| Geanin a întrebat:

Cum se face ca cea mai mica temperatura posibila este limitata iar cea mai mare este nelimitata?

Răspuns Câştigător
| a3e6u9 a răspuns:

Căldura e mișcare, sau vibrație. Cu cât vibrează mai rapid particulele, cu atât sunt mai fierbinți. În momentul în care nu se mai mișcă deloc ele ating zero absolut. Nu poate exista mai puțină mișcare decât zero.

Temperatura maximă depinde de energie și nu există o limită de energie. Ca să accelerezi o particulă cu masă până la viteza luminii, ai nevoie de infinit de multă energie.

13 răspunsuri:
| Bog312 a răspuns:

Pai cu temperatura scazuta nu faci multe dar cu temperatura ridicata(focul) faci foarte multe. Sper ca intelegi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Erau cateva documentare in care se discuta despre asta si anume, ca atomii sub o anumita temperatura, nu se mai pot misca.Acela a ramas un punct de referinta pentru temperaturile cu minus.

| Alphawolf a răspuns:

Pentru ca frigul este lipsa caldurii(asa cum intunericul este lipsa luminii).

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Pai la zero absolut practic nu mai e nici un pic de caldura si de unde sa mai iei caldura daca nu mai e.

| RAY a răspuns (pentru EnciclopediaProstiei):

In sfarsit dai un raspuns bun

De fapt la minuns 560 de grade e limita frigului

| Inferno a răspuns:

Particulele executa miscari oscilatorii in jurul unor pozitii de echilibru, raportandu-ne la acest fapt, cresterea temperaturii reprezinta accelerarea acestei miscari, in timp ce scaderea ei, presupune scaderea acceleratiei.
Tinand cont de aceste lucruri, este logic si de la sine inteles ca va exista o limita(-273, 15 grd C) in care particula nu va mai executa miscare oscilatorie, dar niciodata una maxima, oscilatorii atomici putand oscila linistiti.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru RAY):

Ca ti-am dat tie un raspuns la misto asta nu inseamna nimic. mi-ai luat toate raspunsurile la rand si au fost toate lamentabile?
sa-mi dai si mie un link cu alea 560 de grade si iti zic eu cat de verosimil e.

Sincer nu gasesc un articol pe net dar asa stiu eu atunci un copr e lipsit de tot de caldura

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru RAY):

E, atunci pana gasesti, sa stii ca e 273 grade.

| Hombre a răspuns:

Zero absolut (temperatura de 0 K) -273, 15 Celsius este punctul de pe scara termodinamică la care energia termică a unui sistem își atinge minimul, în sensul că nu se mai poate extrage căldură din sistem.

"Temperatura maxima atinsa in Univers este temperatura PLanck si a fost calculata ca avand valoarea de 1, 417x10^32 grade Kelvin, dupa trecerea 5, 391x10^-441 secunde de la Big Bang. Asta ar putea fi numita o temperatura maxima absoluta, tinand cont ca ulterior Universul a inceput sa se raceasca."

Despre cea mai mare temperatura atinsa in laborator citeste aici.
http://translate.google.ro/....../translate

regis
| regis a răspuns:

Temperatura unei substante este data de miscarea moleculelor care o compun. Cand acestea nu se misca deloc, avem zero absolut; mai putin de a nu se misca deloc nu se poate, aceasta este limita minima.

| LeAnonim1 a răspuns:

Nu este adevarat. Conform unor studii recente, http://www.businessinsider.com/......ro-2013-1, s-a demonstrat ca se pot atinge temperaturi sub 0 absolut, cat despre cea mai mare temperatura posibila, aceasta are o limita, si anume 1. 416785(71)×10^32 kelvin (conform fizicii cuantice, orice obiect ce atinge aceasta temperatura, se transforma intr-o gaura neagra, datorita existentei unei energii foarte mari) http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_hot