Ooof, Dumnezeu nu este o persoana fizica ca sa stie tot. Dumnezeu este toata forta universului, tot ce te inconjoara, toata energia ce a dat nastere a ceea ce vezi astazi.
Depinde ce înțelegi prin Dumnezeu.
Scopul vieții este să se perpetueze profitând de mecanismul evoluției.
Evoluția nu are niciun scop. Lasă ființele să dea cu zarul si să tragă foloasele sau ponoasele.
Inventatorìi au din adn o neliniște, un germene. Dar inventivitatea poate fi si un produs social. Multe invenții au rezultat și din experiențe eșuate: penicilina.
Nu inteleg de ce puneti intrebarile astea la care stiti ca nu se poate da niciun raspuns.
Dacă consideri că El a creat viața atunci cum poți spune că nu își cunoaște propria creație? Gândirea omului avansează și tinde către cât mai mult, ceea ce poate face omul în viitor chiar un semi-zeu față de descendenții săi.
Daca tot a hotarit dinainte ce inventii sa apara, cand si de la cine, atunci la ce si-a mai batut capul sa faca pobibil sa existe 7 miliarde de indivizi umani si nenumarate miliarde de exemplare din alte specii? Avea nevoie de bataie de cap?
Daca tot era capabil sa faca totul singur, inclusiv sa stie ce e in capul fiecarui locuitor al pamintului, la bun?
E o idee. Personal, imi lipseste o arma, ca as face-o.
Dar credeam ca Dumnezeu imi e cu mult superior, incit nu cade prada unor astfel de slabiciuni ca aceea de a vrea sa ai copilasi, de a-ti trai o viata marunta. Eu mi-L inchipui ca fiind "nemuritor si rece". Cel putin IK avea o sabiciune declarata: iubea Omul.
In Geneza e spus cu lux de amanunte cum a facut lumea dar nicio vorbulita de ce. Era altruist? Fata de unii care inca nu incepusera sa existe?
Eu am dat un răspuns din perspectivă umană și cred că ți-ai dat seama de asta. Eu nu îți pot da alt răspuns și nu pot nici să îți spun dacă există creatorul închipuit de tine, de mine sau dacă există unul. E un răspuns care îmi depășește perspectiva dar asta facem noi oamenii, puteam să ne imaginăm, să presupunem, asta până când ajungem să demonstrăm.
Dumnezeu exista doar in mintea oamenilor.
Multi oameni prefera sa creeze sens acolo unde, evident, nu exista.Tocmai pentru a avea o viata frumoasa, lipsita de griji, de depresie...etc.
O inventie se bazeaza pe creativitate, perseverenta, munca.In biblie nu apare cuvantul ADN.Probabil Dumnezeu a considerat ca e prea putin important...
Biblia in sine se vrea o argumentare, dar ii lipsesc argumentele.
Nevoia impinge omul spre a crea inventii, nimic altceva. Exact ca si in cazul aparitiei religiei, era ceva mai mult decat inevitabil.
Dumnezeu are un loc intr-o propozitie, insa nu in aceeasi in care apare si cuvantul sau conceptul de stiinta. Te rog sa inveti sa faci diferenta intre cult sau credinta si stiinta. Stiinta in principiu se bazeaza pe lucruri dovedite si palpabile. Credinta in Dumnezeu este o poveste pe care fie o simti, fie nu.
Categoria asta se numește Știință și Filosofie, ce cauți cu dumnezeul tău prost aici? Și pentru cultura ta generală: PĂMÂNT se scrie cu P MARE, atunci când te referi la planetă (planetă care nu știu cum suportă atâta prostie). La revedere!
chiftelutacrocanta întreabă: