Ai mare dreptate, dar, nu numai atat...ci si persoanele adulte si in varsta sunt manipulate sau indocrtinate, dar, credinta e de mai multe feluri, de exemplu:
- credinta in divinitate (fiinta suprema, zeu, dumnezeu etc)
- credinta sau increderea ca daca faci ceva se intampla sau daca speri, se intampla
- si mai poate fi credinta sau increderea in cineva, de exemplu, sa crezi intro persoana anume, sa ai incredre in el/ea ca e okay sau ca nu te tradeaza, etc.
Ce zici, ce parere ai tu?
Nu cred in rai sau iad asa cum sunt prezentate, dar cred ca acolo sus e Dumnezeu, care vrea iubire. Credinta e iubire si bunatate.
Daca crezi asta inseamna ca ai o problema...se vede ce pace e pe pamant, iar ceva care cuprinde totul e imposibil depinde cum definesti totul e o problema de perceptie
Ai intr-o oarecare masura... dreptate. "Frica indusa prin faptul ca nu cunosti foarte multe lucruri",este frica de necunoscut. Cand oamenii nu cunosc adevarul, incearca sa-si explice acel lucru,si astfel se nasc diferite teorii,religii si credinte(crezuri). Copii primesc cultura religioasa de mici,pentru ca fii invatati sa creada in ceea ce cred restul. Cand un om vede ca nu are dreptate, si unul mai puternic il contrazice, el se apuca si-l invata pe altul mai slab aceleasi lucruri, chiar daca sunt gresite sau nu.
Sper ca te-am ajutat.
P.S.:Cred ca ar trebui sa purtam o discutie mai lunga, legata de acest subiect, s-ar putea sa nu intelegi esentialul cuvintelor mele de mai sus.
Divinitatea nu i speranta e frica ta de a infrunta adevarul, dorinta ta de a fi un sclav si de a asculta de un dictator celest
Eu nu prea ii vad pe unii speriati cand se duc sa se roage intr-o moschee sau biserica.Chiar daca practicantii stiu adevarul, religiile uneori ajuta.
Bine, mai exista si invidia unora si lipsa de intelegere in ceea ce priveste credinta personala...