Crezi ca Universul are un Creator Inteligent si Superior?
Crezi ca omul are un Creator Inteligent si Superior?
Crezi ca viata are un Creator Inteligent si Superior?
(Personal eu cred ca DA)
Daca puteti si sa argumentati ar fi super.
Crezi ca am aparut la intamplare din intamplare si mergem spre nicaieri sau ca avem un Creator si avem un sens, scop si viitor?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
,, În Ziua aceea vom închide Noi cerul, aşa cum se închid sulurile cu scripturi. Aşa cum am făcut Noi prima făptură, o vom face din nou. Aceasta este o promisiune pe care Noi am făcut-o şi pe care o îndeplinim. ) [Coran, 21:104]
În ziua în care pământul va fi schimbat cu un altul, ca şi cerurile, şi ei [oamenii] se vor înfăţişa dinaintea lui Allah Cel Unic, Biruitorul [Al-Wahid, Al-Qahhar].) [Coran, 14:48].
Nu este El Cel care a creat cerurile şi pământul şi v-a pogorât vouă apă din cer? Si cu ea Noi am făcut să răsară grădini minunate! Altfel nu v-ar fi fost vouă dat să faceţi să răsară pomii lor! Oare există altă divinitate în afară de Allah? Insă ei sunt un neam care se abat
Nu este El Cel care a făcut pământul loc de repaus, a pus în mijlocul lui râuri, i-a făcut munţi neclătinători, şi a pus o stavilă între cele două mări? Oare există altă divinitate în afară de Allah? Insă cei mai mulţi dintre ei nu ştiu!"
"Nu este El Cel care răspunde aceluia care este la nevoie, când îl cheamă, şi îndepărtează răul şi vă face pe voi urmaşi pe pământ? Oare există altă divinitate alături de Allah? Numai rareori vă aduceţi voi aminte
Nu este El Cel care vă călăuzeşte prin întunecimile uscatului şi mării şi Cel care trimite vânturile ca vestitori de bine înaintea îndurarii Sale? Oare există altă divinitate alături de Allah? Allah Preamăritul este mai presus de ceea ce-I fac ei ca asociaţi!"
64."Nu este El Cel care a început înfăptuirea omului şi apoi îl va face din nou? Oare cine este Cel care vă dă din cer şi de pe pământ cele de trebuinţă traiului? Oare există altă divinitate alături de Allah? Spune:"Aduceţi dovada voastră dacă voi sunteţi cei care grăiesc adevărul!"
Oare nu văd cei care nu cred că cerurile şi pământul au fost împreună şi că Noi le-am despărţit şi din apă am făcut tot ce este viu? Si oare tot nu cred ei?
Sa stii ca islamul a prevestit si crearea omului in uterul mamei, lucru aflat de abia acum de oamenii de stiinta:
fii atent:
Noi l-am creat pe om din apa aleasă [venită] din lut. ~ Apoi l-am făcut Noi o picătură într-un loc sigur, ~ Apoi am făcut din picătură un cheag şi am făcut din cheag o bucată de carne şi am făcut din bucata de carne oase şi am îmbrăcat oasele cu carne. Apoi l-am scos la iveală ca o altă făptură. Binecuvântat fie Allah, Făcătorul, Cel Bun
Nu l-am creat pe om dintr-o picătură de amestecuri, ca să-l încercăm, şi l-am făcut pe el cu auz şi cu vedere?
Nu l-am creat pe om dintr-o picătură de amestecuri, ca să-l încercăm, şi l-am făcut pe el cu auz şi cu vedere?
O, voi oameni! Dacă sunteţi în îndoială cu privire la Înviere, Noi doară v-am creat din ţărână, apoi dintr-o picătură, apoi dintr-un cheag de sânge [ca o lipitoare], apoi dintr-o bucată de carne, cu formă, după ce a fost fără formă [plăsmuită şi neplăsmuită], pentru ca să vă arătăm vouă [puterea Noastră]. Şi Noi lăsăm să sălăşluiască în pântece ceea ce voim Noi până la un timp hotărât; apoi vă scoatem pe voi ca prunci, pentru ca apoi să ajungeţi voi la vârsta bărbăţiei. Şi unii dintre voi mor [tineri], iar alţii sunt lăsaţi [să trăiască] până la cea mai neputincioasă vârstă, pentru ca să nu mai ştie nimic după ce au ştiut. Tu vezi pământul fără viaţă, iar dacă Noi pogorâm apa asupra lui, el se mişcă, se umflă şi lasă să răsară [plante] din fiecare soi minunat
El v-a creat pe voi [toţi] dintr-un singur suflet. Apoi a făcut din el pe soţia sa. Şi v-a trimis vouă opt suflete de vite. El vă creează în pântecele mamelor voastre, făptură după făptură, în trei întunecimi. Acesta este Allah, Stăpânul vostru! A Lui este împărăţia! Nu există altă divinitate afară de El! Cum de vă abateţi? ) [Coran, 39:6].
Oare nu v-am creat Noi dintr-o apă umilă, ~ Pe care am aşezat-o într-un loc statornic şi sigur [pântecele mamei] ~ Până la un termen ştiut? ~ Noi am hotărât astfel şi cât de bine hotărâm Noi
[Coran, 77:20 - 23]
Uite si ce spun oamenii de stiinta:
Doctor Gary Miller a spus.
"Un reporter l-a întrebat pe profesorul Keith Moore(Este un embriolog de renume mondial. A fost preşedintele Asociaţiei Canadiene a anatomiştilor, ocupând Catedra de anatomie şi biologie sanitară la Universitatea din Toronto.): «Credeţi că este posibil ca arabii să fi ştiut despre aceste lucruri – descrierea embrionului forma lui şi felul în care se schimbă şi creşte? Poate că nu erau oameni de ştiinţă, dar poate că au făcut câteva disecţii – poate au tăiat oamenii de sus până jos şi au examinat aceste lucruri.» Profesorul i-a arătat imediat că a omis un lucru foarte important. Toate părţile embrionului care au fost arătate şi prezentate pe un film, erau poze făcute prin microscop. El a spus: «Nu contează dacă cineva a încercat să descopere embriologia acum 14 secole, oricum nu ar fi putut să vadă!» Toate descrierile din Coran ale apariţiei embrionului sunt ale organismului atunci când acesta este încă foarte mic pentru a putea fi observate cu ochiul liber. Prin urmare, este nevoie un microscop pentru a fi văzut. Din moment ce acest aparat a apărut abia de mai puţin de două sute de ani, doctor Moore a spus ironic: «Poate acum 14 secole, cineva avea în secret acest microscop şi a făcut această descoperire, fără nicio greşeală. Apoi, i-a spus cumva lui Mohammed şi l-a convins să pună această informaţie în cartea sa. Apoi a distrus echipamentul şi a ţinut secretul pentru totdeauna. Credeţi acest lucru? Nu ar trebui, decât dacă aduceţi o dovadă acestei ridicole teorii.» Atunci când a fost întrebat: «Cum explicaţi această informaţie în Coran?» Doctorul Moore a răspuns: «Poate fi numai Revelaţie Divină!».
Doctor Gerald C. Goeringer a spus.
"În cele mai multe cazuri, dacă nu în toate, această descriere anticipează cu multe secole înainte înregistrarea variatelor etape ale dezvoltării embrionului uman şi ale fătului înregistrate tradiţional în literatura de specialitate"
Cred ca exista o forta superioara care a creat lumea si tot ce ne inconjoara. Eu il numesc Dumnezeu si cred in El mai mult ca in orice. Si mai cred ca toti avem un scop, o menire, venim pe pamant pentru ceva, pentru a invata (pe noi si pe altii) o lectie.
Toate ciclurile din natura reprezinta o dovada ca Ceva sau Cineva superior noua, o ''minte'' absolut geniala, a pus la punct totul. Viata in sine e o dovada ca exista ceva superior noua. Poate suna filosofic si pentru atei suna chiar tembel, dar asta e ce cred eu
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.139.236.144) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro