| AgeOfEarth a întrebat:

Cum putem ști cu certitudine că Universul are 13 miliarde de ani dacă putem observa doar o parte din el? Se știe că există corpuri și dincolo de Universul observabil. Cum putem studia Universul dacă lumina de la unele corpuri nu a apucat să ajungă la noi și nici nu va ajunge vreodată și nici măcar nu știm cât de mare poate fi Universul după limita observabilă?
13 miliarde de ani e vârsta Universului observabil? Dacă este, cum putem spune că atunci s-a format timpul și spațiul? Big-Bang se putea produce într-o porțiune a unui Univers deja existent?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Daca Universul este infinit in prezent (ceea ce este posibil) atunci Universul era infinit si inainte de Big Bang. In acest caz Big Bangul s-a produs pretutindeni in Univers.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dacă nu ai habar de știință de ce comentezi aiurea, faptul ca nu știm nu este dovada ca creatorul a creat acel eveniment

| AgeOfEarth explică (pentru RAY):

Unde am zis ceva de vreun creator și unde am comentat? Am pus o întrebare. Dacă nu știi să răspunzi mai bine abține-te!

| darrio2007 a răspuns:

Chiar asa, spune-ne tu. Oricum, eu nu sunt convins.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AgeOfEarth):

Stiinta intr-adevar inca nu are toate raspunsurile, dar religia bate campii MUUULT MAI RAU, cu D-zeul lor iubitor, chestie contrazisa in fiecare zi, asa ca raspunsul e ca nu stim cu certitudine nimic, doar statistici si observatii urmate de calcule matematice

deci, imi pare rau, si eu imi pun banii ca esti un troll credincios
e o vorba: cine nu intelege stiinta se apuca de religie

| AgeOfEarth explică (pentru Zuzu1991):

Eu nu înțeleg ce e în neregulă cu acest site și cu acești useri. Nu înțeleg unde am trolat sau unde am vorbit aici ceva de religie? Dacă nu puteți răspunde nu vă mai băgați.

| Florin9Florin9 a răspuns (pentru AgeOfEarth):

Au transformat știința într-o religie și șterg cu tine pe jos la cea mai mică întrebare pusă cu scepticism.

Nu avem certitudinea și cel mai probabil vârsta pământului va fi modificată iar cum s-a mai întâmplat de atâtea ori, spunând că s-au găsit dovezi noi care arată că estimarea prezentă e greșită

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AgeOfEarth):

Rule nr 1 of a con man... DIE WITH THE LIE
https://youtu.be/QvEcL1y_Gy0?t=42

faci EXACT ce face un religios, ignori raspunsul si o tii numai pe a ta, ORICE AR FI
pentru ca ti-am raspuns corect la intrebare: "doar statistici si observatii urmate de calcule matematice"

insa continua sa ignori, ce ai de pierdut? tongue