Nu îl găseşti, îţi creezi un Dumnezeu propriu în care să crezi, sau crezi ce cred cei din jurul tău. Îţi faci un propriu set de reguli pe care să le urmezi, sau eventual trăieşti cum dă soarta. Nu poţi să crezi în ceva sau în cineva despre care nu ştii nimic, despre care nu ai mai auzit.
TU decizi ce vrei sa crezi. EU decid ce vreau sa cred. Tu crezi in Dumnezeu?
Eu da.
nu poate sa decida altcineva pentru tine.
Pai decizi tu insati pentru ca si in antichitate existau persoane care credeau in Dumnezeu si persoane care credeau in regii si eu(crestini)erau pedepsiti deoarece asa isi doreau regii.dar se pare ca tot credinta in Dumnezeu exista in xea mai mare parte a lumi(credinta crestina)
Nu l-ai gasi pentru ca nu exista ca sa iti dea un semn. E si o maxima de genul asta "Dumnezeu spune: refuz sa dovedesc ca exist deoarece dovezile nu necesita credinta si fara credinta sunt nimic".
Prejudecata societatii si refuzul omenirii de a-si uita copilaria decid in cine sau ce sa credem.
1. Eu nu l-as putea gasi, superstitia nu ma poate ataca, deci daca el nu ma cauta, nici nu va exista.
2. Cine-i mai superstitios, are imaginatie si vrajeala.
Adica vrei sa zici ca acum l-ai gasit pe God? Si o biblie, l-a ce-ti foloseste biblia pe o insula? Oricum credinta se stinge cu biblia in sange. Nu poti lua viata asa cum e? Fara instrumente de manipulare a maselor. Fara de aia care merg pe apa(zic ei), etc. Si daca as fi pe insula cu un popa, unul din noi ar pleca, nu de alta dar sunt pletos si ai vazut ca astia vor spaga mai rau ca doctorii pentru nimic si unii sunt poponari. De unde sa stiu eu!? Si daca apare God, obligat vine si Satan acolo. Intodeauna sunt doi.
Deci cada nici aia de pe o insula nu au d-zeu atunci ai altii zei si daca nu au nici un zeu emigrezi si ti se baga in cap ideea de d-zeu fara sa vrei sau sa stii
Si daca nu crezi in el,fiindca nu-l cunosti,dar ai o conduita si un comportament moral, conform crestinismului nu stiu daca si altor religii, se presupune ca ai legea lui Dumnezeu scrisa in inima ta inca de la nastere.banuiesc ca ii poti da ce nume vrei.dar vei alege intre bine si rau tot dupa voia lui sau conform acestei legi ce o ai in inima.
Ciudat este ca orice grup de oameni, oricat de rupt de civilizatie (triburi...), tot crede in niste forte superioare si tot se bazeaza pe superstitii. Asta e dovada ca Dumnezeu exista, intr-o forma sau alta.
Dar daca oamenii nu cred in nimic acolo atunci nici tu nu vei crede in nimic. E logic.
Studiind Biblia, mi-am dat seama că de fapt Dumnezeu (îl scriu cu literă mare din respect pentru o anumită religie) nu există. A fost creat după chipul şi asemănarea omului (sic!) într-o epocă înapoiată. Nu e de mirare că în Biblie găsim atâtea lucruri retrograde, care ţin de domeniul discriminării, prejudecăţilor şi atât de multe contradicţii. Vezi:
https://sites.google.com/site/wikipedianccmn/ateism/studiu-biblic
https://sites.google.com/......le-bibliei
@nccmn Interesant site-ul. Dar trebuie sa studiez cu Biblia in fata. Eu am mai tot zis pe-aici ca Biblia a tot fost modificata de-a lungul secolelor, si tradusa si retradusa, ca nu se mai intelege prea mult lucru care sa aiba si o coerenta clara.
In primul rand nu iti crea un Dumnezeu [cum au facut astia Allah etc]. Desi nu ai Biblie poti sa vorbesti cu Dumnezeu prin rugaciune asa el te poate ajuta!
Bine, am inteles asta, dar, daca un nou nascut naufragiaza pe o insula pustie cu mama sa care la scurt timp decedeaza, e singur, nu stie nici sa vorbeasca, cum il descopera pe Dumnezeu?
Acel nou nascut nu a pacatuit cu nimic.el daca moare asa de mic se va duce in cer..deoarece nu a pacatuit cu nimic [asta spune Biblia] pana la o anumita varsta nu are cum sa inteleaga legile lui Dumnezeu.
Pentru ca esti simpatica nu o sa te mai contrazic.
O zi frumoasa in contunuare.
Mersii.dar totusi contrazice-ma sunt curioasa ce vrei sa zici.
Ai promis cuiva? cred ca tie. daca e asa atunci nu mai zi nimic...