Avand un serviciu si muncind chiar mult, nu ai timp sa faci bani, asadar, nu ai cum sa devii bogat!
Da, insa depinde de job-ul pe care il ai, de tara in care traiesti si depinde si de tine.
Nu toate job-urile ofera oportunitati de avansare si nu toate sunt banoase. Daca te faci om de serviciu, chiar daca muncesti bine si cureti cel mai bine, nu vei ajunge bogat, evident.
De tara depinde pentru ca nu nu in toate tarile munca calitativa este rasplatita. In unele tari coruptia este mai mare sau mentalitatea oamenilor este proasta, cum sunt unii oameni care promoveaza incompetenti doar pentru ca le place fata lor. Iar din pacate in Romania foarte multe lucruri merg pe favoritisme.
Iar in al treilea rand, depinde de tine. Da, poti munci foarte mult si foarte bine, intr-un mediu inchis de exemplu, unde nu trebuie sa interactionezi cu oamenii. Dar daca esti genul de persoana inchisa, care nu ia niciodata initiativa si care nu stie sa profite de oportunitati va fi mult mai greu sa obtii o promovare.
Sportiv de performanță sau undeva sus într-un domeniu bine plătit ca domeniul IT, petrolier etc. sau multă inspirație în afaceri, dar afaceri cinstite.
Dar alegand "serviciul", de ce ai eliminat toate posibilitatile?
Sa-ti ofer un contra-exemplu. Presupunem ca termini o facultate de IT si reusesti sa te anagajezi, iar in timp (dupa cativa ani), castigi un salariu de 1500-2000 de euro (in Romania). (Am spus de IT avand in vedere ca este, cred, cel mai platit job din Romania).
Iar dupa vreo 5-10 ani de munca, ai reusit sa strangi o anumita suma de bani cu care doresti sa incepi o afacere (intr-un domeniu random in care te pricepi cel mai bine si ai niste idei). Cine spune ca nu vei da lovitura cu acel business? Adevarat, sunt sanse mici, dar totusi exista.
Prin studii, multa munca si ambitie! Sunt atatia oameni care se plang
ca au facultati si job si nu sunt bogati dar cu facultatea/facultatile
facute, nu i-au dus mintea sa se gandeasca la unele aspecte.
In primul rand conteaza foarte mult ce facultate ai facut si in ce domeniu poti sa
iti faci activitatea.Cand decizi sa te faci profesor, nu stii ca peste tot in lume
profesorii sunt prost platiti? ce te miri ca ai salarul mic? cand decizi sa te faci medic
nu stii ca salarul e asa cum e? si acum sa fim corecti, cat castiga medicul pe luna
din salar si spaga? la fel ca in straintate, diferenta e ca ia banii dintr-un singur loc
si muncesc mult mai mult pentru ca acolo nu merge cu spaga, baut cu asistentele
cafeaua 3 ore, nu merge sa te comporti ca un nesimtit/a cu pacientii si esti
sanctionat cu adevarat cand faci o greseala. unii avocati se mira ca nu le merge bine
dar ori pierd procese, ori au cabinetul de avocatura pe un gang la iesirea din oras si
nu fac nici un fel de reclama dar se mira ca nimeni nu ii cunosc si nu apeleaza la ei.
Uita-te in strainatate sa vezi acolo reclame la avocati.La fel si in alte domenii, se asteapta
sa iesa de pe bancile facultatii cu salar de,, 5000 euro''si pe postul de director.Asa ca
daca iti alegi corect facultatea si domeniul in care vrei sa mergi in viata si esti constient
ca pentru a urca trebuie sa incepi de jos si sa muncesti mult, atunci vei ajunge departe
si cu un job bine platit.
Nu stiu ce sa zic in privinta acestui termen,insa iti pot spune altceva. Cineva spunea mea sus ca depinde de foarte multe lucruri,unul dintre ele fiind si tara in care te aflii. Iar eu te intreb,in Romanica,consideri ca inteligenta este remunerata cum trebuie? Un profesor american purta o discutie cu cineva foarte inteligent,parca tot un profesor, de pe la noi,dand in diverse si discutand anumite lucruri,s-a mirat aflandu-i salariul respectivului,intrebandu-l cam acelasi lucru. Vezi tu, in strainatate, pe alocuri, inteligenta implica si bani, acum depinde ce inseamna si bogatie.
Să munceşti, nu să stai să te plângi că nu îţi iese, apoi să dai vina pe ţară pentru insuccesele tale pe plan profesional şi/sau financiar. Dacă vrei se poate.
Da este posibil...dar nu muncind la stat Cel mai bun exemplu pe care il pot da este cel personal. Lucrez ca broker imobiliar si nu am un venit fix dar cu toate astea depasesc lejer un salariu de nivel mediu si asta pentru ca produc pe masura muncii pe care o prestez. Aici intervin mai multe variabile. Capacitatea mea de adaptare in functie de persoana ce intra in contact cu mine... permisivitatea pietei si mai vorbim de o sustenabilitate.
Dar pe langa acest domeniu mai sunt si altele unde poti activa pe cont propriu
Depinde ce intelegi tu prin bogat, la ce nivel te referi.
Se poate si prin munca cinstita.
Nuuuuu, prin munca necinstita. Poate apoi dupa ce faci bani multi multi, te apuci sa fi cinstit.
krissstian întreabă: