| UnderPressure a întrebat:

Cunoasteti o teorie care sa spuna ca Universul este ciclic, ca acesta poate exista vesnic pe o idee Big-Bang - Big Bounce sau Big-Crunch si din nou?
Ar putea acest scenariu sa fie real?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Citeste Richard Tolman si teoria universului oscilant.
Din pacate, chiar el a realizat ca decalajul de radiatie termica, (mai multa de la un ciclu la altul), spargerile de simetrie si procesele de formare a gaurilor negre (mai multe de la un ciclu la altul) nu permit existenta universurilor ciclice.
ORICE univers ciclic ce permite structurilor si sistemelor fizice sa se propage de la un ciclu la altul nu poate evita influentele degenerescente ale celei de-a doua legi a termodinamicii si va exista totusi o "moarte termica".
Nu stiu daca gasesti asa ceva pe internet, si ca sa-ti explic DOAR cum creste radiatia termica a fiecarui ciclu numai prin nucleele de fier "distilate" in interiorul stelelor...mi-ar lua o ora de scris.
Multumeste-te deci cu acest raspuns, e o intrebare care nu-si are locul pe TPU... happy

3 răspunsuri:
| uratukiki a răspuns:

Gasiți răspunsul în cartea Universul din nimic - Krauss, Lawrence (universul e plat, deci nu e ciclic)

| UnderPressure explică (pentru Darkmagic):

Multumesc.
Dar despre Multivers ce crezi?

| Darkmagic a răspuns (pentru UnderPressure):

Universul este tot ce exista.
Multiversul, daca ar exista, ar arata ca o multime Mandelbrot, iar cu polinomul potrivit aceasta devine un tot...finit. big grin
Am mai dat raspunsuri pe tema asta, mi-e doar lene sa le caut, voi utiliza pentru variatie stiinta si nestiinta utilizatorilor TPU care au mai discutat despre subiect.
E distractiv. big grin
Incultii admit ideea de multivers, universuri legate intre ele prin...gauri negre.
Asta este.
Cand esti incult, confunzi gaura neagra conectata cu NIMIC, cu gaura de vierme, care intr-adevar conecteaza regiuni ale spatiului.
Asta o stiu cei un pic mai scoliti.
Ce nu stiu nici unii, nici ceilalti este ca o multitudine de universuri legate intre ele ar insemna moarte.
E suficient sa moara unul, si fizica se propaga la restul, la fel cum o bula minuscula de vid excitat care ar ecloza in universul nostru, l-ar schimba total, cu o viteza asemanatoare expansiunii.
Multiversul este "poteca" usoara pe care apuca cei care nu inteleg universul, "frati" buni cu cei care cred in existenta extraterestrilor pentru unicul "motiv": "Ca universul este mare", sau ca ateii care spun ca: "Universul este infinit"., si atunci dau in cap letal ateismului, fara sa realizeze de ce... happy

Întrebări similare