Care credeti ca sunt diferentele dintre un calculator si un creier? si am putea simula emotii pozitive unui om cand o sa aflam noi cu exacitate cum functioneaza creierul?
Un calculator este o unealtă. Un creier este un organ dintr-o ființă vie. Emoțiile sunt legate de viață. Așa că nu am putea simula emoții.
Asa zicea stephen hawking dar cred ca zicea ca e metaforic ca functioneaza ca un calculator dar si bill nye a zis exact ce ati zis dvstra ca e foarte sceptic ca poate fi un pc dotat cu memoria unui om emotii etc.
Eu nu sper sa am un creier artificial. Doamne fere! Lasa sa fie creierul meu bine, sanatos asa "prost" cum e.
Cauta-l pe Bruce Lipton si pe Joe Dispenza.
Sau daca vrei cercetator / medic roman: Constantin Dulcan.
Nu stim ce este constiinta zici tu, e bun si asa rau. Constiinta is actiuni luate de organismul respectiv pentru a supravietui si a duce mai departe specia.
Constiinta este proces fizic si biologic, daca pentru tine nu este, aia e problema ta si altora care cauta pe Dzeu si alte povesti.
Creierul este mai mult decat un computer, creierul este facut sa ia decizii fctie de mediul in care organismul respectiv traieste. Computertul functioneaza pe baza unui program deja stabilit dinainte.
Creierul functioneaza pe baza de informtii la mom respectiv, adica de moment, nu stie dinainte ce o sa faca, unde o sa fie, ce conditii vor fi etc.
Daca vom putea crea un creier ca si al nostru? Orice este posibil, daca aflam cum functioneaza si anume trebuie pus gramada, atunci este simplu.
Pina una alta nu prea stim exact in amanunt toate piesele din care sintem fabricati, sa stim ce face fiecare, cum face dar asa exact, nu banuieli, atunci o sa putem rezolva multe legate de organismul nostru.
Constiinta lucreaza pe baza de experienta, asociere etc.Calculatorul nu experiemteaza nimic el personal, sa poata lua decizii macar.
Calculatorul este un instrument facut de om sa il ajute, adica sa nu mai calculezi tu cu bilele alea ai facut un calculator sa faca calcule si masuratori, cam aia e tot ce face un calculator.