| Lightning1997 a întrebat:

Cum vedeti voi viitorul societatii din ziua de azi? Lumea se schimba pe zi ce trece si devine tot mai acaparata de tehnologie.In mijloacele de transport in comun majoritatea sunt cu ochii in telefoanele mobile,insa si pe strada am observat acelasi lucru,la multi oameni. Unde vom ajunge? Ii respect foarte mult pe oamenii care chiar reactioneaza la orice lucru din jurul lor, insa sunt putini.Vad foarte multi oameni care ii judeca pe ceilalti din orice si chiar isi bat joc de ei.Cand eram la liceu,spre exemplu,colegii mei isi bateau joc de unul mai slab.Mie unul nu mi se pare normal ca,atata timp cat respectivul isi vede de treaba lui,eu sa imi bat joc de el, doar pentru propriul amuzament.Suntem oameni. Apoi eu.Sunt mai timid de fel.Din aceasta cauza recunosc ca nu prea am prieteni.Foarte putini. Poate ca nici eu nu am incercat mai mult sa ma apropii de cineva, insa sunt putin diferit.Noi,astia mai timizi, mai "ganditori" ca sa zic asa, ce sanse avem sa razbim intr o societate ca aceasta?

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Societatea din zilele noastre este acaparata de neofascism, e ingrijorator, dar e adevarat..violenta, bullyingul si ura pe criterii sociale, cat si etnice sunt la ordinea zilei, nu stiu care e viitorul, dar in orice caz, omenirea nu e pe drumul cel bun.

| T0T a răspuns:

Eu nu înțeleg ce treabă are ce ai zis tu că ne acaparează tehnologia cu bullyng-ul. E cum ai vorbi de fizica cuantică și după o dai brusc într-un subiect despre ciocolată.

| Lightning1997 explică (pentru T0T):

Au totusi ceva in comun, cred eu.Am vrut sa zic despre societate in general,despre defectele ei, cum o vad eu, etc.

| T0T a răspuns (pentru Lightning1997):

Păi eu cred că are mai mult de 2 defecte așa cum le-ai evidențiat tu plus că defectele alea de care vorbești sunt extrem de diferite. Unul e de când se știe omul, înainte era chiar și mai rău, cei slabi erau eliminați, iar celălalt e valabil doar în societatea contemporană. De aia am zis că nu se leagă.

| Lightning1997 explică (pentru T0T):

Da, dar traim in civilizatie, ne bazam pe anumite reguli de conduita morala...cei slabi(moral), sa zicem ca detin anumite cunostinte, nu ar trebui marginalizati si batjocoriti, ci incurajati sa treaca peste aceste stari, sa devina mai stapani pe ei, poate au ceva de spus, insa nu indraznesc sa se afirme.

| T0T a răspuns (pentru Lightning1997):

Eu cred că ar trebui să fie lăsați în pace. Forța de a spune sau a face ceva stă la ei. Eu nu cred că le-ar fi mult mai bine să fie încurajați, poate s-ar simți forțați să facă ceva ce nu vor.

| Betty12345678 a răspuns:

Greu,greu.

| Lightning1997 explică (pentru Betty12345678):

Daca nu te superi, poti detalia?

| RAY a răspuns:

Omul nu se schimba, omul are acelasi nevoi ca acum 10 mii de ani dar sub alte forme, prosti si inteligenti au fost mereu

| sabin89 a răspuns:

Nu trebuie neaparat sa "razbesti". Poti trai linistit, departe de lumea dezlantuita happy

| Lightning1997 explică:

Sunt de parere ca tehnologia ne ajuta foarte mult, insa eu m-am referit la acei oameni care stau mult prea mult pe telefonul mobil si nu mai interactioneaza cu semenii lor.

| Ivy86 a răspuns:

Tu dezbați aici 3 probleme.
1. Tehnologia face parte din viața noastră, a te opune ei înseamnă a te opune progresului. Dar a avea parte de tehnologie nu te face mai deștept. Orice idiot are acum acces la informație și comunicare (FB e plin de semianalfabeti) Chiar am impresia ca tehnologia asta te face sclavul ei, te prostește, nu mai scrii, nu mai gândești, îți manipulează mintea și gândirea, te rupe de realitate. Deci trebuie auto-limitata.
2. Tot timpul cel mai slab va fi călcat de cel puternic, asta e instinctul primar, animalic, da a delimita ierarhia.
Desigur azi tine mai mult de partea psihologica. Abuzatorul e de obicei o persoană la rândul ei abuzata fie de familie, fie în copilărie de alți copii. și acum la rândul lui face același lucru. Totul pornește de la o copilărie nefericita și lipsa de afecțiune.
3.Doar pentru ca ești timid și nu te poți exterioriza nu înseamnă că gândești mai mult sau mai puțin decât restul.
Fiecare se exprima în felul lui unic, iar tăcerea e tot o forma de exprimare. Sau poate îți lipsește doar putina încredere în sine.
Și da ai șanse sa răzbesti, dar trebuie sa ai și o voce.

