anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa fac ca sa imi schimb trecutul?

Răspuns Câştigător
| HUAWEHUAWE a răspuns:

Salut.
Citeste te rog aici,asta e problema ta si raspunsul.
Daca nu intelegi ceva,intreaba-ma.

Tu suferi(trebuie sa suporti o anumita situatie)simti o durere morala a carei cauza este ansamblul atitudinilor DEMNITATII mai exact AUTORITATEA TA MORALA (fiind cea afectata ) in urmatorul mod :

,,Influență general acceptată a unei persoane, a unei organizații sau a unei instituții în diferite sfere ale vieții sociale,,-ATITUDINEA TA MORALA DIN PREZENT.

Acum trebuie sa te gandesti la asta :
-AUTORITATEA ta morala(tu in prezent esti cel care poate sa arate demnitate si autoritate morala fata de cineva.

-Autoritatea ta morala din TRECUT era mica rau ai plecat capul si ai ascultat.

cand iti amintesti fapta din trecut unde nu aveai AUTORITATE MORALA DELOC,tu cel de acum simti ca-ti lipseste ceva,nu?

Iti lipseste ceva din ansamblul moral(demnitatea ta morala). Atunci cand iti amintesti,creierul observa ca nu se afla autoritatea ta MORALA(DEMNITATEA) din prezent in fapta respectiva(fizic,ca telefonul in buzunar,iti amintesti si nu o observi,nu e autoritatea ta din prezent acolo) pentru ca atunci nu ai avut-o,acum probabil ai foarte multa demnitate față de atunci si simti nevoia sa o adaugi acolo(chiar sa-i cauti si sa refaci faza ca sa adaugi ceva ce ai in prezent).
Trecutul nu trebuie schimbat doar pentru simplu fapt ca evoluezi prea mult si cand iti amintesti nu stii de ce te doare.
EI AU VORBIT ATUNCI,TU AI PLECAT CAPUL TOT ATUNCI. - nu aveai autoritate morala(demnitate)
Amintirea te supara in prezent pentru ca pe PERSOANA SI AUTORITATEA TA MORALA din prezent,nimeni absolut nimeni nu ti-a facut asa ceva tie CEL DIN PREZENT,care ai demnitate si te doare ca nu poti sa o adaugi acolo sa reactionezi.
TU SUFERI CA SIMTI O LIPSA,CEVA LIPSESTE DIN AMINTIREA PE CARE O AI, LIPSESTE AUTORITATEA TA MORALA(DEMNITATEA) PE CARE O AI IN PREZENT SI CAND ITI AMINTESTI TE SIMTI RAU, CA TE UMILESTE O AMINTIRE, TE SUPARA SITUATIA.Nu trebuie schimbat trecutul,trebuie sa intelegi cine ai fost(nu aveam atunci.), cine esti (am acum, o folosesc cat o sa am, viata merge inainte, in trecut nu te intorci cu demnitatea de acum).

17 răspunsuri:
| MorcovMajestic a răspuns:

Nu ai ce face, il accepti

| OmBanal33 a răspuns:

Te muti in alt loc unde nu te cunoaste nimeni.
Iar daca vorbesti ca tu sa uiti, mai bine nu, oamenii invata din greseli...

| Lioana a răspuns:

Trecutul nu se poate schimba. Doar prezentul si viitorul. Ca sa schimbi prezentul, nu trebuie sa te mai gandesti la trecut. Trebuie sa traiesti in prezent si sa faci tot ce poti tu pentru a fi multumit de tine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți să schimbi trecutul. Poți însă să faci tu pentru tine însuți o reinterpretare a ceea ce ai trăit și ai în memorie.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

In ce tip de problema incadrezi cuvantul trecut ca fiind o problema?

Trauma / fobii / Orgoliu / Probleme sociale din cauza imaginii etc?

ca sa te pot ajuta

| sweetys a răspuns:

De ce sa te axezi pe ceva ce nu se va intorce, cand poti sa lucerzi la prezent si viitor, astfel incat in viitor sa fii mandru de trecutul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru HUAWEHUAWE):

Am fost umilit public in randuri repetate si pe termen lung. Nu mai fac parte din mediul respectiv, dar nu suport modul in care am raspuns la bataia de joc si la manipulare. M-am simtit vinovat pentru lucruri care nu tineau de mine si am stat mereu cu capul plecat cersind mila in loc sa am demnitate si sa am ceva de spus. M-am purtat foarte stupid. As vrea sa pot sa imi dovedesc ca pot avea demnitate in fata lor si sa raspund diferit la comportamentul lor punandu-ma intr-o alta ipostaza relationala fata de ei. Dar, nu pot pentru ca nu mai fac parte din acel mediu. Mi-a ramas pe creier modul cum am raspuns eu la comportamentul lor si ipostaza in care m-am pus fata de ceilalti.

| darrio2007 a răspuns:

Nu ai cum sa faci asta. Pentru ca nu se poate.
Traieste in viitor nu in trecut.

| ReddY25 a răspuns:

Poți schimba prezentullaughing

| sabin89 a răspuns:

Dacă nu mai faci parte din acel mediu, înseamnă că nu mai ai nicio tangență cu acei oameni. Și atunci, în fața lor nu mai ai cum să dovedești că poți avea demnitate, că ei nu mai sunt în preajma ta (în mediul tău). Și asta vine în avantajul tău, că te scutește de un efort inutil. Concentrează-te pe noul tău mediu (în care te afli acum) și încearcă în fața aceatora să te comporți cu demnitate. E ca și cum ai începe o nouă viață, într-un nou mediu.

| Roger645 a răspuns:

Uneori trebuie sa ai taria sa spui nu si sa fii nitel tare in gura. Chiar si la servici. Chiar si cu marele patron international. Insa daca aduci niste argumente juridice, baietii raman masca. De ex ma forteaza sa aduc cu masina personala niste angajati multe zile la rand. Am facut si mi-a dat 5 lei/zi. Apoi nu a mai dat.
Sef vs eu:
-Nu mai aduci angajatii, sa iti dai demisia.
-Dati-o tu, crezi ca faci santaj cu mine? Arata-mi ce am incalcat in fisa postului si avertisment scris.
-...
-Stai cu fundul pe milioane, jeep de $25000 si vrei sa iti aduc angajatii cu rabla mea. Pune mana ia-ti masina si sofer. Sa dai 30 lei la taxi daca cu 5 lei cu mine nu ti-a convenit.
PS: Nu mi-am dat si nici mi-a mai cerut demisia.

| CleanHeart a răspuns:

De ce ai vrea sa schimbi ceva ce a contribuit la evoluția ta? Bucură-te.

Răspuns utilizator avertizat
| Emma30555 a răspuns:

Il accepti, te impaci cu el si mergi mai departe.

| Dandinelle a răspuns:

Poti doar sa-ti schimbi perceptia asupra trecutului sau asupra intamplarilor din trecut. Ai folosit niste mecanisme de aparare, care au venit in momentul respectiv. Nu ai cum sa regreti pentru ca asa s-a intamplat. Dar poate ajungi sa intelegi, cu timpul, ca atat ai putut, cu toata informatia pe care o aveai si toate emotiile pe care le aveai la momentul respectiv, sa reactionezi. Viata este si prezentul si viitorul si incearca cu toate informatiile de aici sa te prezinti cum vrei tu de fapt pentru ele. Spor

| EliLeli a răspuns:

Schimbi consecintele faptelor tale din trecut. E singurul mod prin care ai putea schimba ceva legat de trecut.

Răspuns utilizator avertizat