| RAY a întrebat:

Cum au devenit unele rase mai inteligente ca altele? Prin mutatii?

Răspuns Câştigător
| Doja a răspuns:

Evolutia are loc la scara foarte mare (mii sau zeci de mii de ani) de cele mai multe ori prin selectie naturala. Acum de cand trebuie ajutati toti, in diferent cat de destepti sau prosti sunt, selectia naturala s-a redus si supravietuiesc doar cei mai agresivi.

23 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Ți-ai răspuns singur la întrebare: "prin mutații".

| RAY explică (pentru LPCTSTR):

Oare doar prin asta? de ce acele rase nu evolueaza? adica de ce naiba se comporta ca albi de acum 2000 de ani, poate educatia dar nu chiar negri din usa au un iq mai mic ca cei albi, si au parte de acelasi educatie

| RAY explică (pentru Doja):

De acord cu tine, dar in timpul vieti eu numi pot modifica adn ul, incat copii meu sa fie mai inteligenti? dar sa nu uitam ca nici copii din acelasi parinti nu au acelasi iq

| Doja a răspuns (pentru RAY):

Nu avem inca tehnologia necesara schimbarii ADN-ului. Tot ce poti sa faci e sa ai grija de tine sa fii cat mai sanatos, odihnit si bine hranit. Iar de ei sa ai grija de la inceput.

Nu ai niciodata garantia ca o sa ai copii destepti, dar fiind parinte responsabil le vei creste sansele de succes.

Nici macar oamenii care fac copii in vitro cu spermatozoizi si ovule selecate nu au certitudini, pentru ca lumea nu functioneaza asa.

Daca nu bei, nu fumezi, nu te droghezi sau infometezi cat timp concepi copilul deja esti mai responsabil decat multi. Asta trebuie sa inteleaga populatia tarii.

Mai usor cu tuica si fumatul la sarcina, si vom fi bine.

| RAY explică (pentru Doja):

Asa e

| Doja a răspuns (pentru RAY):

Evolutia are loc la scara foarte mare (mii sau zeci de mii de ani) de cele mai multe ori prin selectie naturala. Acum de cand trebuie ajutati toti, in diferent cat de destepti sau prosti sunt, selectia naturala s-a redus si supravietuiesc doar cei mai agresivi.

| SG1995 a răspuns:

Eu cred că inteligența a apărut datorită nevoii de comunicare, poate nu ai observat dar inteligența unei speci depinde mult de felul cum socializează.

| Steregoi a răspuns:

Prin potential de variatie genetica in cadrul aceluiasi gen. Simplu. happy

| RAY explică (pentru Steregoi):

La tine totul e simplu si lipsit de ratiune

Cate tampeni scrii Degeaba face acum penicilina daca peste un secol vor fi alte tipuri de bacterii care acum sunt imune la penicilina adica cele cateva rezistente se vor multiplica intr-un secol si vor umple pamantu

mai omule aia a salvat 200 de milioane de persoane inclusiv viata mea si cica degeaba sa facut penlicina

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

N-au ajuns la tine bacteriile alea rezistente ca erai mort de mult. sad

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Cica acei oameni care au capu mare sunt bolnavi. Un cap prea complex sau prea mare e bolnav. happy

Esti culmea omule

| Lucian4 a răspuns:

Unele rase au sufert imixtiuni intre grupuri de popoare (ex. indo-europene) in context geografie, etnic, religios

| RAY explică (pentru Lucian4):

America latina, dar e o diferenta mare intre aia si americani, bine spanioli sau cuplat cu aia, spanioli fiind mai inferiori decat englezi, asta suna a rasism?

| Lucian4 a răspuns (pentru RAY):

Pentru mine nu. este diferenta fata de partea nordica pentru ca de f demult continentele sud america si africa erau lipite atunci s-au amestecat. nu era vb de rasism in era aia. in prezent noi gandim asa in termeni de rasism, xenofobism

Este inteligenta ceva care determina bunastarea unui om?

''cea''. inteligenta rasei? da. pers inteligenta are niste abilitati de analiza care o ajuta sa-si gestioneze viata mai usor intr-un mediu strain

Crezi ca carisma, inteligenta emotionala nu conteaza?

| Theo94 a răspuns (pentru Lucian4):

Cand america de sud si africa erau lipite nu existau oameni.

Avea carisma mare si rasele australoida, europoida laughing)).
eu cred ca are valoare, conteaza mult cele 2 in relatiile umane, in autocontrol, in cunoasterea si gestionarea emotiilor omului, sunt abilitati care se formeaza in timp depinde si de inteligenta, ca tot ai zis mai sus

| Lucian4 a răspuns (pentru Theo94):

Da, acu sute mil de ani un erau oameni, erau specii, subspecii

| deadhoe a răspuns:

De ce m-am gandit la rase de caini

| RAY explică (pentru deadhoe):

Selectie artificiala facuta de om