| Darkmagic a răspuns:

Societatea este oglinda educatiei, si cum sistemul de educatie din Romania este jalnic, viitorul societatii de care vorbesti arata destul de sumbru.
Mai jos, ai cateva dintre raspunsurile pe care le-am dat pe teme asemanatoare, doar timp sa ai, sa le citesti. :)
De altfel, e suficient sa stai cateva zile pe internet, si iti dai seama "spre" ce se indreapta generatiile tinere din Romania.
De la 14 ani incep sa caute "3. 14zda", crezand ca aia inseamna "iubire", viseaza la smartphone, (cred ca aveti mai multe ca in SUA) :D, se gandesc numai la masini germane sau americane, (nu mai conteaza ca nu au pe ce sosele sa le conduca) si la orice intrebare ceva mai complexa, fug repede pe Google, fiind incapabili sa gaseasca raspunsul in capul lor, in bagajul propriu de cunostinte.

https://www.tpu.ro/go-to-answer/13316832/

https://www.tpu.ro/go-to-answer/13339141/

https://www.tpu.ro/go-to-answer/14561335/

Te plangi ca esti "timid" si "ganditor"? :))
Ramai asa. :)
Continua sa gandesti, sa inveti, si sistemul (chiar asa, imperfect), va face din tine la 25 de ani: "domnul avocat", "domnul doctor", "domnul programator", in timp ce "smecherii" care te marginalizau in liceu vor ajunge: "nenea paznicul", "nenea instalator" si "tanti coafeza".
Ai de ales... :D

| Ivy86 a răspuns (pentru Darkmagic):

Te contrazic, băiatul pierde foarte mult pentru ca e timid. A fii cineva nu e totul. El trebuie sa iti trăiască tinerețea, sa își facă prieteni, sa cucerească fata, și sa rămână "ganditor". Dar ii trebuie încredere în sine și inițiativa. A nu se confrunta cu tupeul. Tupeul e pentru needucați și primitivi.
Și dacă nu ajunge nenea doctorul... E ok... Important e sa faca ceea ce îl face fericit.

| Darkmagic a răspuns (pentru Ivy86):

Si in viziunea ta leacul este? "Ab hodierno, carpe diem"?
Brusc? De maine? happy
Daca e timid, asta nu inseamna ca nu-si traieste viata sau "tineretea" cum spui tu, caci un timid imagineaza aproape la fel ca un introvertit, zeci de scenarii pentru momentele care-i par dificile, in timp ce "dezghetatii" actioneaza abrupt, fara sa "traiasca" mare lucru. E si aceasta o interpretare, nu? happy
Subiectul lui era "societatea", ori mersul acesteia nu este in directia unui "Rai" al timizilor.
Cum incredere in sine nu va capata doar citind 15 raspunsuri pe acest site, mai ales ca nu stim daca este timid ori introvertit, solutia mea pare mai realista, recte: il va durea in cot de "smecherii" si tupeistii care i-au marcat adolescenta, odata ce societatea ii va asigura datorita inteligentei, un loc cu o suta de trepte mai sus decat celor care in liceu, dadeau "castane". happy

| Ivy86 a răspuns (pentru Darkmagic):

Și eu eram o timida și introvertita. Ma izolam de restul și îmi plăcea, era normalul meu. Desigur toți tachinează timizii, iar ei nu au voce sa se apere. Asa e în generala și în liceu. Și crede-mă fetele pot fi cu adevărat rele.
Pana într-o zi când am prins voce și încredere în mine.
Leacul meu este sa studieze puțin psihologia și conștientizarea de sine.
Ati ascunde capul în nisip nu rezolva nimic. Dimpotrivă ridica-ti capul, ia atitudine, educa-te, fii mai bun, clădește-ti un caracter puternic.
Fii liniștit, va fi mai bine, la facultate e invers, sunt marginalizați smecherii și miștocarii, e alt anturaj, alta mentalitatea.