" sau "Nu".
Contrazicerea la absurd, inseamna "gandire libera"?
Ca tu esti un maestru! =))
Tu intrebi mereu "altceva" in opinia ta, mai ales atunci cand raspunsurile iti mai reduc din nasul supradimensionat!
omule chiar am intrebat altceva fata de ceea ce ai inteles, citeste ras lui dark cu atentie ca ea ma inteles di sofis
Cand situatia devine disperata, te superi, imparti "ignore" in stanga si-n dreapta, iti stergi chiar intrebarea, pe scurt, dai dovada de o "gandire libera" care mie-mi da o durere de cap!
vrajeala, cui am dat eu ignore ca ma contrazis, stergerea intrebarilor este regulamentara
Pana-mi dai ignore, numara in cele 700 de mii de "raspunsuri" date de tine pe TPU, de cate ori ai scris "POATE" sau "PROBABIL", termeni necunoscuti tie, dar care reflecta un tipar de gandire MAI LIBERA decat "Da" sau "Nu".
minti, de multe ori scriu nu stiu, poate,, probabil, nu cred etc
Nu stiu ce a inteles darkillusion sau sofisis, am vazut CE ai inteles tu.
Mai putin, faptul ca NU poti sa te sustragi "prejudecatilor" si "generalizarilor".
Nimeni nu poate!
Cu totii avem prejudecati si generalizam in varii domenii, caci nimeni nu cunoaste esenta tuturor lucrurilor si a generaliza, tine de...ai ghicit: LOGICA.
Am dubii ca tu generalizezi din punctul asta de vedere.
Iti pun ipotetic, o intrebare din fizica, drept, matematica, chimie, istorie, etc, domenii la care sunt cred, destul de calificat.
Generalizezi, sau uimesti intregul "univers" TPU, raspunzandu-mi cu o chintesenta a...matematicii ori a fizicii?
Vezi intai putin dincolo de dictionar CE presupune "prejudecata" si "generalizarea", apoi scrie-mi nervos: "Ai gresit!"
"Prejudecatile" acopera domenii atat de vaste, incat generalizam numai daca discutam despre asta.
In sf ai inteles intrebarea mea, rolul tau ca user TPU este sa imi raspunzi la intrebare nu sa scrii ce parere ai despre mine, TPU este o comunitate de ajutor resiproc, cand o sa te intreb ce parere ai tu un necunoscut care nu ma cunoaste atunci mai discutam, zi-mi te rog cu ce am generalizat eu? sau ce prejudecati am eu? mereu am scris ca nu detin adevarul absolut nici nu afirm asa ceva, mereu am scris ca totul e relativ
Sunt doar un om, ce trece prin timp, greşind zi de zi si învăţând
Nu sunt exemplar, dar poate voi fi, un antiexemplu istoric curând
https://www.youtube.com/watch?v=Y-aVSs9ftiM
scopul vieti mele nu este sa fiu pe placul tau sau a altora nici sa fiu pe placul lor nici tu esti in masura sa ma judeci
Acum 3 ore | RAY explică:
"vrajeala, cui am dat eu ignore ca ma contrazis"?
Eu te-am contrazis, si tu interpretezi asta ca "atac la persoana".
Mai citeste-mi o data raspunsurile la intrebarea ta, apoi reciteste raspunsurile tale, apoi da-mi ignor, pentru ca atat poti.
ASA se vede asta, din spatiu:
Userul RAY, la sugestia si judecata userului Darkillusion a emis el o judecata, cum ca este posibil sa nu existe prejudecata, generalizand contradictiile nascute de aici in..."atac la persoana".
Intreb si eu inainte de ignor, ca unul cu intelect precar:
Bă! Va mai faceti bine? unde intr-adevar "Bă", poate sa fie interpretat ca "atac la persoana".
Deci pe scurt tu vrei să fii robot? Așa de tare ai fost dezamăgit pe plan emoțional că nu vrei să mai simți așa ceva? Asta nu este posibil. Tu îți dai seama că să încerci să faci o persoană să gândească rațional 100% înseamnă să o speli pe creier exact în aceeași măsură în care l-ai spăla pe creier cu bazaconii dogmatice precum cele creștine.
E reactia unui copil mic pe naiba, trebuie inteles ce e TPU, TPU inseamna ajutor resiproc aici nu judecam pe nimeni, nu ne dam parerea despre cineva, nu asta e scopul acestui site
Despre TPU.ro
5 minute pentru un răspuns. Un răspuns pentru a ajuta un om.
Întrebi un prieten chiar dacă nu-l cunoşti.
Când avem o întrebare apelam în primul rând la un prieten, nu la un motor de căutare. Pentru că ştim că motorul de căutare nu ne poate da un răspuns din inima. Uneori însă, prietenii pe care îi avem nu ne pot oferi un răspuns. Poate suntem primii din grupul nostru care se confruntă cu această întrebare. TPU.ro se doreşte a fi locul unde îţi poţi întreba prietenii pe care nu i-ai întâlnit încă.
Un răspuns înseamnă 5 minute din timpul tău, însă poate însemna infinit mai mult pentru cei care au pus întrebarea.
Cu toţii am primit cel puţin o dată în viaţă ajutor şi răspunsuri pentru întrebările pe care le-am avut: de la rude şi prieteni apropiaţi, de la cunoscuţi şi chiar de la persoane mai puţin cunoscute. Prin TPU.ro poţi să returnezi acest ajutor. Durează doar 5 minute să cauţi o întrebare al cărui răspuns îl ştii şi să scrii acel răspuns. Actul tău poate fi nepreţuit pentru cel care a pus întrebarea.
Un răspuns pentru o cauză nobilă.
În plus, ne dorim ca prin TPU să dăm o mână de ajutor cauzelor care, într-un fel sau altul fac lumea mai bună. Dorim să promovăm aici iniţiativele sociale ale companiilor şi să vă facem participanţi la succesul acestora. Noi credem în "toţi pentru unu" pentru că atât în spatele întrebărilor, cât şi în spatele răspunsurilor se află OAMENI, oameni care cred în bunătate şi într-o lume mai bună.
Nu e un basm, acest site se vrea a fi o comunitate de persoane care se ajuta resiproc nu care se judeca intre ei, nu ajuti un om cand critici un om
"Se vrea", bine zis."nu ajuti un om cand critici un om". Clar nu.Il ajuti cand il compatimesti si îi dai dreptate indiferent ce tampenii spune.
Nu trebuie nici sai dai dreptate nici sa il critici, il lasi pe drumul vieti lui, fiecare sa faca ce doreste cu viata lui, prin critica aduci doar ura nu ceva pozitiv
Daca ar avea efect multi sa ar lasa de fumat, alcool, droguri, omul este constient de ceva cand este afectat grav