| Steregoi a întrebat:

Cum ar putea o societate stiintifica sa prospere cu adevarat sau sa progreseze sau sa se bucure de ordine si de legi morale si juste si pe necoruptie cand teoriile stiintifice se bazeaza pe dezordine si pe pura intamplare adica pretinde ca tot ce exista provine din haos sau dezordine sau din pura intamplare?

3 răspunsuri:
| Numelecontuluinupoatefimodificat a răspuns:

Descoperirile științifice apar din greseala pentru ca noi, oamenii, traim intr-o lume ordonata, iar lucrurile bizare ne sar in fata foarte repede. Tocmai asta este frumusețea stiintei: dintr-un simplu accident sau ceva care pare haotic, putem da sens si regularitate unei idei mai vaste

| relian a răspuns:

Ce legatura are societatea stiintifica cu prefectura,cu haosul din care am aparut? Pana la urma nici nu este sigur ca asa ar fi,aia este o teorie, deci oamenii de stiinta se ocupa cu chestii, adica mai mult cu chestii pamantesti, unia care atat pot se dau la vorbarie doara, asta pentru ca de altceva nu-s capabili laughing deci societatea aia ar prospera cum spui tu pentru ca ar face bine societati, ar aduce orice este bun in viata acelei societati.Ca urmare ce imi pasa mie, sa dau un exemplu, daca X studiaza, construieste o masina care ar merge cu apa, sau stiu eu cu ceva nepoluant sau f ieftin.Societatea aia stiintifica nu se bazeaza numai pe teorii, de falt nu se bazeaza deloc pe teorii, teoriile sunt asa mica parte, ori o ramura din aceasa societate.Asa ca nu vad nici unde anume vrei tu sa bati.
Tu de fapt vrei sa arati ori bati, ca ce se face este asa aiurea, adica e teoretic laughing faci o masina aia nu are cum sa fie buna vine din haos laughing Deci cand faci ceva real nu se bazeaza chestia aia pe haos deloc.Ca nu stii tu cum aparu materia aia din care este facuta masina aia e alta poveste, dar se stie asta sigur, nu se stie cum aparu materia in univers.Asa si tot nu vad intrebarea ta

| Steregoi explică (pentru relian):

Vad ca ai inteles ideea. Daca omul considera ca a provenit din haos tot ce face e haotic pentru ca din haos sau dezordine e imposibil sa apara ordine daramite justitie morala adica ordinea morala justitia sunt incompatibile cu haosul si deci apare o mare contradictie in modul de gandire al omului necredincios care nu poate fi luat in serios ca vorbeste serios. Daca mai pune si stiinta la mijloc gluma lui e si mai mare si se face de rusine chiar daca el nu recunoaste. Politica mondiala cocheteaza cu acest mod de gandire si evident ca in mod rational nu este demna de incredere. Acest sistem sau aceasta societate nu poate prospera in realitate cu un astfel de mod de gandire indiferent de cat de mult ar avansa tehnologia. happy

Întrebări similare