anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum anume putem explica intuiţia?
Aceasta este explicată de religii, prin reîncarnare sau înviere.Dar ştiinţa cum explică acest fenomen?

7 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

INTUITIA este un concept care cred ca are mai multe trepte de manifestare. Poate fi un fenomen care sa ti se intample perfect explicabil 'stiintific', ca sa iau un exemplu simplu: un om care cade dintr-un avion 'intuesti ' ca va muri la atingerea solului. Deci se bazeaza pe experienta vietii curente.
Asa le putem sa interpretam toate intuitiile : pe experiente anterioare.
Cam asa ar zice stiinta.
Pe de alta parte apar acele 'deja vu', care pot genera 'intuitia'.
Se fac speculatii vizand vieti anterioare, pe care nu le putem explica decat prin faptul ca 'materia are memorie'. Tot stiintific.Suntem creati dintr-o materie recirculata, este normal ca daca in pamant ne-am ingropat si tot din pamant ne renastem, altfel desigur, dupa recirculare, sa pastram o anumita parte a 'memoriei'.
Memoria fiind si o parte a experientei.
Asta pare sa fie partea neexplicabila DOVEDIT, a intuitiei.
Sper sa gasesti si partea explicativa a religiei si pe cea a stiintei.
Memoria materiei.O fi acesta conceptul de 'spirit'?

| OOOLEOOO a răspuns:

Poate ca si instinctul stie sa sopteasca.

| Mădă0611 a răspuns:

Intuitia e doar ghicit. Daca alegi bine, a fost intuitia, daca alegi rau, nu mai zici nimic, nu? Asa e cu horoscopul, nu predictiile, portretul acela, daca se potrivesc, "wow, e adevarat", daca nu, ori nu zici nimic, ori te gandesti ca o sa fie mai tarziu, sau iti autosugestionezi, de exemplu scorpionii sunt razbunatori, cica, incepi sa fii, ca asa scrie undeva ca trebuie sa fii.

| Miauti a răspuns:

"Foamea" nu este o "capacitate" care vine preambalat cu aptitudinea intuitiva. Mai degraba, este o stare naturala care de multe ori apare la persoane care sant coplesiti cu responsabilitati, sau sant presati de prieteni, sefi sau de cei dragi, si au o teama adanc inradacinata de esec. Acesta poate fi pur si simplu o megalomanie, sau o ruda de megalomanie.

Intelectul "se ocupa" de "cunoscut" si "necunoscut", in timp ce domeniul intuitiei este incognoscibilul, cu ceea ce nu poate fi cunoscut; nu are legatura cu faptul ca nu avem instrumente performante pentru a-l capta, nu are legatura cu logica sau cu matematica.

Simtirea e aproape de intuitie.
Dar, pentru a fi aproape de intuitie, trebuie sa te indepartezi de gandire.
Distanta dintre gandire si intuitie este foarte mare.
Simtirea e chiar la mijloc.
Daca o iei intr-un sens, ajungi la gandire.
Daca o iei in celalalt sens, ajungi la intuitie."
- Osho -

| GiumancaAndrei a răspuns (pentru Mădă0611):

Daca crezi in horoscop si in ghicitorii in stele e' clara. Dar avem dreptul la liber arbitru si pot sa iti pun la indoiala alegerea.

| Mădă0611 a răspuns (pentru GiumancaAndrei):

Pai credinta in intuitie e acelasi lucru.