Si ateii sunt oameni sa stii, si cred in altceva decat cei ce traiesc numai pentru credinta in D-zeu (ca asta reiese din intrebarea ta slab formulata si biased)
Si nu, nu-s ateu.
Crede-ma are foarte mult sens.eu sunt ateo 110%am cercetat biblia.nu am citit-o m-am interesat si acum pot sa garantez ca 90%sunt prostii.de ce vaticanul e o tara asa de puternica? de ce traieste un violator de copii? de ce gigi becali are bani sa dea si la caini si alti copii din africa si nu numai mor de foame la propriu? de ce un copil de 10-12 ani are leucemie sau cancer in timp ce un criminal in serio se odihneste in libertate? si pot continua asa non-stop
Sincer nu vad rostul unei vieti in care nu crezi nimic. Daca nu as crede in Dumnezeu as putea sa fac orice vreau, oricum dupa moarte as inceta sa exist, nu mi-ar pasa. O viata fara Dumnezeu e una cu principii morale precare, si e o viata trista. Dumnezeu e cel care iti ofera dragostea, ajutorul si puterea de a trece peste piedicile ce apar zilnic in vietile noastre. Plus, se intampla minuni mereu prin credinta, trebuie sa fii chiar orb sa nu crezi in Dumnezeu. Inteligenta ne-a indepartat de Dumnezeu, intelepciunea e cea care vine de la El, si care ne apropie de El (si din pacate intelepciunea cam lipseste societatii zilelor noastre). Sa ai o zi frumoasa.
Pai Ema,cel ce nu crede in Dumnezeu,isi traieste viata,dar si-o traieste, zice el, cu libertate.Astfel pot spune ca viata fara credinta in Dumnezeu,este o viata cu un sens,acela de a indeplini necredinta, nesupunerea, poftele omului...si de a deveni un slujitor a lui satan.Necredinciosul alegand pacatul si tot ce e bun din lumea asta (ce se presupune) sensul lui fiid cat mai multa distractie... Fonda?
Bineinteles ca da, spre exemplu nu stiu daca ai observat dar in tarile in care majoritatea populatiei este atee, lumea este mult mai civilizata si treburile merg mult mai bine acolo
Da si nu.
Da -> uita-te la atei... lor le merge treaba & nu au probleme in afara de a fi judecati de babele din piata cu vorbe in vant fara argumente valide sau logica.
Nu -> esti mai sensibil si ai nevoie de el datorita unor factori externi care te afecteaza psihic.
Raspunsurile difera de la individ la individ.
Punct.
Nu.Deoarece Dumnezeu ti-a dat viata Dumnezeu ti-a dat bucurii Dumnezeu te-a rasplatit Dumnzaeu este Tatal Tau si Mama Ta.Asa ca sa-l respecti pe Dumnezeu e o onoare dar sa-l cinstesti este cel mai bun lucru din viata.
Fiintele rationate sunt responsabile de cursul proriei vieti. Oamenii nu au nevoie de creaturi fictive care tiranice ca sa dea sens propriei vieti. Deci abia fara credinta in "Dumnezeu" viata are sens.
Mitch întreabă:
AvalohAlyn întreabă: