anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca sociopatia se poate trata? ati avut contact cu vreunu si daca da cum lati perceput la inceput si cum v-ati dat seama ca este sociopat? dati-mi o idee de a testa pe cineva. fundita

Răspuns Câştigător
| WR104 a răspuns:

Da, am cunoscut cativa sociopati pana acum, unii dintre ei au fost chiar buni prieteni ai mei dar stiam ca au probleme psihice si i-am driblat destul de bine, cateodata oricat ai incerca sa-i pacalesti te surprind cu tupeul lor si cu lipsa totala a empatiei.
Eu am testat un bun prieten de-al meu lasand in grija lui un bun al meu spunandu-mi mai apoi ca cineva i-l furase desi banuiala mea era ca mintea si am primit si confirmarea la scurt timp, inca sunt prieten cu acea persoana insa nu mai am incredere in ea.
Numai bine!

22 răspunsuri:
| Delicacy a răspuns:

Aici vei afla tot despre sociopatie.
http://www.la-psiholog.ro/info/personalitatea-antisociala

| iuliaiuliaiulia a răspuns:

Uite ce-am gasit: "Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie in care persoana arata lipsa de consideratie fata de lege si de drepturile celor din jur. Persoanele cu tulburare de personalitate antisociala tind sa minta sau sa fure si nu-si indeplinesc obligatiile profesionale si cele de parinte. Termenii "sociopat" sau "psihopat" sunt uneori folositi pentru a descrie o persoana cu tulburare de personalitate antisociala.
Debutul adolescentei reprezinta o perioada critica pentru dezvoltarea tulburarii de personalitate antisociala. Oamenii care cresc intr-un mediu abuziv sau in care sunt neglijati prezinta cel mai mare risc, iar adultii care prezinta aceasta tulburare au avut debutul simptomelor de conduita inainte de varsta de 15 ani. Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie cronica si reprezinta una dintre cele mai dificil de tratat tulburari de personalitate. Totusi, psihoterapia si unele medicamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor. In multe cazuri, simptomele tulburarii de personalitate antisociala descresc odata cu inaintarea in varsta. " happybig grin

| Woodenpints91 a răspuns (pentru Delicacy):

laughing))

| Delicacy a răspuns (pentru Woodenpints91):

Şi ce bufniţele mele e atât de amuzant?

La-psiholog.ro rolling on the floor)))

Atât timp cât informaţiile de pe site sunt corecte, nu mă interesează cu nimic numele.

Nu ma refer la nume, mă refer la conţinutul site-ului. Şi nici nu prea pot fi numite informaţii...ce scrie acolo.

Tu chiar ai citit conţinutul site-ului? straight face
Cred că am hiperpirexie...

Da, m-am uitat puţin pe-acolo, ca să nu spun că vorbesc în necunoştinţă de cauză.
Mi-a pus capac asta: http://www.la-psiholog.ro/info/alegerea-carierei
Şi am decis că acolo intră oamenii care sunt prea psoţi ca să ştie macar ce vor să facă în viaţă şi au nevoie de ajutor ca să afle ce meserie să-ţi aleagă pe viitor.
Chestiile ăstea nu-s de mine...

Nu aş spune oameni proşti, ci dezorientaţi, care nu au fost capabili să se descopere.Crezi că toată lumea se descurcă la capitolul acesta? Testele acelea reprezintă doar un reper,nu îţi dictează alegerile profesionale, decât dacă vrei tu asta.E normal să-ţi alegi profesia în fucţie de ceea ce se potriveşte personalităţii tale. Dacă mie mi se potriveşte meseria de bucătar, şi mai mult decât atât, îmi şi place, acolo mă duc.

Mi se pare de căcat şi trasă de păr chestia cu "mie mi se potriveşte meseria de[...]". Meseria pe care şi-o doreste toată lumea este aia unde îti face altcineva treaba şi primeşti multi bani pentru asta. Că la urma urmei, oricât ne căcam pe noi, 99% din oameni nu muncesc de plăcere, chiar dacă unii spun că le place locul lor de muncă. Pun pariu că dacă ar primi aceeasi bani şi să stea acasă ar accepta fără să se gândească prea mult.

Cât despre ăştia pe care vrei tu să-i numeşti dezorientaţi (că na, e urât să atribui însuşiri negative oamenilor, aşa că le mai finisezi ca să nu pară chiar negative), eu prefer să-i numesc proşti. Au impresia că niste tester amărâte le va arăta a 9-lea univers şi vor descoperi la ce sunt buni. E trist dacă până la vârsta pe care o au n-au găsit ceva la care să se priceapă. Ceva îmi spune că nu se pricep la nimic, dar chestiile de genul, cum e site-ul ăsta, îi ajută să se mintă singuri că nu-s chiar atât de inutili şi le găseşte un domeniu vast in care teoretic s-ar pricepe ceva mai bine decât restul. Bineînţeles, asta este o poponărie cruntă.
Dar cum în secolul 21 lumea e atrasă de job-uri virtuale care de fapt nu produc nimic, se găsesc destui imbecili să spună că au fost ajutaţi de chestiile de genul în alegerea "carierei". Pentru că să faci cafele şi să tragi chestii la xerox 12 ore pe zi chiar nu înseamnă carieră.

Dar să nu spun că-s atât de superficial cum mă cred, am să fac şi eu un test dinăsta. Pun pariu pe o juma de parizer că o să fiu şocat de rezultat şi o să râd minim 10 minute.
Ia, poţi să vii cu nişte recomandări? Care-i cel mai şmecher test de genul, care ar face-o până si pe mama Omida să se teamă pentru slujba ei.

Asta e pentru tipul de personalitate:
http://www.consultanta-psihologica.com/......fesionala/
Şi pentru carieră...
http://www.consultanta-psihologica.com/......-carierei/

Cel mai şmecher test nu se găseste pe aici, dar poţi să încerci să le faci şi să analizezi rezultatul. Dacă nu eşti mulţumit de ele, o să-ţi trimit eu unul mai bun de la profesoara mea de psihologie.

Ce-mi place când lumea mă ia în serios. laughing
Voiam doar să văd ce iese. Că am încredere în testele ăstea la fel de mult ca în horoscop.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Delicacy):

Fratilor,puteti vorbi in particular va rog decat daca aveti de zis ceva ce are legatura cu intrebarea.

Te-ai comportat fix ca un brăilean laughing.

Da cum se comportă brăilenii? confused

| doctorandus a răspuns:

Sociopatii (numiti anterior psihopati) sunt niste gainari care comit mici imoralitati fara a tine seama de urmari. Din cate stiu, sociopatia nu se poate trata, este un rezultat al dezvoltarii defectuoase a creierului si nu prea ai ce face sa-l dezvolti dupa ce s-a format. Sociopatii nu simt emotii morale cand incalca drepturile altora, dar in general nu devin mari infractori pentru ca nu au curajul sau ambitia necesare pentru a face asta. De obicei sociopatii sunt escroci, care imprumuta mereu bani sau lucruri de la altii si nu le dau niciodata inapoi, pot fi si manageri care promit marea cu sarea si fac viata amara angajatilor. In anumite domenii de activitate, sociopatia poate fi un avantaj profesional, vezi Snakes in Suits de Paul Babiak si Robert D. Hare.

Aşa cum te-ai comportat tu.

Eu mă comport în multe feluri. Specifică.

Nu vreau.

Aşa, încheiere de viitoare psiholoagă. Un "nu vreau" mai hotărât ca la revoluţie!

| shadovv a răspuns:

Habar nu am ce e sociopatia.