A existat dintotdeauna. Nu are un început. Timpul e doar o iluzie a minții. La fel ca si spatiul.
Totul este o iluzie si doar mintea este reala?
Mai avem nevoie de cinci Einsteini care sa se gandeasca numai la asta.
Daca o piatra cade undeva, si nu este nimeni acolo sa o auda, mai produce zgomot?
Acum sa te vad, sunt curioasa.
Daca o piatra cade undeva, si nimeni nu o observa, atunci exista?
ca sa filozofez mai departe, timpul nu exista fara observator - idei ale mecanicii cuantice
Ooff! 'Idei'.
Ma obligi sa complic un picut, norocul meu ca TPU ma ajuta, dar nu mai am nici o speranta sa imi raspunda cel pe care l-am intrebat.
Acopera'ti caile respiratorii, si daca exista numai mintea, imagineaza'ti cu ea aerul dintr'un spatiu care este o iluzie.
Ar trebui sa traiesti.
Fiindcă exista. Existența nu are cum sa nu existe cand sensul ei este de a fi.
te-nteleg, noi filozofam aici oricum . Legat de respiratie, e greu sa ajungi intr-o stare fara a accesa substante, in care doar mintea e activa si corpul e intr-o stare letargica, spun asta pentru ca desi iti acoperi caile respiratorii, ai celelalte simturi care te "hook" sau incarliga, leaga/ link-uieste de ceea ce credem noi ca e realitatea asta, care e definita de timp si spatiu.
dar cred ca am deraiat putin de la intrebarea lui.
Ca urmare a problemelor create de mecanica cuantică, au fost propuse diverse modele noi din ceea ce a precedat și a provocat Big Bang-ul. Un model, care folosește gravitația cuantică de buclă, își propune să explice începuturile Universului printr-o serie de Big Bounces, în care fluctuațiile cuantice determină extinderea Universului.
Nu intelegi teoria al carei adept esti.
Citeste ce am vorbit cu Dandinelle. Acolo se sfarseste ideea ta cu 'spatiul si timpul care sunt o iluzie'.
A fost o deraiere folositoare.
Oricine scrie Big Bang afla despre inceputul cosmosului, despre teoriile de inceput, dar nu toata lumea intelege ca mintea care crede ca spatiul este o iluzie, ocupa un spatiu real.
Cu aer, altfel mintea moare.
Da,cu siguranță universul a devenit finit în timp ce explica-i tu
Big bang a dat nastere universului, ce a cauzat big bang =inca nu stim, cum suntem o specie de primate si uram sa avem nesigurante preferam sa spunem ca stim asa ca inventam tot felul de cauze =un creator =dar acest creator cum a aparut =pai a existat dintotdeauna =raspunsul nu rezolva nimic, gasesti o pictura intr-o pestera =pai cine a pictato =pai a existat dintotdeauna =din nou nu rezolvi nimic =de ce crezi ca 1500 de ani religia a condus totul pentru ca majoritatea erau ignoranti, creduli azi e la fel, o mica minoritate gandeste restul urmeaza, uni urmeaza biserica, alti alte dogme, credinte, sunt si fanatici limitati mintal care se arunca si in aer sa mearga la alah
Ceea ce chiar daca este adevarat nu ofera nicio informatie despre cum (modul la care) a avut loc asta.
anonim_4396 întreabă: