| Superior a întrebat:

Cum te-ai simti daca ai sti ca vei muri pe o data exacata? Fie ea maine, fie ea peste 3 ani. Pana acum ai obisnuit ca traiesti viata ca si cum nu s-ar termina niciodata,dar acum toata viata ta e distrusa,doar la acea data te vei gandi mereu. Ceea ce e ciudat e ca totusi stii ca vei muri intr-o zi,deci ce mai conteaza data? Nu minti ca nu te-ar afecta,pe toti ne-ar afecta acest lucru,mai mult sau mai putin,depinde de la individ la individ. Ceasul ticaie,ce faci? Din acel moment ai ajunge sa respecti pana si un minut de somn,pana si o gura de apa. Nu minti ca nu-ti pasa!
Cum explicati acest comportament?
Te certi cu fiul tau si ii zici sa se duca,ca n-ai nevoie de el,ca e un fiu groaznic. El s-ar fi dus pana afara si afli ca a murit. Incepi sa plangi,sa blestemi lumea, intri in depresie. Oare moartea lui te-a facut sa-i ierti pacatele?
De ce?
Care e faza cu aceste emotii?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Este o intrebare la care multi n-au raspunsuri.
Pe unii i-ar deranja daca restul vietii ar fi scurta, altii ar accepta ca si fapt implinit.

Ia ca exemplu condamnatii la moarte.

| Superior explică (pentru Bula):

Eu consider ca condamnarea la moarte este ceva incorect. Din punctul meu de vedere oricat de rau ar fi un om si orice ar fi facut, n-ar trebui ucis.

| ZEU93 a răspuns (pentru Superior):

Asa e!
Sau il eliberezi peste 3 ani dupa ce a condus beat si a omorat o familie, ca sa mai omoare si alte persoane.
Sau il tii in inchisoare toata viata ca familia celui pe care l-a omorat sau i-a omorat sa-i plateasca mancarea zi de zi (scopul inchisorii e de a pedepsi si reeduca, cu accent pe reeduca, atunci de ce sa-l tii o viata acolo?!).
Intr-adevar, pedeapsa cu moartea e fara sens.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Superior):

Eu am dat exemplul condamnatilor la moarte, care stiu data si ora executiei.
Nu inseamna ca sunt de acord cu aceasta forma de pedeapsa.

Pedeapsa?
Mortul nu mai simte nimic, deci nu sufera pentru fapta lui.
Mai mult, condamnatii deseori duc mai bine si mai in siguranta in penitenciar decat afara.

O pedeapsa este eficace daa are o forma care restrange drepturile si placerile condamnatului, incat sa simta ca este pedepsit, urmarea pedepsei sa fie sa nu mai faca alte infractiuni.
E greu sa gasesti o forma de condamnare stimulanta spre bine, deoarece si cu raul se poate obisnui omul, poate deveni mai antrenat si mai "educat" pe terenul infractiunilor.

| Superior explică (pentru ZEU93):

Stai calm, chestii de astea se dau in mod banal pentru detinerea/traficul de droguri de exemplu laughing Si cat despre ala beat... you don't know how to forgive.

| T0T a răspuns:

Nu aș face nimic special diferit. Depinde și de momentul când va fi. Dacă va fi peste câteva zile de exemplu nu mi-aș mai învăța pentru examene.