Ştiinţa este o unealtă tăioasă, cu care oamenii se joacă precum nişte copii şi îşi taie degetele...
Treaba cu celulele stem nu se referă la asta, se referă la celule prelevate din blastulă.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stem_cells_diagram.png
Celulele stem nu se extrag de la fetussi. Cand embrionul uman ajunge la a doua forma in dezvoltarea embrionala si anume blastula se preleveaza mostre de celule stem. Se gasesc in interiorul blastulei. Blastula are forma sferica, nici decum cu ce se vedea in poza respectiva.
Daca esti Basist si spun ca A3 minte imi dai dreptate, daca esti impotriva lui Base spui ca A3 nu minte. Sint mii de teorii ale conspiratiei, unele adevarate, altele nu.E foarte importanta sursa de unde vine informatia; aceasta mie mi se pare cam umflata, dar ma rog... Vad ca sint multi care critica stiinta, poate au dreptate in multe privinte, dar sa nu uitam ca atunci cind sint bolnavi se duc la doctor nu la popa, ca tot confortul pe care il au in casa e datorita stiintei.
Încă mai există oameni atât de proşti încât iau în serios antenele1, 2 şi 3?
Observ ca nimanui nu-i pasa de De celulele stem se leagă speranţele multor suferinzi de scleroză sau chiar Alzheimer, iubire crestina ce sa spun mereu imi demonstrezi veninul vostru sunteti plini de ura
Stiinta este singurul lucru bun in viata omului, o viata usoara si confortabila datorata ei.
Daca dorinta de cunoastere nu exista, in acest moment traiam in gauri insalubre de pamant si nu aveam capacitatea sa intelegem ce se intampla in jurul nostru, da sa mai credem in zei.
Fie ei si abstracti.
Merita sa calci in picioare vietii pentru cercetari.
Cosecintele pot duce la salvarea altor vietii pe durate nedeterminate.
Totul se inampla cu un scop.
Experimentele de acest gen se afla la limita dintre stiinta si imoralitate, intr-o zona in care granita dintre acestea este una foarte firava. Daca experimentele pe oameni, indiferent de varsta si sex, sunt evident dincolo de granita imoralitatii, cazul fetusilor umani creati in laborator cred ca se afla chiar "pe fasie".
E usor sa arati cu degetul, dar in acelasi timp renuntarea la astfel de experimente duce inevitabil la dinamitarea oricaror sanse de a supravietui sau de a duce o viata cat de cat normala pentru alti foarte multi oameni, de data aceasta fiinte adevarate, cu acte in regula.
Cu siguranta experimentele pe fetusi creati in laborator sunt mai putin imorale decat un avort, de exemplu.
Multi idioti critica idei sau experimente stiintifice fara sa aiba nici o idee despre ce este vorba de fapt, sau despre ce ar putea oferi aceste experimente/idei pe termen lung. Majoritatea o fac resimtind un afront adus la adresa credintei lor in nu stiu ce divinitate. Aceasta atitudine exista tocmai din antichitate (atomismul din Grecia antica), cu toate acesta consider ca atunci cand nu se realizeaza experimente extrem de barbare de tipul celor efectuate de doctor Mengele, sau studii cu scopul de a arata adevarul (oricare ar fi el), persoanele care nu sunt informate cu privire la subiectul respectiv ar trebui sa taca din gura.
Religie= stagnare, Stiinta=progres
AvalohAlyn întreabă: