| sabin89 a întrebat:

Cum vă explicați faptul că transformările chimice din neuronii creierului devin o schimbare a sentimentelor?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
22 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Suntem elemente chimice care beneficiaza de transmiterea informatiilor electric.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Așa cum toate organele corpului sunt coordonate de neuroni și psihicul este coordonat de ei. Transformările chimice din neuroni duc și la schimbările fizice cât și psihice. Biblia nu minte în Levitic 11.

| Seba2013 a răspuns:

Pentru ca si sentimentele lucreaza cu neuropeptide, hormoni si etc. Circula prin vene si venele siesi sunt o comunicare). Si corpul are comunicarea lui. Pe degeaba spun ca ei vad doar inima(ateii folosesc argumentul asta) pentru ca prin sange circula aceasta viata. Eu nu am timp de TPU pentru ca ceea ce seman aceea adun. Iar ca sa ajungi la virtute(frumos, bine) trebuie sa fii eroic. Nu se pune lenea, confuzia, haosul, etc. Limbajul chimic trebuie transpus in limbaj social. Insa peste chimie se transpune biología dupa aceea alte ramuri mai mari (teologie). Ii chimie orgánica, inorgánica, etc.

Iti dau un copy paste ca sa intelegi firul.

El hipotálamo está constituido por células neuroendocrinas, y representa el nexo entre el sistema nervioso central (neurotransmisores) y el sistema endocrino (hormonas)

Bula
| Bula a răspuns:

Intreg organismul functioneaza pe baza de electro-chimie.
Creierul este un procesor urias de uniati chimice functionale, pe care le numim neuroni.
Ca si in cazul calculatoarelor (digitale), orice schimbare de informatie de intrare este procesata si rezulta efectele programate.

| IceRope a răspuns:

Chiar nu-mi explic.

| sabin89 explică (pentru IceRope):

Sinceritatea face mult happy

| sabin89 explică (pentru Bubico2022):

"cred ca e cazul sa aflii ca e si... chimie"
* sa afli
La chimie am făcut trimitere și eu când am zis "transformările chimice".

| IceRope a răspuns (pentru sabin89):

Da, am înclinație spre onestitate atunci când sunt treaz. Când o iau pe ulei, tind să mai înfloresc lucrurile, pentru amuzament. Ca la ultima întrebare pusă la categoria asta. laughing

| sabin89 explică (pentru helpforyou):

În esență cam așa ar fi. Totuși e cam simplist spus. Să spui că sentimentele mele față de prieteni sunt dictate de niște transformări chimice care au loc în creier, sună cam nu știu cum. Eu nu aș vrea să fiu asimilat cu o mașină sau cu un robot, care funcționează pur și simplu pe baza unor principii. Cred că înțelegi ce vreau să zic.

| sabin89 explică (pentru Bula):

"Ca si in cazul calculatoarelor (digitale)..." Este creierul 100% un calculator digital? Sau mai puțin de 100%? Dacă e mai puțin, cam ce procent ai estima tu?

| sabin89 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Poți să spui în câteva cuvinte despre ce e vorba acolo (la Lev.) și ce legătură are cu subiectul în discuție?

Bula
| Bula a răspuns (pentru sabin89):

Creierul NU functioneaza digital!
Calculatoarele neuronice sunt doar in faza de experimentare, dar au capacitate de prelucrare mult superioara de cele digitale (un neuron are mai multe intrari/iesiri, cu valori multiple, nu doar 0 sau 1).

| sabin89 explică (pentru Seba2013):

Dacă eu am un anumit sentiment față de o persoană (mi-e dragă sau mi-e antipatică), care crezi că e sensul mișcării? De la creier spre persoană sau de la persoană spre creier? Reacțiile chimice din creier determină sentimentul pe care îl am față de acea persoană, sau felul în care se poartă persoana determină reacțiile chimice?

| sabin89 explică (pentru Bula):

"Calculatoarele neuronice sunt doar in faza de experimentare"
Dacă e așa de greu de făcut un calculator neuronic, pentru noi care gândim și suntem inteligenți, cum îți explici că natura a reușit totuși să le facă? Ea care e lipsită de inteligență.

Bula
| Bula a răspuns (pentru sabin89):

Pai, oamenii fac calculatoare de nici 100 ani.
Natura le face de milioane de ani. happy

| sabin89 explică (pentru Bula):

Iată așadar explicația!

Bula
| Bula a răspuns (pentru sabin89):

Omul se pregateste sa faca antidotul impotriva lui.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru sabin89):

Nu numai în Levitic 11 ci în mare parte din Biblie sunt date instrucțiuni cu privire la ce consumam știut fiind faptul că ce consumam ne constituie. Fie mâncare fie băutură. Toxinele din alimentație și nu numai produc transformări chimice la nivelul creierului. "Minte sănătoasă în corp sănătos". Levitic 11 se referă la animalele care pot fi consumate. Și până la urmă nici un doctor nu recomanda porcul că aliment. Un medic geriatru, grec din Alba Iulia a afirmat într-un interviu că leguma romanului este porcul. Cred că ai înțeles Lev.11.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Merita citite cărțile : "Mintea o călătorie spre centrul ființei umane și Cum sa nu mori".

| Seba2013 a răspuns (pentru sabin89):

Sunt mai multe instante. Intern/Extern
Singular, particular/General
Microcosmos/Macrocosmos.
Platón vorbeste de anima mundi. Jung de inconstientul colectiv, cosmic.
Acestea sunt instante care vin de afara. Sunt construite cu un inteles. Au un principiu ontologic(realitate) insa o sa fie distruse si topite cu foc. Ceea ce este nu o sa mai fie. Aici ma refer strict la lumea materiala pentru ca exista si ceea care nu trece si ramane pentru totdeauna. Aristotel in Metafizica spune ca senzatiile nu sunt intelepciune.

| sabin89 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Asta cu să nu mănânci carne de porc era în vechime. În era creștină chiar se recomandă. Dovadă că însăși ziua nașterii Domnului este asociată cu tăierea porcului.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru sabin89):

Ți-am răspuns și a ajuns mesajul la AnnaAp. Nu știu ce să fac, un hecar îmi dă totul peste cap și mai ales îmi dezactivează datele mobile non stop. Ajung întotdeauna pe site clonate și se suprapune cu cel original și face ce vrea el.