| anabelisa a întrebat:

Cum interpretati fraza:
"Nu ne-a stat noua in putinta sa ne alegem parintii."-Seneca Philosophus
Care credeti ca este mesajul pe care doreste sa-l transmita?
Primeste funda cel mai plauzibil raspuns!

Răspuns Câştigător
| GreenBubble a răspuns:

Dupa parerea mea se refera la destin, la faptul ca nu avem cum sa ne alegem parintii sau locul si data nasterii si ca indiferent de cat de buni sau rai sunt parintii trebuie sa-i respectam pentru simplul fapt ca ne-au dat viata.

9 răspunsuri:
| DiamantulAuriu a răspuns:

Pai fraza spune ca nu noi ne alegem parintii oricat am vrea, dumnezeu ni i-a dat, fie ca sunt bunu fie ca sunt rai
sper ca te-am ajutat

| anamariaiancu a răspuns:

Ca trebuie sa ne acceptam parinti asa cum sunt. Ca in felul lor sunt speciali si ca nu putem decide noi toate. big grin happy Sper sa te ajute raspunsul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Seneca Philosophus nu era multumita de parintii ei probabil,niciodata nu a fost sprijinita si apreciata.Ce vrea sa spuna e ca, natura asta ne ofera cu asta trebuie sa traim.El ramane parintele tau indiferent de ce ai face(doar daca ai calatorii inapoi in timp, poate ai face ceva in privinta parintilor). Problema e alta, noua ni se spune cand nu suntem multumiti"parintii nu ii alegi, ii ai si ii respecti"dar cand parintii nu sunt multumiti de noi ni se impune sa fim cum vor ei.Asta nu e putina discriminare hm? In multe cazuri se fac discriminari la adresa copiiilor, din partea familiei.Si sa nu crezi ca sunt un copil de 14 ani..sunt trecut destul prin viata.Eu unul o sa fiu cel mai bun prieten cu familia, inclusiv cu dragii mei copii.

| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Ghici ce, ai dat funda persoanei nepotrivitehappy.

| anabelisa explică (pentru Jυsтℓσяγ):

Da? Si atunci de ce nu ai dat tu un raspuns mai bun?

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru anabelisa):

Nu, nu.
Eu nu facusem referire la mine ci la @ミハイMihai, lui trebuia sa-i fi dat funda in functie de raspunsul pe care la dat.

| LionDen a răspuns (pentru GreenBubble):

Urmaresti un concept gresit.Tu iti respecti parintii pentru ca te-au crescut nu pentru ca ti-au dat viata.Nu suntem datori pentru viata parintilor ci pentru crestere.Pentru viata suntem datori lui D-zeu.

| anabelisa explică (pentru Jυsтℓσяγ):

Sa-ti spun un lucru:eu nu dau funda, lasandu-ma influentata de parerile unora, care nu au ce face si imi dau sfaturi despre ce as fi putut face, ci in functie de raspunsul care m-i s-a parut cel mai plauzibil!

| Nimixpecial a răspuns:

Nu exista destin.Suntem nascuti cu o identitate, inteligenta, trup s.a.m.d influentata de parinti.In cadrul asta, nimic nu e o intampare.Prin urmare, totul este un lant, sau stiintific, un arbore genealogic.