| Danutz_Florian_1995 a întrebat:

Cum se numesc rocile formate in urma putrezirii materiei vegetale in lipsa aerului?

Răspuns Câştigător
| Theo94 a răspuns:

Carbuni, ex:huila, Lignit, antracit.

6 răspunsuri:
| alex15ccc a răspuns:

Minereuri

| alessia5158 a răspuns:

Lignit, huila si antracit.

| relian a răspuns:

Alea nu-s roci.Materia vegetala care putrezete in absenta oxigenului se numeste TURBA si este un pamint nicidecum roca.Rocile sint doar minerale naturale.Sint doar magmatice, alte roci care au alt nume provin de fapt tot din acestea prin dezintigreri si apoi reformari sau reintegrari.Pamintul ca planeta a fost la inceput o roca, nimic mai mult, asa aparu ea cind sa format.Pamintul ca tarina, adica asta pe care cultivam si ce mai facem aparu tot din aceste roci, dar prin transformari si asta cu ajutorul plantelor.Imagineazati o piatra, aia era pamintul intial.Asta pina cind aparu plantele.Nu intram in subictul asta cum aparu plantele.Plantele odata aprute pe aceasta piatra au inceput sa manince din ea.Asta au facut planetele si asta fac si astazi maninca piatra(minerale), cresc, deci transforma piatra in altceva, adica roca in materie organica, adica viata.Viata moare, putrezeste si da nastere pamintului, adica asta unde cultivam plante si ce mai facem.Roca asta este a fost aici de la inceput.Scuze pentru paranteza dar am zis ca poate iti faci o idee mai clara asa.O roca nu poate apare in conditiile de pe pamint, adica de pe suprafata pamintului. Poate apare poate in conditiile din interiorul pamintului in miezul lui unde au loc reactii de fuziune.Altfel rocile mai pot apare tot din roci, adica astea magmatice se erodeaza, apoi sint carate in locuri unde se suprapun unele peste altele, se taseaza si apare o noua roca, dar cu alt nume nu magmatic ci sedimentar.Dar intial ele tot din roca magmatica sint, nu s-au transformat in altceva.Deci pamintul de pe planeta Pamint aparu datorita plantelor care a transformat mineralele adica roca in alta forma de existenta.Numai bine.

| Danutz_Florian_1995 explică (pentru relian):

Deci inseamna ca, cartea mea a gresit happy

| relian a răspuns (pentru Danutz_Florian_1995):

Ai dreptate, am gresit eu si carbuni fac parte tot din rocile sedimentare dar de origine organica.Nu stiam, asta e, uite ca mai invat cate ceva.

| Vitega_Matteo_1992 a răspuns:

Ele se numesc carbuni.

Întrebări similare