| SimplyBlue a întrebat:

Credeti ca se va putea vreodata muta creierul unui om intr-o masina? Intr-un computer sau in ceva artificial care sa-i sustina existenta?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Cuvantul potrivit nu este mutare.
In teorie, putem teleporta cuantic o stare, intr-un alt sistem.
Teleportarea e asta:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16364514/
Scanezi creierul, si toate proprietatile cuantice ale atomilor care compun creierul le transferi in respectiva masina, insa, intotdeauna cand s-a discutat despre acest fel de experimente teoretice, constiinta a devenit o problema...pentru ca nu se stie ce este. Daca suma tuturor proceselor electro-chimice dintr-un creier e 32...constiinta e 33 :D si are si o caracteristica foarte speciala, e perceputa subiectiv, niciodata la fel, de doua persoane. Poti doar sa verbalizezi emotiile sau trairile tale, nimeni nu o sa le simta la fel ca tine.
E posibil ca in viitorul indepartat, daca cineva reuseste un astfel de experiment, sa puna in cealalta parte ceva foarte ciudat, fara constiinta...

11 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Atâta timp cât toate conexiunile sunt stabilite, da. Terminațiile nervoase pot fi conectate la niște motorașe care controlează niște brațe robotice sau volanul unei mașini. Este destul de clar că noi nu vom apuca acestă revoluție happy

| Catrice a răspuns:

Am auzit planuri de la populația ExtraTerra ca are astfel de planuri pentru anul 3728. Găsești detalii pe www.extraterra.con dar trebuie folosit internet galactic altfel nu prinzi ce trebuie.

| SimplyBlue explică (pentru Frank51):

Asta nu ar insemna ca pui creierul sa faca ceva mecanic?
Eu incerc sa aflu daca ar putea sa gandeasca, pentru ca asa, il inlocuiesti la acel volan cu niste simple relee sau microprocesoare, nu stiu exact cum se numesc, dar fac acelasi lucru mult mai ieftin.

| SimplyBlue explică (pentru Catrice):

Nu pot sa accesez linkul.

| Werrich a răspuns:

În viitor, toţi oamenii vor deveni cyborgi
https://www.descopera.ro/......rii-10-ani

| Simpatic a răspuns:

Sigur ca da, nu stiu peste cati ani dar va fi realizabil.
La fel cum se va putea face si transplant de creier.

| Catrice a răspuns (pentru SimplyBlue):

Ți-am spus, ai nevoie de net galactic, nu terestru.

| Frank51 a răspuns (pentru SimplyBlue):

Pai și ce vrei să faci altceva? Creierul este neputincios fără corp, nu se poate mișca, nu poate vorbi, nu poate să facă nicio activitate, care mai e rostul să-l scoți din corp?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu vreau sa mi se mute creierul intr-o dacia papuc

Bula
| Bula a răspuns:

In ritmul dezvoltarii tehnologiei, in urmatorii 100 ani pare posibil.
Nu neaparat "se va muta" creierul, ci va fi conectat (si extins) cu computer. In acest mod, gandurile si memorarile creierului vor putea fi extrase sau modificate, omul devenind un "robotel" executant.

| T0T a răspuns:

Da. Problema nu e mutarea creierului, însă. De ce să muți creierul? Probabil te gândești: pentru că corpul uman se degenerează. Dar asta e valabil și pentru creier. Deci nu rezolvi nimic prin mutarea creierului dacă nu găsești metode anti-degenerative pentru acesta. De găsit s-or găsi într-un viitor. Deși nu e spre interesul nimănui să anuleze moartea și să trecem prin suprapopulare. Mai eficient ar fi să existe transferul creierului într-o lume virtuală sau să se realizeze conservarea creierelor în diferite facilități, noi practic trăind în mod virtual, cu puțini oameni care au și corp (fie el extins mecanic sau nu) care să realizeze mentenanța și dezvoltarea sistemului. Dar deja o dăm în SF.