Depinde,daca se bat copii pe strada ma bag, daca se bat adulti nu.Nu e treaba mea, ca adult fiecare isi alege calea. Copii nu inteleg, ii despart si le explic frumos.Intre 2 barbati? sau o femeie si un barbat sau invers? Nu, nu e treaba mea. Stiu ca nu e moral, insa nu am chef de mancat bataie, si nici nu am chef sa dau explicatii la politie.Ma indepartez frumos de locul acela, si trag cu coada ochiului sa vad ce se intampla. Apoi plec de tot, simplu. Stiu ca tara nu va da inainte cu oameni ca mine.Insa cum legile din Romania ii da maxim o amenda, eu risc sa imi fie spart capu, casa, masina (deh poate sunt cu masina) normal ca nu fac nimic.La fel si la munca, sau la spital, sau oriunde as fi. Se fac nedreptati peste tot.Mai ales la locul de munca unde muncesti ca un sclav,si faci si alte activitati care nu tin de tine.ii pasa cuiva? nu, nu ii pasa. Mai ales cand anumite persoane invata pe branci sa ajunga doctori si etc, si la doctori cand vezi copii lor ca se fac tot doctori, nici o problema, dar cand ii vezi ca sunt favorizati, numai corect nu e In plus, cam peste tot sunt nedreptati. Cam asta e parerea mea, si cam asta fac eu, imi vad de drumu meu. Pentru ca sunt prea mic, neinsemnat sa ma ia cineva in seama, au iesit sute, mii de oameni in strada, s-a facut ceva? clar nimic.Nu cred ca se va rezolva ceva daca ia o femeie bataie pe strada, sau un barbat.Clar o amenda daca e la prima abatere si aia nu e singura de ea.
Depinde,cat de grava e, si in ce fel de situatie, dar oricum nu mi.ar sta in fire sa las lucrurile asa.
Depinde despre ce nedreptate vorbim. In masura in care pot sa ajut cu ceva, ajut, dar cu conditia sa stiu si eu ca e o nedreptate. Nedreptatea nu e intotdeauna evidenta.
Foarte mult conteaza ce fel de nedreptate. Daca acea nedreptate e minora, sau ne-o inchipuim noi poate ca as lasa sa treaca un timp sa pot sa imi limpezesc mintea si sa vad daca lucrurile par la fel. Stii, uneori ni se poate parea o nedreptate ceva ce este corect, doar pentru ca nu e ceea ce vrem noi.Iar daca acea nedreptate este grava si m-ar afecta intr-un anumit mod in care nu as putea sa imi finalizez studiile, sau m-ar afecta la locul de munca, etc. as incerca sa apelez la ajutor autorizat si legal care sa ma sustina in rezolvarea problemei.
Nedreptatea nu e de ignorat ci de inteles cauzele nedreptatii. Daca nu ar exista DREptate omul nu ar mai muri.