Suntem elemente chimice care beneficiaza de transmiterea informatiilor electric.
Așa cum toate organele corpului sunt coordonate de neuroni și psihicul este coordonat de ei. Transformările chimice din neuroni duc și la schimbările fizice cât și psihice. Biblia nu minte în Levitic 11.
Pentru ca si sentimentele lucreaza cu neuropeptide, hormoni si etc. Circula prin vene si venele siesi sunt o comunicare). Si corpul are comunicarea lui. Pe degeaba spun ca ei vad doar inima(ateii folosesc argumentul asta) pentru ca prin sange circula aceasta viata. Eu nu am timp de TPU pentru ca ceea ce seman aceea adun. Iar ca sa ajungi la virtute(frumos, bine) trebuie sa fii eroic. Nu se pune lenea, confuzia, haosul, etc. Limbajul chimic trebuie transpus in limbaj social. Insa peste chimie se transpune biología dupa aceea alte ramuri mai mari (teologie). Ii chimie orgánica, inorgánica, etc.
Iti dau un copy paste ca sa intelegi firul.
El hipotálamo está constituido por células neuroendocrinas, y representa el nexo entre el sistema nervioso central (neurotransmisores) y el sistema endocrino (hormonas)
Intreg organismul functioneaza pe baza de electro-chimie.
Creierul este un procesor urias de uniati chimice functionale, pe care le numim neuroni.
Ca si in cazul calculatoarelor (digitale), orice schimbare de informatie de intrare este procesata si rezulta efectele programate.
"cred ca e cazul sa aflii ca e si... chimie"
* sa afli
La chimie am făcut trimitere și eu când am zis "transformările chimice".
În esență cam așa ar fi. Totuși e cam simplist spus. Să spui că sentimentele mele față de prieteni sunt dictate de niște transformări chimice care au loc în creier, sună cam nu știu cum. Eu nu aș vrea să fiu asimilat cu o mașină sau cu un robot, care funcționează pur și simplu pe baza unor principii. Cred că înțelegi ce vreau să zic.
Poți să spui în câteva cuvinte despre ce e vorba acolo (la Lev.) și ce legătură are cu subiectul în discuție?
Dacă eu am un anumit sentiment față de o persoană (mi-e dragă sau mi-e antipatică), care crezi că e sensul mișcării? De la creier spre persoană sau de la persoană spre creier? Reacțiile chimice din creier determină sentimentul pe care îl am față de acea persoană, sau felul în care se poartă persoana determină reacțiile chimice?
Nu numai în Levitic 11 ci în mare parte din Biblie sunt date instrucțiuni cu privire la ce consumam știut fiind faptul că ce consumam ne constituie. Fie mâncare fie băutură. Toxinele din alimentație și nu numai produc transformări chimice la nivelul creierului. "Minte sănătoasă în corp sănătos". Levitic 11 se referă la animalele care pot fi consumate. Și până la urmă nici un doctor nu recomanda porcul că aliment. Un medic geriatru, grec din Alba Iulia a afirmat într-un interviu că leguma romanului este porcul. Cred că ai înțeles Lev.11.
Merita citite cărțile : "Mintea o călătorie spre centrul ființei umane și Cum sa nu mori".
Sunt mai multe instante. Intern/Extern
Singular, particular/General
Microcosmos/Macrocosmos.
Platón vorbeste de anima mundi. Jung de inconstientul colectiv, cosmic.
Acestea sunt instante care vin de afara. Sunt construite cu un inteles. Au un principiu ontologic(realitate) insa o sa fie distruse si topite cu foc. Ceea ce este nu o sa mai fie. Aici ma refer strict la lumea materiala pentru ca exista si ceea care nu trece si ramane pentru totdeauna. Aristotel in Metafizica spune ca senzatiile nu sunt intelepciune.
Asta cu să nu mănânci carne de porc era în vechime. În era creștină chiar se recomandă. Dovadă că însăși ziua nașterii Domnului este asociată cu tăierea porcului.
Ți-am răspuns și a ajuns mesajul la AnnaAp. Nu știu ce să fac, un hecar îmi dă totul peste cap și mai ales îmi dezactivează datele mobile non stop. Ajung întotdeauna pe site clonate și se suprapune cu cel original și face ce vrea el.
Alymaria26 întreabă: