anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca ai putea sa schimbi un aspect al lumii noastre, care ar fi acela?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Nu as schimba un aspect, ci as schimba aspecte ca 'e' mai multe.
Sunt prea multe probleme cu care se confrunta omenirea, nu traim intr-o lume ideala.
Traim intr-o lume plina de coruptie, o lume religioasa in care unii inca au apucaturi de secolul 13, o lume in care pseudo-rasismul e la putere, victimizari peste victimizari, minoritati care dicteaza legea, o lume in care comunismul n-a murit si unii vor sa ia cu forta anumite teritorii de la alte tari suverane, traim intr-o lume a ipocriziei umane, cred ca s-a atins apogeul ipocriziei in momentul de fata, as vrea sa opresc planeta, nu doar sa schimb un anumit aspect, mi-e scarba efectiv unde s-a ajuns in momentul de fata.

17 răspunsuri:
| Smmo a răspuns:

Agresivitatea gratuita in toate formele ei. De la mobbing, bullying, comportamentul sefilor, sefelor care te fac sa te simti incapabil desi nu esti, la violenta verbala si agresivitatea din familie, la cei care se iau de oameni pe strada ca sa para smecheri.

| gabicoo a răspuns:

Aș da drept de vot doar celor care trec un test minim de cultură generală și/sau inteligență!

| StoicAnalysis a răspuns:

Acela de a nu lasa persoana sa explice pana la capat sau sa vorbesti peste el. Daca lumea ar avea rabdare sa asculte tot si apoi sa raspunda, ar fi mult mai buna.

| doctorandus a răspuns:

Ireversibilitatea timpului.

| VoidEternal a răspuns:

As roti spre stanga butonul de rautate care e acum la 12 din 10.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Nimic. Aș lăsa-o exact așa cum este.

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Aș face o lege care obligă fiecare stat să ofere alimentația și îmbrăcămintea minimă oamenilor cu deficiențe și celor fără loc de muncă sau fără casă.

| dullcat a răspuns:

Nu se poate unul, macar doua : sclavia moderna si consumerismul haotic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Înțeleg că vrei să ajuți oamenii care se confruntă cu deficiențe și cei fără loc de muncă sau fără casă. Eu zic ca este important să înțelegi că implementarea unei astfel de legi poate fi extrem de dificilă și costisitoare.
In plus, unele state nu au resursele necesare pentru a oferi alimentație și îmbrăcăminte minimă tuturor celor care au nevoie.
Ar putea fi mai eficient să sprijinim organizațiile non-profit care se ocupă de aceste probleme și să încurajăm guvernele să aloce mai multe resurse pentru a ajuta aceste persoane.

| Kozi a răspuns:

Omul!
Omul si mentalitatea sa.

| Frank51 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lucrez la stat și vad câte miliarde se duc pe chestii random, ba chiar sub semnătura mea, aș prefera să ajungă la cei care chiar au nevoie și au o viață grea, nu la mine care am tot ce îmi trebuie și chiar mai mult.

E important să înțelegi sistemul înainte să spui prostii.

| Parakeets a răspuns:

Faptul că munca e tot.
Nu faptul că munca ar fi bună și nobilă. Că este.
Ci faptul că unii cred că munca, dar mai ales statutul te definesc. Dar și faptul că doar că nu ai un statut de angajat iar ar fi musai și ceva rău. Evident dacă susții că "nu poți munci", dar mergi pe nu știu unde să o arzi aiurea, mdea, e sucks. Dar dacă omul chiar are probleme sau omul nici nu face altceva rău deși da, nu are un job sau chiar se axează pe alte chestii, proactive pentru el. Atunci nu e ceva rău, sau poate e rău pentru x, dar nu și pentru y.

În orice caz, ideea asta că munca te-ar defini pe tine complet ca om. Nu. E doar un aspect al vieții ca oricare altul. Aici cu definirea umană, aș cam adăuga și altele (căsătoria, copiii, statutul, ba chiar faptul că ai o casă a ta, luată doar prin forțe proprii, am observat că foarte mulți oameni când nu mai au cu ce să te judece, tinde să te judece cu asta, ok, după ani de tras poate ai un job al tău și a mai ieșit soarele și pe strada ta, dar vin oamenii și spun "degeaba ai aia sau aia dacă nu ai casa ta sau dacă ai primit casa zestre și nu e luată pe banii tăi, pe munca ta".

Cam astea deci, mentalitatea aș schimba-o, umană, tot despre ce definește de fapt umanitatea și omul. Nimic din ce deține pe aici, mai ales material, nu îl definește pe om. Poate spune ceva despre el. Deoarece în funcție de ce meserie ți-ai ales, mdea, spune ceva despre tine, dar nu te definește complet ca om.

Și ar mai fi multe.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Școala actuală cu sistemul Waldorf. Am calculat, 3 miliarde de lei anual.

| ShaOfHatred a răspuns (pentru Drimmero):

Adevăr grăiești cavalere

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nimic. Toate se întâmplă așa pentru că Dumnezeu permite toate cu un scop. El știe de ce.

| AdrianMstu71 a răspuns:

Te-as sterge pe tine de pe fata pamantului.