| StrongHeart a întrebat:

Cum a fost initiat Pitagora in Egipt? Care au fost criteriile? Am auzit ca in Perioada respectiva Egiptul era o civilizatie in plina expansiune a cunoasterii in mai multe domenii si ca Pitagora ar fi fost refuzat de mai multe ori pana cand a reusit sa tina un regim de a nu manca nimic timp de 40 de zile si de a practica un mod de a respira anume (am auzit 7 secunde inspirat, 7 secunde expirat, 7 secunde tinut respiratia)dar nu stiu daca este adevarat sau cat de frecvent trebuia sa o faca sau daca mai erau si alte criterii sau daca sunt simple legende.
Ideea era ca abia dupa ce ar fi parcurs acest "test" ar fi fost primit pentru ca daca nu ar fi facut asta nu ar fi fost pregatit sa primeasca anumite cunostinte mistice.
A mai auzit cineva de teoria asta? Cat de adevarata este,credeti ca perioade lungi de abtinere de la mancare(nu si apa!) plus meditat, te pot eleva spiritual sau psihic sa ai alta intelegere asupra lumii? Nu vorbesc de infometare aici, daca cineva vrea sa practice asta ar trebui sa isi asculte corpul si sa se hidrateze bine.Pareri? Bat campii sau este un sambure de adevar in metodele astea?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

De fapt, dacă mă gândesc mai bine, pe vremea lui Pitagora încă nu erau faimoasele şcoli filosofice greceşti. Socrate, Platon şi Aristotel au venit mai târziu. Nici Heraclit nu era, nici Epicur. Nu mai ştiu dacă Thales a fost înainte sau după Pitagora. O să mă uit pe net. Pe de altă parte, cred că şi în Egipt exista multă ştiinţă. Dacă au fost ei în stare să proiecteze şi să construiască piramidele. îţi poţi imagina ce era acolo. Acum, şi grecii cu mult înaintea lui Pitagora şi-au dovedit destoinicia când au proiectat şi au construit palatele alra de la Micene, ca şi cei din insula Creta. Cred că între cele două naţii putea avea loc un fructuos schimb de informaţii. În ce măsură au făcut-o, nu mai ştiu.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu stiu de unde ai luat asemenea "informatii".
Probabil de pe Youtube, unde este prezentata si functionarea "Perpetum Mobile" (de exemplu: becul electric care face lumina fara sa fie conectata la curent laughing ).

| StrongHeart explică (pentru Bula):

Da,de pe Youtube :))
De aici e inspirata intrebarea :
https://www.youtube.com/watch?v=yyAvcfWP764

| PainTech a răspuns:

Nu vad care e legatura intre "perioada lunga de abtinere de la mancare, respirat intr-un anume fel si meditatie" la cunostinte in matematica.
Sa zicem ca maditatia mai merge cat de cat si are un oarecare sens, dar chioraitul matelor nu prea ma inspira personal la prea multe teoreme.

Ori :
1. Sursa ta de informatii bate campii
2. Egiptenii bateau campii pe vremea aia

| StrongHeart explică (pentru PainTech):

Poate nu vezi legatura pentru ca ai fost programat sa gandesti asa.
Poate nu este vorba doar de matematica ci de concepte filozofice profunde pe care un om care nu are un control de sine mare si disciplina(care se obtine prin antrenament, asta fiind unul din antrenamentele al acelor vremuri de a te face mai rezistent la a indura situatii grele)nu ar stii ce sa faca cu acele cunostinte sau le-ar nega pur si simplu doar pentru ca nu le intelege.

| sabin89 a răspuns:

Nu văd de ce tocmai în Egipt s-a gândit să meargă. Grecii nu aveau destulă înţelegere despre lume? Nu aveau şcoli de filosofie, care implicau deopotrivă ştiinţa? De cărţi de filosofie scrise de grecii din antichitate sunt pline bibliotecile lumii. Nu am auzit de vreun filosof egiptean.

| StrongHeart explică (pentru sabin89):

Nu stiu sa iti raspund,poate Egiptul era foarte dezvoltat pe atunci si acolo se intalneau oameni din locuri diferite ale lumii,habar nu am.
Daca stam sa ne gandim bine,biblioteca din Alexandria, in Egipt a fost fondata si bilbioteca din Alexandria, sigur, cronologic, mai tarziu(332 I.HR); Pythagoras(circa 495-570 BC) conform Wikipediei.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pythagoras
Multi filozofi sau ganditori greci vorbesc despre vizitele lui in Egipt.