Atunci cand te lasi condus de instinct, adica atunci cand iti pui o intrebare, spre exemplu: "sa cheltui banii astia sau sa-i las pentru urgente?", in momentul ala o parte o sa zica "da" si o parte o sa zica "nu". Unul din raspunsuri vine din interior, celalalt il ai in minte. Pune-ti o intrebare acum si vezi cum e.
Sa vedem, sa merg la o escorta? o parte spune da, alta spune daca iei hiv te-ai facut, plus ca ramai fara banii, e frica cred, unde e ratiunea?
Atunci nu faci acel lucru. Daca realizezi ca poate avea consecinte negative, mai grave decat cele pozitive, incerci sa gasesti o alta solutie. Exact asta e diferenta:deciziile emotionale implica un impuls de moment, nu o analiza a unor consecinte ulterioare.
Si daca mereu gandesti negativ? nu pot face x sau y? e rational? culmea vine din gandiri prelungite
Nu.Tine de o frica datorata unor esecuri anterioare sau de o incredere in sine scazuta.Trebuie sa o depasesti.Un mod ar fi prin argumente rationale:de ce n-as putea sa fac asta? Ma impiedica ceva? Nu.Am tot ce imi trebuie? Da. Daca x a fost capabil, nu inseamna ca ar trebui sa pot si eu? Ba da.
"da" a spus instinctul, pentru ca vrei sa-ti satisfaci nevoile, insa intervine ratiunea si zice "hiv, fara bani, bla bla". Hast du verstanden?
Ma dumnezeu imaginar, scopul tau pe TPU este sa faci misto si sa jignesti, ai gresit locu baiete
))) e ratiunea! Ti-e frica ca iei vreo boala cu transmitere sexuala, dar tu cand auzi de mers la c@#ve, ce simti? Dorinta, nu? Asta e instinctul, apoi intervine ratiunea si iti zice ca exista pericol.
Ratiunea este si trebuie sa fie sclava pasiunilor, vezi http://plato.stanford.edu/entries/hume-moral/
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: