Cu ce cada si ce raportat? Eu nu raportez idiotenii, le las sa fie vazute de cat mai multi oameni. Eu doar am cerut mutarea intrebarilor tale (2 la numar) pe care le-ai pus in mod (intentionat) eronat la categoria religie.
"într-o seară după o cină copioasă îi vine în gând că n-ar strica să facă ceva schimbări"... facepalm. E clar ca la capitolul evolutie esti mai varza decat varza.
Ai internet, de ce nu il folosesti cum trebuie? Si daca tot vrei sa cauti o informatie, de ce o cauti in romana? Cauta in engleza. Traducerile in romana sunt fie gresite, fie incomplete.
facepalm. E clar ca la capitolul evolutie esti mai varza decat varza.
Şi ce spuneai tu acolo de schimbarea subiectelor?
Referitor la cadă, posibil, totuşi sânt unele bănueli.
Acuma, dupa explicatia asta, inteleg ce ai intrebat. Si de abia acum, dupa ce ai raspuns cuiva la intrebarea mea, am gasit intrebarea ta. Existau nenumarate specii de organisme relativ simple (nu din intamplare, toate organismele complexe sunt sexuate), care se divizau. Din cand in cand aparea cate o eroare de copiere, care era dezavantajoasa, si era eliminata mai devreme sau mai tarziu de selectia naturala. Dar, mult mai rar, aparea o eroare de copiere avantajoasa intr-un nou mediu, care era favorizata lla reproducere, adica la diviziune, si in sute de milioane de ani se luau nasterespecii adecvate oricarormedii. Iar cand a aparut varinta asta de inmultire cu schim de material, ( fuziune plus diviziune), a fost atat de avantajoasa, incat de atuci speciile noi complexe asa apar. Avantajul consta in erori mai multe de copiere. Asta duce la nenumarate erori fatale, dar si la mult mai multe erori utile in medii noi, adica la mai multe posibilitati de adaptare.
" Dar, mult mai rar, aparea o eroare de copiere avantajoasa intr-un nou mediu, care era favorizata lla reproducere," " Iar cand a aparut varinta asta de inmultire cu schim de material," - Deci a apărut ca urmare a "unei erori de sistem" ? Adică așa, întâmplător?
Știu că are avantaje, mă interesează cum argumentează evoluția faptul.
Fiecare eroare de copiere apare intamplator, de aia este eroare. Dar. Nu apar decat erorile posibile, nu ai sa vezi trei de x la rand in cuvantul ''mar'', din greseala. Eu imi aduc aminte, tocmai din scoala, ca unele organisme simple, se unesc. Fuzioneaza, caci daca nu sunt sexuate, ele sunt foarte asemanatoare, in loc sa semene cu copii umani, care au caractere ale ambilor parinti, ele seamana cu clonele, si atunci avand toate caracterele parintilor, seamana si intre ele. Ar fi suficient ca o specie care se inmulteste prin diviziune, dar si fuzioneaza, sa se divida doar dupa ce a fuzionat, si avem schimb de material genetic. Este? Dar nu mai e inmultire! Avem acelasi numar. Nu e nimic, dupa ce se fuzioneaza ori se divide in serie, ori nu se inmulteste si dispare. Eu ma interesez si iti spun ce aflu, asta a fost reactia imediata.