Mai nou, forta se masoara in metri pe secunda. (Primele 2 raspunsuri.) Cred ca au copiat unul de la celalalt.
Acceleratia gravitationala este 9, 81 m/s^2, nu forta.
Forta cu care suntem atrasi de catre Terra variaza in functie de masa Terrei, care este constanta in acest context, dar si in functie de masa corpului pe care-l atrage. Cu alte cuvinte, nu exista o anumita forta cu care Terra atrage toate obiectele. Una este forta cu care terra atrage o pana de gasca, si alta este forta cu care Terra atrage n elefant.
F=m1m2G/r^2
Unde m2 presupunem ca este masa Terrei, deci constanta.
Iar m1 este masa corpului de care vorbim. Presupunand distanta dintre cele doua corpuri de 1 m, in toate cazurile avem:
Atunci cand vorbim de un obiect cu masa m1=1kg, avem o anumita forta.
Cand vorbim de un obiect ce are masa m1=60kg avem alta forta, evident mai mare.
Cu toate acestea acceleratia este identica indiferent de corpul la care le raportam.
E acceleratia gravitationala geniule.
Sa iti relev cat esti de prost
Un newton este forța necesară pentru a imprima o accelerație de 1 m/s² unui corp cu masa de 1 kg. Ca atare, newtonul se mai poate scrie kg•m/s². Vrei sa iti transform in metri pe secunda? Sti de ce urasc desteptzii? Stiu multe dar nu inteleg nimic!
Depinde! La noi este 9.8, la poli este 10.1 iar la ecuator cam 9.5.Se masoara in Newtoni.
Oi fi prostul ăla cu 5 la fizică, dar aia nu e acceleraţia gravitaţională? Parcă era metru/secundă la pătrat. Iar forţa cică se măsoară în Newtoni (vorbesc pentru primele răspunsuri, aparent unii oameni mă ignoră -__-)
Forta se masoara in newtoni, iar acceleratia in m/s^2 sau N/kG. Intrebarea era de o forta, care se masoara-n NEWTONI, si nu de acceleratie.
Greutatea are unitatea de măsură Newton. Ea măsoară forta de atractie dintre Panant si un corp. Tu ai scris m/s si nu Newton. Ba m/s ba Newton, ba prost ba destept. Alege una. Sau la tine toate sunt la fel. Nu te mai umfla in pene pe aici ca nu impresionezi pe nimeni. Tantalaule.
Nevermindd întreabă:
RAY întreabă: