| noreligion a întrebat:

Credeti ca Maica Domnului a fost o sfanta?

Se spune pe la colturi ca Fecioara Maria nu era chiar o... sfanta. Ea nu ar fi ramas insarcinata cu duhul lui Dumnezeu ci cu un soldat roman care ar fi intrat noaptea la ea.Acest lucru il spune chiar Celsus, care a trait in secolul II.Chiar daca nu mai supravietuiesc scrierile lui Celsus, avem cateva dovezi de la Origene, care incerca sa nege teoria lui Celsus.
,, Isus a venit dintr-un sat din Iudeea si a fost fiul unei evreice sarace ce-si castiga existenta muncind cu mainile ei proprii.Mama sa a fost izgonita din casa de catre sotul ei, tamplar de meserie, fiind acuzata de adulter cu un soldat roman numit Pandera.Fiind alungata si ratacind in dizgratie, ea a dat nastere lui Isus, un bastard.Isus,din cauza saraciei, a fost dat sa munceasca in Egipt.Acolo a dobandit anumite puteri magice cu care egiptenii se mandreau. El s-a intors acasa entuziasmat ca poseda aceste puteri si prin puterea lor se proclama un zeu."
De unde mai aflam ca Isus este un Bastard? Chiar din evanghelia lui Ioan, cap 8 ver 39-42
,, 39. Ei au răspuns şi I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă aţi fi fiii lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam.
40. Dar voi acum căutaţi să Mă ucideţi pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.
41. Voi faceţi faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu."
Si de asemenea din Toledot Yeshu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Toledot_Yeshu

Tinand cont de aceste scrieri, credti ca Fecioara Maria mai poate fi considerata sfanta?

Răspuns Câştigător
| Helvete a răspuns:

Nu cred ca a fost. Si mi se pare extrem de absurd chestia cum ca a ramas insarcinata cu 'Duhul Sfant'. Hai sa fim seriosi, nu exista alta cale de a ramane insarcinata in afara de cea pe care o stim cu totii. E o mare aberatie. Vad ca majoritatea este intrigata de ceea ce ai spus in intrebarea ta, dar nu ma mira. Ma rog. Acum dati-i cu 'stupid', ma astept la asta, fiindca unii nu pot accepta ca altii sa nu creada toate aberatiile astea.

41 răspunsuri:
| Andutsaa a răspuns:

Deci nu credeam ca exista asemenea persoane:I...nu te inteleg cum poti sa spui asa ceva repet aceeasi intrebare pe care au pus`o toti, cum poti sa spui ca Fecioara Maria nu e o sfanta? Tu crezi ce a spus un filozof, un simplu om si nu crezi ce`au scris Sfintii? Sa`ti fie rusine si tie si la toti care cred asta! Sa nu`ti permiti niciodata sa judeci un sfant si mai ales pe Cea care se roaga pentru bine tau, pentru binele nostru!

"Ai vreo dovada in afara de acea carte SF ca Dumnezeu a luat-o pe coana Mariuca la el? Tu vorbesti de gandire?" "Cucoana Mariuca?"

Nu am nici o dovata si nici nu vreau sa am, cred in Dumnezeu si am vazut ca Dumnezeu exista! Ii multumesc lui Dumnezeu ca m`a ferit de asemenea persoane ca tine! Ai spus ca nu trebuie sa-ti fie rusine, nu, nu trebuie sa-ti fie rusine de mine, de unu` sau de altu`! Trebuie sa-ti fie rusine de tine si de Dumnezeu care te vede mereu si stie si primul` sau ultimu` pas pe care il faci!

Du`te la biserica, si roaga`te la Dumnezeu sa-ti ierte pacatele astea!

| Andutsaa a răspuns:

Nu, tu cred ca nu gandesti si crede`ma ca am terminat clasa a 6-a acum mult timpwinking. Imi pare foarte rau pentru tine sincer! Tot ce sper e sa-ti revii candva si sa nu mai gandesti asa! Eu ti-am spus, cred in Dumnezeu nu cred in povestile tale de adormit copii!happy

| Mik3 a răspuns:

Nu am stat sa citesc tot ce ai scris, am avut nevoie doar de ce ai intrebat prima daca, ca cica Maica Domnului nu a fost o Sfanta si imi dau seama din asta ca ai apucato pe cai gresite, lasa documentarele de pe net de la tv si din tot felul de ziare, ca sa stii toata mass media este pentru a ne manipula si pentru a ne induce in eroare, noi ca oameni si mai ales ca crestini nu avem dreptul sa judecam pe nimeni mai ales pe Maica Domnului, oricum cred ca cel mai bine pentru tine ar fi sa cinetesti cateva carti Sf o biblie sa vb cu un preot fiindca ai facut mare pacat numai candindute la faptul ca Maica Domnului nu ar fi sfanta, intrebarea ta este o blasfemie.

| MyMy_3116 a răspuns:

Da inca cred ca Fecioara Maria e o sfanta si niciodata nu as putea sa gandesc diferit.Toate cele de sus mi se par niste prostii.

| gabrielgypps a răspuns:

In zorii crestinismului, oamenii aveau culte puternice cum ar fi cel al lui mithridades ocrotitorul barbatilor razboinici sau cel a lui isis, zeita femeie, protectoarea familiei.pentru captarea acestora in noua religie ce promitea o viata mai buna dupa moarte, s/a ridicat in slavi pe mama lui isus ca sa poata fii venerata ca o zeitate, de catre adeptii lui isis, care totodata se crestinau intru cristos. de la cultul secretos si inchis al lui mithidades s-a preluat masculinitatea cultului, nici pana in ziua de azi femeile preot fiind inexixtente, etc etc. tu intrebi daca maria mama lui isus poate fii considerata o sfanta, pai in primul rand ce inseamna sa fie o sfanta? ca a fost virgi la nasterea lui isus, sau numai faptul ca l-a nascut. femeia a mai avut fii si fice dupa isus, deci in afara de duhul sfant a mai bagat in ea si iosif sau altii, deci a avut o viata de femeie normala. eu personal nu cred bau baul cu duhul sfant, la fel cum nu gredea nici galileo galilei ca pamantul e drept ca tigaia si buricul universului pe deasupra, chiar daca biserica sustinea chestia asta.isus chiar daca a existat, eu cred ca ce a propavaduit el, nu prea coincide cu bazaconiile ce baga popii in capul poporului.
concluzie, daca tu crezi ca exixta cineva care a creat tot universul, a avut nevoie de o pamanteaca sa/i creeze fiul, apoi la lasat sa moara doar ca niste fiinte infime la marimea cosmosului, sa fie iertate de niste presupuse pacate, atunci respect. o pe femeia aia ca pe o sfanta. daca nu, lasa-te de cautat motive si citate s=o scoti curva deci nonsfanta.si mai ales nu cere pareri din astea pe aici ca in Romania, inca poti sa fii condamnat ca ciudat sau pacatos daca indraznesti sa te indoiesti de tot ce toarna popa, si incepi sa incerci sa intelegi universul, la fel ca hawkins.

| DenysaLove a răspuns:

Eu nu prea stiu ce sa cred in legatura cu asta.
In scoli la orele de religie se spune ca Fecioara Maria a ramas insarcinata cu Duhul lui Dumnezeu asa ca inclin sa cred acest lucru. Oricum credeti ca daca x zice un lucru si y alt lucru credeti ca conteaza? Important este sa avem respect si iubire fata de Dumnezeu si sa ne rugam Lui.
Toti cei din cer, toti sfintii, ingerii etc sunt niste persoane mult mai mult decat bune.Sunt Sfinti si cu asta bastahappy. Acum nah nu stiu ce s-a intamplat atunci sau nici nu stiu cum sa ma exprimstraight face nu stiu ce a fost atunci cu Fecioara Maria.

| purpleice a răspuns:

Ok, am mai auzit ca unii nu cred in dumnezeu, ca el nu exista etc, si eu am unele indoieli uneori in privinta anumitor lucruri, dar tot cred in dumnezeu oricum daca nu crezi nu te obliga nimeni, dar tu te iei de fecioara maria, tot timpul se inventeaza tot felul de lucruri despre anumiti sfinti si stii cine le inventeaza, sectele, care ei cred in ceva, dar nu in tot si nu stiu cu ce sa fie mai cu mot decat ceilalti, frate nu crezi in dumnezeu, nu crezi, e problema ta, dar nu ai dreptul sa judeci anumite lucruri, pe bune, nu ai de unde sa stii cum s-au petrecut lucurile de fapt, nici noi dar tu spui niste aberatii care nu-si iau rostul, a da si cate lucruri nu am citit si eu, da asta nu inseamna, ca am crezut toate aberatiile, tu pe de alta parte, esti atat de inversunat in privinta religiei din cat vad, ca crezi tot ce se zice peste tot si in plus mai si incerci sa le dovedesti oamenilor ca religia e o mare prostie. sfatul meu, vezi-ti frate de treaba si gata.

| michelinebeaulieu a răspuns:

Cred ca te-ai pus cu cine nu trebuia! Nu e bine sa comentezi o femeie care a fost in stare sa nasca un copil precum iisus, ca era ce spune religia sau doar se juca de-a puterea! Si stii de ce nu e bine? Uite de-asta:ca daca a fost o curva, nu e bine sa te pui cu curvele si daca a fost o sfanta, nu e bine sa te pui cu sfintele! Adios! :-)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stii macar ce inseamna mara? de unde se trage numele maria? si de ce i se spune amaraciune? vorbele tale, scrise sau vorbite vor avea efectul lor asupra ta la vremea cuvenita.intrucat nu sunt cu nimic mai bun decat tine, trebuie sa-ti spun ceva ce stii dar nu crezi; dumnezeu judeca cu dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Primul argument că ce ai scris e cu totul fals, şi nu din cauza ta ci din a primilor eretici, este că dacă nu ar fi fost cu adevărat Dumnezeu, apostolii şi mucenicii nu ar fi murit ca proşti pentru un Bastard, cum il numeste celsus, si nu ar avea moaste care sa facă minuni...Mai multe aflati din carti PRO-Ortodoxie si nu de la cei care n-au ce face decat sa se lege de MAICA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, monah Hrisostom

| Bibliapentrusceptici a răspuns:

În niciun caz. Sfințenia nu este ceva obiectiv, ci doar decizia unui grup de bărboși, membrii ai unor organizații numite biserici.

Maria probabil că a reușit să ascundă o sarcină și să o transforme în ceva divin sau pur și simplu, după moartea lui Iisus și explozia curentului născut în jurul numelui acestui, a fost inventată o poveste ca să țină la prostime.
Dacă Maria a rămas însărcinată cu un soldat roman sau cu vreun luptător de guerilla evreu nu este relevant. Pur și simplu a rămas însăcinată cu unul care avea să fie un predicator evreu, apocaliptic în gândire și trăire.
O întrebare buna: dacă Maria dădea naștere unei fete și nu unui bărbat? Cum se mai scotea în fața lui iosif?

O bună satiră în acest sens o găsim aici:
http://bibliapentrusceptici.ro/viata-lui-iisus-lucrarea-sfantului-duh/
Iar încă un mesaj bun cu privire la "marea minune a duhului sfânt" aici: https://www.facebook.com/......193093107/