anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu tehnologia actuală s-ar putea inventa un cip care să controleze neurotransmițătorii, vindecând astfel multe boli mintale?

7 răspunsuri:
| JustDeedee a răspuns:

Posibil să fie deja în construcție o astfel de invenție! Nu m-am informat, dar la cât de avansată e tehnologia, tot ce e posibil, dar e o foarte bună remarcă. O să mă documentez.

| Frank51 a răspuns:

La ora actuală putem face doar echipamente protetice, care folosesc destul de putini receptori.

La bolile mentale situația este diferită.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Exista deja. Inca din anii 2013. Vindeca dementa si boala Alzhaimer. Am citit dar nu imi amintesc site-ul.

Bula
| Bula a răspuns:

Neuronii functioneaza dupa logica complet diferita decat sistemul actual de calcul digital.
Functionarea neuronilor seamana cu ceea a calculatoarelor analogice, cu multe conexiuni de intrare-iesire in-din celula, iar fiecare celula are atat functie de decizie, cat si de transmitere, procesare si memorare. In caz de nevoie, o celula neuronica poate "invata" oricare din functiile posibile si se pot crea conexiuni noi, "de interes" (ceea ce este modul de invatare si dezvoltare al inteligentei).

S-au facut multe incercari de sisteme de calcul tip neuronal, dar programarea lor este extrem de complexa.
Pana ce nu se va reusi intelegerea completa al functionarii si programarii neuronilor, este extrem de dificila realizarea unor interfete de transfer si de control cu sistemul neuronic al unei fiinte.
Cu tehnologiile actuale s-au realizat doar anumite conexiuni relativ nesemnificative fata de complexitatea de functionare. Dupa parerea mea, vor mai fi necesare cateva decenii pana ce controlul neurotransmitatorilor va fi rezolvat.

| G777 a răspuns:

Deja s-a inventat dar nu la nivelul in care sa poata fi implantat unui om.
Compania Neuralink care e condusa de Elon Musk a facut deja cateva teste pe animale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru JustDeedee):

Mulțumesc.

Întrebări similare