Esti nebun de legat :cum se poate ca un termen logic sa fie o substanta chimica?
Si tu crezi ca oamenii inghit adevar? Adevarul este o cocluzie logica a unor premise reale.Iar tu esti un tampit care n-are ce face cu timpul...
Adică să afli adevărul și să mori?
Ce rost mai are atunci? Nici nu îl vei putea savura.
Dar pe patul de moarte poate aș gusta o linguriță... Știi vorba aia?... Măcar să nu mor proastă.
Nu sunt Heinrich Himmler, sa ma indop cu cianura lichida, cand imi bat la usa inamicii.
Si totusi, daca te gandesti putin, adevarul poate fi gasit si fara cai extreme.Trebuie doar sa cunosti sagacitatea si sa ti-o insusesti.Si adevarul nu este total, degeaba inghiti cianura, pentru ca nu o poti inghiti spre o totalitate si spre o idealizare, deci oricum ai da-o, situatia ta e una de lose-lose.
Toxicitatea adevarului e mult prea mare decat cea a cianurilor. Poate vrei sa vorbim de adevarul Statelor Unite, dar nu stiu daca il poti accepta.
Cine nu inghite adevarul, are cativa ani in fata mea de trait, multi se mint pentru a imbunatati iluzia unei vieti frumoase plina de fluturasi.Mai sunt si cei inconstienti care aduc un randament benefic prostiei.
99 % dintre cazuri, adevarul chiar se comporta ca cianura.Omoara repede si sigur.
N-ai vazut cazurile cand, odata aflat adevarul, multi s-au evaporat in neant? N-are rost s-o lungim, e simpla ecuatia.
Aş fi dispus să vând adevăr la tarabă, la preturi extrem de mici, aproape gratis.
Nu.
Dar as fi dispusa sa tac.
Cel ce nu stie sa taca nu va sti nici sa vorbeasca. Decimus Magnus Ausonius
Tacerea adanca este filozofia sufletelor alese. Honore de Balzac
Mi-am regretat adesea discursurile, dar niciodata tacerile. Publius Syrus
In sfarsit o intrebuintare cat de cat inteleapta la vorba asta.