Este o discutie lunga! Nu prea poti sa explici asta in doua fraze! Daca esti interest de acest subiect, eu iti recomand sa citesti Teoria universală: originea și soarta universului, Carte de Stephen Hawking! Originea universului - John D. Barrow Poate te lamuresc aceste doua carti!
Oare? Te rog spune pe scurt macar cum ar fi aparut fotonul cea mai usoara particula elementara a carei existenta a fost dovedita experimental. Si apoi imi voi putea da seama daca e rational sa ma apuc sa citesc cartile indicate de tine. Pana imi spui tu iti spun eu ce stiu din intamplare din auzite din ce a zis Hawking: "Inainte de singularitate a fost un spatiu virtual continuu. La un moment dat neplanificat de nimeni si necauzat de nimic au aparut niste fluctuatii cuantice ce au generat formarea primilor fotoni. Primul foton s-a ciocnit cu primul gluon aparut si el dintr-o vibratie sau fluctuatie cuantica mai brutala decat cea care a cauzat aparitia fotonului. Ce i-a adus impreuna pe astia doi nu se stie. Apoi gluonul cel mic s-a intalnit cu un neutron si cu un proton, mult mai mari decat el, veniti de nicaieri - posibil dintr-o fluctuatie si mai brutala. Protonul a scapat cumva nestiut de dusmanul lui de moarte antiprotonul. Apoi gluonul "le-a spus" protonului si neutronului ca ar fi bine sa se tina de mana formand un nucleu. Apoi dupa ce a aparut fratia proton-neutron cei trei s-au pomenit ca fotonii le-au adus o pereche electron-pozitron. Cumva nestiut de nimeni electronul a scapat si el de dusmanul lui de moarte pozitronul. Fratia "a zis" apoi electronului: "Hai electronule vino aici si te infrateste cu noi". Electronul a venit imediat. DAR asa de entuziasmat a fost sa se infrateasca incat nu si-a inchipuit ca ceva de nicaieri - o forta slaba amarata - i-a spus ca sa nu se alipeasca de fratie de proton si ca ar trebui sa pastreze o oarecare distanta." Povestea asta te las pe tine sa o continui sau sa o corectezi.
DooM întreabă:
AvalohAlyn întreabă: