O viata autentica inseamna o viata independenta din toate punctele de vedere si acest lucru se poate rezolva numai daca avem dorinta redescoperirii Sinelui superior facand activitati mai putin comune, cum ar fi infiintarea unei firme sau expunerea propriei persoane intr-un mod artistic si frumos . Sper ca am fost de folos!
Din punctul meu de vedere o viata autentica este acea viata in care esti sincer cu tine insuti si fiind sincer cu tine esti sincer si cu restul, esti asa cum esti, cu bune si cu rele. Mai e si partea in care nu prea poti fi tu insuti pentru ca nu mai stii ca fii deoarece traim acum in moda tehnologiei, a vorbitului pe internet, a sta pe scaun in fata pc-ului sau in fotoliu pe telefon fara a mai interactiona unul cu altul... fara a mai vorbi autentic, normal asa cum suntem noi facut sa traim, in natura, vorbind, gesticuland, jucandu-ne impreuna. O viata autentica e acea viata simpla, linistita, sincera. Fara tehnologie, fara minciuni, fara complexe si multe ganduri.
Sa trăiești autentic este să te comporți, sa iei decizii, sa traiesti efectiv, conform convingerilor tale, fără compromisuri.
Pentru a trăi o viață autentică, trebuie să vă urmați propriul drum, să vă acceptați adevărata identitate și să vă asumați responsabilitatea pentru propriile decizii. Înseamnă să vă asumați ceea ce sunteți și să vă exprimați adevărata voastră natură. Înseamnă să fiți conștienți de nevoile, dorințele și sentimentele voastre și să vă respectați propriile opinii și valori. Înseamnă să îmbrățișați riscul și să vă exprimați creativitatea. Înseamnă să aveți curajul de a vă îndepărta de zona de confort și de a încerca lucruri noi. Înseamnă să vă cunoașteți limitele și să vă luați responsabilitatea pentru acțiunile voastre. Înseamnă să fiți deschiși și să încercați să vă conectați cu ceilalți și să împărtășiți sentimentele voastre. Înseamnă să învățați și să creșteți din experiențele voastre și să vă asumați responsabilitatea pentru propriile greșeli
Viata autentica inseamna sa te bucuri de orice chestie si sa-ti traiesti prezentul, sa te bucuri, sa ai job bine platit si care iti place, sa fi implinit si pe partea sentimentala, sa fi sanatos, asta e scopul.
Asta e, un om sanatos asa viata are fara sa isi puna probleme, vine de la sine.
Cand iti pui probleme ca ce scop am, ca, cum sa asa si asa, deja nu e in ordine cu acela.
Ca dovada ca oamenii care au sanatate sus si fizica, au aceasta viata, se bucura de chestii fara sa se gandeasca "ma sa ma bucur sau nu? Ignor prezentul, daca nu imi pun nu stiu ce obiective in cap, nu e bine".
O viață autentică înseamnă să fii tu.
Cel mai tu.
Ca să-ți poți accesa autenticitatea, va trebui să te cunoști mai întâi pe tine însuți.
Altfel, cum naiba să știi cine ești tu autenticul, nu?
Deci trebuie să știi : calitățile și defectele tale. Să le explorezi la maxim și să le pictezi pe chipul și trupul tău. Doar așa obții autenticitate. Aici mai intră tot ce deține o persoană vie
gânduri
valori
emoții
preferințe
năzuințe
simpatii
antipatii
hobby-uri
atitudini
comportamente
După ce analizezi toate acestea, le știi pe cele pe care le deții, LE ACCEPȚI CLAR, clar ca să fii autentic trebuie să te accepți așa cu toate, altfel, nope, nu ești autentic. După ce le accepți le scrii și pictezi cum mai spuneam pe tine.
Apoi ieși și în lume și te prezinți. La fel de autentic, cum te-ai văzut tu, cum te-ai creionat tu.
Ai grijă și la condiționarea asta socială și chiar la educație. Uneori prea multă educație, acum nu zic să fii un animal între oameni, ca să fii tu autentic, dar uneori prea multă educație, cizelare, formare, mai distruge din autenticitatea spiritului, omului, deoarece prin condiționare și educație, se urmărește o uniformizare, o îndoctrinare, o formare într-un anume fel a spiritului omului.
Dar aici ar fi multe de dezbătut, deoarece educația are și rolul de a forma ceva mai frumos, un ideal iar asta poate să ajute în fond și la o dezvoltare mai mare a autenticității ci nu o pierdere a ei.
Pentru mine o viață autentică înseamnă sa ai puterea sa fii tu și să trăiești după cum simți.
andreea2346 întreabă: