Nu avem nici cel mai mic indiciu care sa ne faca sa credem ca poate exista reincarnarea.
Acum câteva zile am făcut un film care m-a făcut sa-mi pun aceeași întrebare. Filmul se numește "câinele, adevăratul meu prieten" și este cu un cățel care se reincarneaza de mai multe ori" adevărat emoționant
Nu avem niciodată de unde sa știm chestia asta, eu nu știu ce sa cred. Mi ar plăcea sa fie asa tu poți crede ce vrei tu
Parțial, eu cred în reîncarnarea în anumite animale. Gen, dacă pe lumea asta am fost oameni cuminți și liniștiți atunci ne reîncarnăm în animale prădătoare și periculoase (gen leu sau tigru), iar dacă am fost oameni periculoși ne reîncarnăm în animale liniștite (gen căprioară) și viceversa și pentru animale. De ce zic „parțial", fiindcă toate astea cu privire la reîncarnare (fie în animale, fie în alți oameni) sunt doar teorii și nimic concret. Ceea ce este concret: noi suntem muritori și, într-o zi, cu toții vom trece în neființă.
"...până la urmă suntem creierul nostru,"
Numai creierul? Şi celelalte - ochii, urechile, nasul, gâtul, mâinile etc - ale cui sunt?
Era asa, metaforic vorbind. Și tot metaforic vorbind, acelea fac parte din robițelul ăsta al nostru pe care il folosim în viața de zi cu zi.