Cu siguranță. Comparând cu câte fete sunt vândute pentru servicii sexuale mai ales prin orient, roboții sexuali o să fie o alternativă bună pentru bărbații/femeile care nu sunt capabili/capabile să-și găsească un partener sexual. Mai ales dacă o să fie și legal. Am adus exemplul sclavelor sexuale pentru a arată că nu trebuie neapărat îndeplinite nevoile emoționale. Dacă există oameni care s-au obișnuit să aibă sclavi în casă (sounds familiar?), cu siguranță se vor obișnui să aibă roboți.
Pe lângă asta, eu cred că în viitorul apropiat se vor crea roboți care să simuleze emoțiile și tot ce ai nevoie pentru a satisface pe cineva. De fapt, cred că vor fi roboți care vor trece complet testul Turing, adică să nu-i mai poți deosebi de oameni din punct de vedere al competențelor cognitive. Adică va gândi ca un om iar dacă vorbești cu el nu-ți vei da seama că e robot. Capabilitățile prezente sunt deja peste așteptări.
Cred că problema care apare aici este distanțarea de identitatea socială. Prin faptul că practici cu un robot lucruri pe care în mod normal ai fost conceput să le practici cu un om, te alienezi. Ideea robotului este că el este perfect pentru ceea ce a fost făcut și prin urmare nu poate greși. Dar omul, fiind o ființă imperfectă, nu poate empatiza cu robotul ideal. Deci un robot e mai aproape de un om dacă are și el bugguri.
Nu cred, pentru ca e doar ceva material, emotia este una sufleteasca mai mult, partea emotionala nu poate fi satisfacuta decat doar de cei ce sunt capabili sa genereze emotie. Sa nu ne inselam, nu cred ca omul poate fi inlocuit ca pe o jucarie, el le are pe ale sale, stiu ca la aparate poti face replici, mai nou si la oameni, dar nicio replica nu cred ca a intrecut originalul pana acum.