| Sara a întrebat:

Cum ar fi viata omului fara memorie?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fericita. Abia atunci ne vom trai prezentul cum trebuie.

39 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Am fi un soi de legume. Am fi singuri si tristi. Nu ne-am putea aminti nici macar unde locuim. Am bantui de nauci prin lume nestiind cine ne sunt parintii, sotii, copiii. Am redescoperi in fiecare secunda mersul pe jos si ne-am minuna ca idiotii de fiecare frunza/floare/piatra vazute in drum.

| juniper a răspuns:

Am fi tot in epoca de piatra.

Janina
| Janina a răspuns:

Ai vazut filmul ala: Mereu la prima intalnire sau ceva de genul laughing cam asa ar fi laughing

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Am fi la baza vietii, ca niste simple amoebe, sau ca niste fluturi, care traiesc doar cateva ore, se imperecheaza si mor... Ferice de noi ca suntem atat de dotati, ciudati, consecventi, inteligenti, paradoxali si complecsi!

| Gabystelistu95 a răspuns:

Fara memorie nu am putea trai o viata decenta de aceea este bine ca omul sa aiba memorie chiar daca trecutul sau este neplacut si ar vrea ca unele lucruri sa le uite, dar aceste lucruri fac parte din experienta lor de viata.

| lora_9285 a răspuns:

Nu cred ca am putea supravietui mult. Ne-am naste, am vegeta cat ne tine organismul si pe urma ne-am usca pe picioare.

| inna a răspuns:

Am fii niste legumehee hee

| thehope a răspuns:

Pe de o parte cred ca ar fi o viata mult mai linistita si mai lipsita de griji, mult mai fericita, pentru ca pur si simplu ai trai momentul si nu ai mai sti cand ai fost fericit, cand ai suferit. In secunda asta poti sa plangi si sa spui ca esti cel mai trist om de pe pamant... iar mai tarziu, a doua zi sa fii cel mai fericit si sa nu ai nici o problema. Insa viata asta fara nici un fel de amintire...intr-o negura totala uneori mi se pare cam ciudata...cam lipsita de sens...deci si-asa-i rau, si-asa nu-i bine big grin. Trista... dar prefer sa imi duc viata cu amintirile mai mult sau mai putin placute...

| asko a răspuns:

Nu ai sti sa citesti, sa scrii, nu ai inteleg mare lucru din ce e in jurul tau, de fapt nimic, nu ai supravietui

| adsfsf a răspuns:

Ca politicienii din Romania, care uita promisiunile electorale.

| flamespark a răspuns:

Ar fi fericita. Nu vi se pare ca mereu oamenii care sunt simpli, ce nu prea au memorie, sunt mereu fericiti? Totusi, daca pragul ala nu e deloc ridicat, este goala, pustiita de tot farmecul ei.

| AndreeaSiAndra a răspuns:

Oribila ce s-ar intampla nu am stii cine suntem ce facem unde facem cu alte cuvinte nici nu cred ca am exista

| Nemesis_9263 a răspuns:

Pai nu ar mai fi...

| cookie_1240 a răspuns:

Pai... am vazut chiar un film in care un om era nemultumit de viata sa si in fiecare zi spunea: "of, asta e cea mai nasoala zi pe care am avut-o pana acum..." si in fiecare zi care trecea era tot mai rea si totusi el nu spunea: "ieri a fost o zi mai buna decat azi" si intr-o zi a ramas fara memorie si a murit de prostie laughing (

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se poate, fara memorie nu existi decat in stare amorfa dar si alea au inteligenta atomica, ne-am invarti din stanga in dreapta fara rost.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam batuta-n cap. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu cine esti? Dar eu cine sunt? De fapt, ce caut aici? Unde sunt? :-s

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se poate trai si fara memorie, unele animale chiar nu au memorie. Altele au mai mult sau mai putin evoluata. Ca viata ar fi altfel asta e altceva, numai ca memoria omului se afla in creier, asa ca ar fi un pic cam dificil sa pui un creier sa gandeasca fara sa apeleze si la memorie. Pentru ca daca nu ai avea acces la lucrurile pe care l-ai invatat dealungul vietii si au fost inmagazinate sub forma de informatie in creier, nu ai mai avea ce sa procesezi. Asa ca fara fara memorie creierul unui om ar fi la fel ca si creierul unei gaini care nu stie decat sa manance, sa bea apa, sa-si faca nevoile si sa se reproduca. La fel fara memorie, omul ar fi un animal neevoluat, fara calculator, fara automobil si fara rachete nucleare. Ar trai in padure si ar vana animale cum facea in urma cu 10 mii de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca un animal care traieste doar prezentul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N`ar fi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine iei filmul 'memento' cred ca te-ar ajuta un picbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata omului fara memorie ar fi un prezent continuu, fara trecut si viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara memorie nu se poate traiii maaai oamenilor nu va mai imaginati ca e degeaba ...mai ganditiva un pic nu am sti sa mancam si sa bem apa ca am uita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Urmariti filmul,"50 first dates"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu daca iti poti trai prezentul fara un trecut. Iar daca nu ai prezent nu ai nici viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara memorie am trai intr-un vesnic prezent, sec, gol si vid.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata fara memorie ar fi foarte naspa...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca stam bine sa ne gandim acest aspect care constituie viata omului fara memorie are si partea sa buna, dar are si partea sa proasta.
Ca orice om voi incepe cu partea buna. Un om fara memorie in conceptia mea este omul care ar putea trai clipa sau momentul in care se afla fara sa isi aminteasca de trecut sau de apropiati sai, de grijile sau de necazurile care ii predomina viata. Ar putea fi un om liber, doar daca ar sti sa profite de acest lucru. Chiar daca acesta nu isi mai aminteste de lucruriile "agitate" din viata lui nu inseamna ca ele au disparut, dar conceptul lui asupra vietii se schimba radical, astfel bucurandu-se de noi descoperiri si de timpul pe care il are profitand astfel de moment.
Toti oamenii ar vrea sa uite de unele lucruri neplacute din viata lor, dar acest lucru este imposibil datorita faptului ca sunt stocate in memorie si apar voluntar sau involuntar.
Partea proasta este ca un om fara memorie nu ar rezista intr-o societate, nu datorita faptului ca este considerat bolnav ci pentru faptul ca pur si simplu uita anumite lucruri esentiale din viata cum ar fi :uitarea persoanele apropiate, uitarea anumitor simturi(sa respire), sa isi controleze miscarile, sa inghita, uita diferite gusturi cum ar fi dulce acru amar sarat etc ). Sunt si cazuri in care omul uita anumite lucruri din incinta locuintei sale care ar putea fi periculoase. Ar putea uita unde este usa de la intrare, ar putea uita ceva pe aragaz etc.
Fara memorie nu am putea trai o viata decenta de aceea este bine ca omul sa aiba memorie chiar daca trecutul sau este neplacut si ar vrea ca unele lucruri sa le uite, dar aceste lucruri fac parte din experienta lor de viata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata fara memorie ar fi foarte naspa deoarece ar fi o viata foarte monotona

Întrebări similare