Moahahaha, nu. Umanitatea progreseaza datorita "ciudatilor". Vezi Tesla, Freud, Musk, si multi altii.
Hmm nu. In primul rand, da, te nasti cu o anumita predispozitie. Dar criminal nu te nasti, ci devii. Mediul in care esti crescut conteaza cel mai mult. Tata abuziv ca exemplu. Sau anumite intamplari care ajung sa fie traume. Si mai conteaza tara in care locuiesti. In Finlanda de exemplu sunt mai multi infractori, desi cu totii stim ca este o tara civilizata cu un trai bun. Insa ei nu prea au lumina. La 14 este intuneric. Deci si conditiile de mediu comteaza. Sunt foarte multi factori pentru care cineva ajunge sa omoare.
Persoanele diferite sau cu personalitate accentuata, ar putea reactiona negativ daca se simt respinsi de societate, ostracismul fiind cea mai dura forma de respingere..pt.ca omul este o fiinta sociala.dar in ciudatenia lor, sa putem fi apreciativi fata de ei, pentru.a nu se simti complexati, frustrati si a nu dezvolta diverse psihopatii.
Eu sunt introvertit, anxioasa și retrasa.Nu îmi place sa socializez live cu oameni, nu prea agreez mute persoane dar nu omor pe nimeni .
Deci nu e obligatoriu.
În general și în filme vezi, ca tot ala mai prietenos și vesel ce se înțelege bine cu toată lumea e si ala ce comite anumite chestii.
Eu iti raspund tine personal ca nu am timp ce ii studiez pe astia. Eu ii bat si ma bat cu ei (nu stiu daca ai vazut doamna si vagabondul). Ei bine tu esti doamna, meriti o casa cu piscina in Ibiza sa fii umblata cu vaporul si sa iti bei cafeaua la Paris. Iar altii vagabontii sa isi puna caciuli pe cap, sa se bata in cusca si sa fie Jeanclodvandami. Ii o ciocnire de culturi. De aceea cei care vin din dimensiunea asta subterana au alte principii(nu trebuie sa te omori din cauza lor). Nu pierzi nimic, insa daca vrei sa faci si tu un pic pe Eminem cred ca ii un mecanism defensiv care te ajuta. Romania nu produce domni si baieti cu principii si maniere, de aceea ai impresia ca esti singura. Insa esti importanta, doar ca esti inconjurata de Bruce Lee de astia, asta e treaba.
Insa eu ii bat, nu ma omor din cauza lor. Nu ai vazut cum sunt tare in gura cu ei cand se iau de tine? Deci stai calma ca sunt multi barbati sinceri, care nu vor sa te raneasca si domni. Insa este greau sa fi domn, controlat, grijuliu, etc., pentru ca trebuie exercitiu (cainele din domna si vagabondul chiar daca vrea sa aparenteze domn ii greu pentru ca a fost obisnuit cu viata de jos). Tu doar trebuie sa iubesti omul chiar daca este asa si sa stii ceea ce vrei de la viata. Nu trebuie sa te intrijorezi de saracutii. Poate Romania sa ti-l fure Hristos? Poate doar sa iti produca vagabonzi, nimic mai mult. Mesajul a fost din toata inima chiar daca nu am avut timp sa ii fac corectarea. Pentru mine problemele astea sunt vechi. De aceea incerca sa iti creezi un cerc sanatos cu oameni credinciosi sau cu calitati. Este bine sa stai cu ei si sa petreci. Tu taci si observa, pana iti vine oportunitatea. Insa trebuie sa fii sigura pe tine, si sa iti ocupi timpul asa cum fac majoritatea oamenilor normali. Te antrenezi spiritual, incerci sa fii mai buna, imortala si de otel. Dumnezeu stie de ce ai tu nevoie dinainte sa te rogi. Pasarea are grija sa ii sopteasca.
Nu, pot fii sensibili, pot fii genii, pot fii doar diferiți. În schimb oamenii cu probleme psihice și cu traume mari pot avea o predispoziție dar nu e obligatoriu.
God! Seba, mamă, dar ți-ai găsit cuvintele nu glumă. :)))
Www și parcă m-o atins direct în inimă. Mai ales partea cu imortala și oțelul. Www. Ca de obicei vorbele tale nu au cum să rămână doar simple vorbe. :) Simt spiritul, simt esența, simt vibe-ul. Mai ales când știi să utilizezi și cuvinte mai uzuale. :)) Și nu mă chinui să înțeleg ce spui. Deși și atunci îmi place că-mi pui mintea la contribuție. :)
Și mulțumesc pentru apărarea de pe TPU. :) Foarte frumos din partea ta. :)
De asemenea mulțumesc și că îmi amintești mereu de God. :) Uneori mai uităm de el.
Nu, din contra, ăștia care par normali, chiar aproape perfecți, mi se pare că ascund cele mai multe mizerii. Cel mai mare monstru pe care-l cunosc e extrovertit, aparent plăcut de toată lumea, are un loc de muncă bun, o poziție bună în societate etc. Îl consider capabil de crimă.
Eu sunt un geniu innascut si inca n-am omorat pe nimeni, nici nu am dorinta arzatoare sa fac asta, desi uneori le-as sparge fata cu pumni.
Asta e felul meu de a fi și nu îmi place sa ma ascund după deget. Spun franc în fata cum sunt chiar dacă par mai ciudata.
Gosh! Uimește-ne mare geniu! Umiește-ne! `.°
Ai devenit ca Violleta, care ea nu ar sta cu oamenii de rând la masă )
Chiar nu pricep ce am făcut de am ajuns pe TPU, înconjurată de genii și oameni importanți? )
Bine zis, încă. Vom vedea, tu nu știi că fiecare avem monștrii noștri. De aceea și întrebarea, că poate unele semne ne prevestesc soarta de criminali. Adică mi-e greu să cred că totuși oameni simpli, dar și buni ar putea ajunge totuși să comită barbarități, însă realitatea totuși ne-a arătat și treaba asta. Deci eu iar susțin că mă văd în povestea lui Dhammer. Și, sincer, cu fiecare an în care îmbătrânesc, simt că monștrii mei vor să țipe și să iasă. Iar eticheta de ciudată deja mi s-o pus. N-am cum să o neg. De fapt îmi admit și eu gena de ciudată.
Deci ai tras niște pumni la viața ta? )
E cumva vorba despre serialul "Tânărul Sheldon" de pe HBO? L-am început și eu de vreun an de zile și nici azi nu l-am mai continuat. Interesant copil. )
Totuși Musk ăsta, e un ciudat?
Adică eu ce mai aud pe la TV că în rest pe Musk încă nu l-am studiat nu mi-a stârnit interes dar auzisem că e un super miliardar bogat al națiunii, deci un nene dăsta ar fi ciudat?
Eu prin ciudat/ă mă refer la oamenii care nu știu, evită oamenii sau nu se pot apropia de ei, dar vorbesc sau o învârt cu pisicile, la oamenii care ies noaptea pentru a nu fi văzuți, la oamenii care dacă normal este să faci într-un fel, ăla, ciudatul vrea să facă mereu altfel. Deci nu prea îl văd pe Musk ăsta în schema asta, oricine ar fi și nea Musk ăsta. )
Cât de Freud, hmm, la el da, l-am studiat ceva și pot să afirm că era ceva ciudățel, adică să te îndrăgostești de părintele de s*x opus și să vrei să-l ucizi pe părintele de același s*x. Clar trebuie să fii ceva ciudat să brevetezi o astfel de teorie. ) Deși aparent la teoria frustrării are dreptate Nu știu de alții, dar eu una am observat foarte mult în familii și chiar în viața mea. Adică ăla mai puternic își varsă năduful pe ăla mai slab, dar și ăla mai slab găsește pe altul și mai slab și la rându-i își varsă nervii pe el.
Cât de Tesla, ăla e cu totul altă mâncare de pește ăla mi s-a părut doar super inteligent omul.
Musk e genial, deci ciudat. Cunosc cel putin vreo 5 oameni care sunt clar material de Mensa (eu sunt pe la limita, am dat o data testul si am picat, daca dau online zice ca sunt fix pe la limita) si toti sunt ciudatei mai mult sau mai putin.
La Musk nu e vorba de bani, ci de stil de viata, viziune, abilitati, poveste per total. Nu e musai sa fii ciudat daca esti bogat. Bine, super-bogat, ca milionari in euro stiu citiva de la noi si mai toti sunt niste banali.
Revenind la Musk... nu mai fa presupuneri, ia si citeste.
P.S. Uite inca un ciudat, virginul de Newton.
Expresia: fereste-ma Doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc singur nu a aparut fără un motiv real. Nu putem avea incredere în nimeni nu numai în cei ciudați. Criminalii sunt călăuziți de duhuri rele indiferent că sunt dintre cei ciudați sau nu.
Păi tu crezi că toți sunt ciudați?
Deși da, se mai spune că "toți avem ciudățeniile sau păsăricile noastre"
Cred ca anumiti oameni au un carácter tare, sunt foarte exigenti, au o pozitie sociala. Au urcusuri si coborasuri profesionale si se simt profund esuati atunci cand cad in clasa de mijloc. Aceste persoane pot fii insegure si nu se lasa supusi (doblegar).
Parerea mea (daca un gresesc) cred ca nu trebuie sa fie exigenti cu sine si cu toate acele valori, conventiuni si moralitati sa faca ceva pe ele. Pana la urma toate sunt vant si desertaciune. Insa mila, rabdarea, coborarea, dragostea nu pentru aproape ci si pentru dusmani ramane. In toate lucrurile astea trebuie sa fim nepatati (Iacov 1:27).
Platon in Filebo spune sa cautam BINELE, Sumo Bien iar ca sa ajungem la asta, nu mai trebuie sa fim asa cum ne invata societatea cu clasele sociale. Ci ca sa cauti injustia sociala va trebui ca tu din inaltimea aia sa te cobori la clasele mai joase. Sa te lasi scuipata, injurata si sa iti porti crucea. Insa daca intri in noaptea lui Dumnezeu nu te va durea, ca vei ajunge sa gusti si sa dialoghezi cu El. Insa trebuie sa taci si sa iesi din zgomot ca sa ii faci spatiu si sa ii dai timp. Atunci ii vei darui inima si il vei contempla pe Dumnezeu. Daca te intalnesti cu sublimul si binele suprem, lumea o sa ti se para mica pentru ca o trascendezi si scapi de fatalismele ei.
Oamenii diferiti (ciudati) nu au nimic in comun cu criminalii. Ei (criminalii) sunt o "specie" aparte.
Daca își investesc timpul in ceva bun nu o să ajungă să facă rău și din contra să fie mândrii că sunt diferiți
Nu stii tu daca il are pe Dumnezeu sau nu. Ea are o personalitate corpulenta, plus ca lucreaza in mediul educatiei. Mai este ca es nu a avut un tata (nu a putut vedea dragostea adevarata si luminoasa dintre un barbat si o femeie, acest exemplu si model de realitate). Profesoarele sunt foarte detailiste si se iau in serios. Lucrul asta este si bun insa si rau, ca nimeni nu ii perfect. Cu totii mai gresim insa ei nu isi permit sa greseasca si asta ii factureaza. Sa fii perfectionist este un lucru pozitiv insa se poate transforma in negativa. Am vazut drama The Son cu Hugh Jackman zilele astea si fiul lui se omoara din cauza ca vroia sa fie totul perfect. Insa doar Dumnezeu trebuie sa fie perfectiunea noastra pentru ca lucrurile din jur se pot strica. El nu este exigent cu noi si nu ne JUDECA RAPID ci este incet la maníe. Insa cu Alexandra ne este frica pentru ca este rapida la maníe si ia decizii pe moment. EU cred ca ea are un standard si daca indeplinesti acele detalii pe care le cere poti fi prieten cu ea. Gen daca nu ai papion, iti pui papion. Daca nu ii deschizi usa, ii deschizi usa. Nu ai vazut cate detalii omenesti stie, mie mi se pare ca o descoperit cauza sinuciderii. Ca daca ma pun eu sa observ ca de ce ala o facut aia sau alta nu stiu sa iti spun. Insa ea stie. Insa apare la un moment dat Anthony Hopkins in film si ii spune ca viata mai ii si cu prostie ca daca nu ar exista astia nu mai exista maestrii. Eu cred ca ea trebuie sa stea langa avocati, bancheri si sa aiba o casa cu parcare subterana asa poate sa traiasca la inaltimea aia. Ca noi astia din clasele mai joase mai avem pana ne rudicam la rangul acele. Ea este ceva gen, ca daca ii spui salutul de noapte buna considera ca esti educat insa daca nu ii spui ai probleme cu ea. Trebuie sa fii atent cu ce ii place, si sa implinesti conditia aceea ca daca nu ai reactii maximizate a doua zi de nu stii ce s-a intamplat. Iar la scoala trebuie sa se considere parte din echipa si aparata de stat (trebuie pus un bodigard acolo) ca sa se simta un om cu drept si aparata. Iar cu lógica si ratiunea sa o lase mai moale ca nimeni nu o cauta in ziua de azi. Trebuie sa fie mai mult astuta si isteata ca sa aiba reusita in ceea ce face. Anumiti oameni nu se castiga prin ratiune ci prin astutie.
RAY întreabă: