Unii oameni de știință susțin că dacă s-ar întâmpla ceva și ar dispărea omul, in aproximativ 500-1000 ani ar dispărea orice urmă că ar fi fost vreodată locuită planeta. Dacă au dreptate, atunci e posibil sa fi avut tehnologie și ei, dar s-a întâmplat ceva și probabil omul a dispărut o lunga perioadă de pe planetă, prin urmare doar pietrele au rezistat restul a dispărut, mă refer la eventualele macatele, aparate de zbor și orice altceva ar fi folosit la crearea piramidelor. Aceasta ar fi o explicație plauzibilă
Nu stiu daca ai spus-o la mișto sau daca pe bune, însă dacă crezi in extraterestii ai putea dezvolta putin asta?
Unde-i unu nu-i putere la nevoi si la durere, unde-s multi puterea creste, piramida se construieste.
Sau nefilimii din biblie, acei uriași, fiii rezultați din împreunarea neamului lui Cain cu cel al lui Abel. Aceia sunt eroii greci din vechime.
Care stiinta spune ca ce a construit omul dispare in 500-1000 de ani? De ce piuvunula mea implicati stiinta in afirmatiile voastre nedocumentate facute de voi? Daca faci niste afirmatii macar sa ai si o baza, nu spune nicaieri ca tot ce a facut omul o sa dispara in 1000 de ani, si nici nu are sens... piramidele au de exemplu cateva mii de ani, chiar si 4.500 de ani si sunt vizibile chiar si in ziua de astazi.
La cat de mari sunt orasele si constructiile chiar crezi ca dispare totul asa cum ai bate din palme?
Nici macar nu trebuie sa fii citit vreun articol, putina logica sa ai si tu si iti dai seama ca ce ai spus mai sus e o tampenie.
Nu cred ca erau asa primitivi din moment ce unii din ei au inteles atunci ce nu intelege majoritatea acum, gen stele, planete, univers, rotatia Pamantului.
Tehnologiile apar / dispar / se schimba cu timpurile.
In timp ce o tehnologie se dezvolta mai intens intr-o directie, alte tehnologii sunt omise, uitate.
De exemplu, copii de acum 50-100 ani se jucau cu sculele parintilor, stiau sa le manuiasca la nevoie. Copii de azi invata de pe internet "povesti" despre acele scule.
Pe vremea noastra, copii aveau la scoala laboratoare de fizica, de chimie, ateliere etc., unde au invatat sa experimenteze si care a pus bazele interesului lor.
Acum nu mai gasesti un meserias priceput aproape in nici un domeniu.
Asemanator s-au uitat si practicile tehnologice cu care s-au construit "rudimentar" cladirile monumentale, proiectate si executate fara calculator, fara buldozere, macarale turn etc.
Iti pun doar o simpla intrebare:
Ce este rigla logaritmica si la ce se poate folosi?
Asta credem noi, ca erau primitivi, dintr-o mandrie stupida a omului.De ce ne place sa credem ca suntem cei mai destepti care au existat, nu stiu.Egiptenii chiar erau foarte priceputi la matematica si geometrie inca de pe atunci.
Multe din lucrurile care se invata in 2021, nu sunt noi deloc.Gandeste-te la teorema lui Pitagora, pai omul ala a trait acum 2600 si visa numai geometrie.Crezi ca el era primitiv?
Si pe atunci existau oameni foarte invatati in diverse domenii.
Să fi putut acei oameni primitivi să atingă asemenea perfecțiune?
Dacă le-au construit, au putut.
De acord cu ce spui. Însă dacă la noapte am dispărea toți de pe pământ,cine ar consemna asta mâine? Sau poate peste mii de ani când ar apărea cumva iar omul, ar consemna aia, deși nu ar avea de unde ști sânt multe necunoscute care pur și simplu nu are nici un sens sa le dezbatem, nu ne ajuta cu nimic, eventual am fi mândri că am inventat mersul pe jos, și cam atât
Scuze, uitându-mă mai bine îmi dau seama că am greșit. Era vorba de urmașii lui Set.
Fiindcă tot discutăm - Strabon spune că "la o anumită înălţime, pe una din laturi, se găseşte o piatră care se poate scoate şi care, odată scoasă, lasă să se vadă intrarea unei galerii întortocheate care conduce la mormânt...". Aici, apare mai ântâi un coridor, cunoscut sub numele de coridorul descendent. Acesta are o lungime de aproape 100 m (98, 75). La aprox. 20 m de la intrare se desparte un alt coridor, coridorul ascendent. Acesta nu este accesibil decât ocolind cca 10 m printr-un tunel ocolitor săpat de arabi. Pe coridorul ascendent, după vreo 40 m se ajunge la un punct unde începe coridorul orizontal şi galeria cea mare. Coridorul orizontal duce la camera reginei, lungă de 7 m. Galeria cea mare este mai lungă, are vreo 50 m, iar la extremitatea ei superioară se face un alt coridor orizontal, lung de vreo 6-7 m, care duce la camera regelui. Revenind la coridorul descendent... acesta se continuă cu un coridor orizontal care duce la camera subterană, a cărei pardoseală se află cu puţin mai sus decât nivelul cel mai ridicat al apelor Nilului.
Doar câteva detalii ca să ne dăm mai bine seama de amploarea construcţiei. Şi să ne punem întrebări suplimentare. Când au fost executate coridoarele astea şi camerele? În timp ce se construia piramida sau după terminarea ei?
Alte detalii au fost menţionate pe nişte topicuri mai vechi care s-au referit la Marea Piramidă.
Corect,dar am dat exemplul asta ca e mai cunoscut dupa celebra teorema.
Dude, "oamenii" aia nici nu au inventat bine roata, dar brusc stiu atata stiinta sa faca niste piramide care au rezistat mii de ani, au fost facute ASTRONOMIC sa coincida cu pozitia stelelor (pleci din templu nustiucare, ai o cale batuta si intr-o parte ai sfinx-ul original care era un leu, si in cealalta parte 3 piramide care ambele coincid cu, constelatia Leu si cele 3 stele principale din constelatia Orion, in pozitiile in care erau acum 12mii de ani)
iar civilizatia Maia face tot piramide, si prin China tot piramide, Malaezia, etc.
iar dupa aia, brusc, "uita" complet tehnologia si fac numai niste piramide mici si prapadite
nu exista nici o dovada OARECARE ca piramidele au fost facute de oameni... NO SHlT!
PangeeaRogvaiv întreabă: