| StimabiluI a întrebat:

"Dacă am putea schimba ceva prin vot, nu am mai fi lăsați să votăm."

Cum comentați acest citat în contextul politic actual?

Răspuns Câştigător
| Seba2013 a răspuns:

Vantul schimba oamenii nu partidele. Acolo sunt doua poluri care o dau cum vor ei. Deci doar Duhul Sfant ne este dat pentru schimbare, nu ei.

Oamenii se strang si fara política. Nu este nevoie de política pentru a se strange oamenii si a iesi din egoismul lor. Dumnezeu vine la intalnire cu omul pe cand Politicul vine la rapire. Nu toti cainii apara oile ci anumiti caini cand le este foame le omoara. De aceea este pericoloasa oaia care se crede lup/caine alfa. Cand s-au construit orasele s-a impus o mana artificial peste civilizatii. Aparitia politicului este rara. Demiurgul si stapanul intunericului au cam aceeasi origine si inceput. Demiurgul nu stie sa faca Ordine in Haos. El stie sa faca doar Haos din Ordine.

Se spune ca aparitia parlamentarismului a luat nastere in Anglia. Ei au masurat cuvintele si i-au dat codul. Asa ca la fotbal, tot ei au creat si masurat jocul.

Care sunt liderii aia pe pamant care stiu sa formeze grupuri? Nu exista! Toti sunt lupi alfa., vor supunere, control, dominaré, etc. Cand vad ca un lup mai mic creste le este frica.

17 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Chiar nu este adevarat, la toate alegerile se schimba cate ceva, vezi alegerile actuale pentru Parlament.

| mODIN a răspuns:

Daca in pauza dintre reprize, unul din jucatori se intoarce pe teren si baga mingea in poartea adversarilor, i se numara voturile? Nu, pentru ca punctele obtinute incalcand regulile jocului se invalideaza.

Deci de ce crezi ca e o incalcare a dreptului de vot ca au fost invalidade voturile in contextul in care stim ca regulile au fost incalcate?

Bula
| Bula a răspuns:

Decidentii decid regulile jocului.
Daca votam impotriva vointei lor, atunci pot schimba regulile sau chiar si jucatorii.
In final, tot asa va fi, cum doresc ei.

| MistarGoGu a răspuns:

Perfect ADEVARAT! POOLIMEA a primit iluzia democrației și a VOTULUI sa stea potolita și sa rumege mizeriile media! " Paine și CIRC "! Sa nu aibă impresia ca trăiesc intr-o DICTATURA LEGALA!
Spre sfârșitul mandatului politicienii încep sa transpire de DRAGUL poolimii sa mai toarne 5 km de autostrada, sa mai crească pensiile cu 100 lei ca apoi sa ia Cu 5 mâini! Frumos nu? Regie proasta de 2 lei la care mulți salivează și pun sănătos stampila VOTAT pentru alți ani de furaciuni si combinatii!

| RAY a răspuns:

Depinde ce ai vrea sa schimbi,in democratie din pacate se poate schimba si democratia prin vot, de exemplu nazismul a la putere prin votul poporului german, cand au ajuns la putere au eliminat democratia si alte partide, desi democratia e singura forma de guvermanant unde se poate schimba ceva inclusiv democratia si in Romania cica tot comunisti au ajuns la putere prin vor popular, aici se vede ipocrizia mare la cei care critica democratia dar urla ca vor libera exprimare, daca ajungea nebunul asta de georgescu democratia era in mare pericol, vorbesc de existenta ei insati, Romania are destule probleme mai asta lipsea un antonescu la putere, ar trebui sa fiti fericiti ca traiti in democratie

| RAY a răspuns (pentru RAY):

A ajuns

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Vot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alegerile au fost anulate.
Nu mai e nimic de comentat.

Ba da, Trump sta de vorba cu presedintele Francez despre situatia din Romania. Daca nu v-ati dat seama unde e "stapanirea"...

| LisaJulie a răspuns (pentru Ioandelasal):

Unde a castigat tot PSD

| FreddieM a răspuns:

Toata viata lui, tatăl unui prieten a,, lucrat'' pentru, PSD in timpul alegerilor, zicea ca saci întregi cu voturile celorlalți erau arse după,, numarare' '. Nu s zis nimic niciodată, toți de-acolo mâncau.
Grav rău, chiar nu mai știm cum sa scapam de plaga asta. Și mai vine și nebunul asta acum, vai de tarisoara noastră. Sunt foarte amărât și deceptionat, ma simt rău de-mi vine sa urlu.
Fiți bravi și rezistenți, data viitoare alegeți cu cap.
Cheers

| relian a răspuns (pentru FreddieM):

Dupa cum observi oameni simpli, tatal tau, cel care lucra acolo, au vazut, au tacut, pentru ca maincau de acolo, asa cum spui tu.
Daca lucrurile stau asa la nivelul de jos, gandeste cum, sau ce se intampla mai sus.

Daca oamenii simpli, nu iau masuri, nu spun ceea ce vad, mai ales in timpurile astea, cand ai telefon mobil, cand poti face poze, video, daca populatia nu este cinstita, atunci cum putem sa le cerem celor de sus sa fie cinstiti?
Se poate, doar daca acolo sus ar fi pusi oameni mai cistiti, doar ca cei care ajung acolo nu sunt deloc cinstiti, sunt si mai necistiti ca cei de jos.
Uite ce am citit, chestii reale se spune, aici in SUA, tilharii pe timpuri sute de ani, cei care furau si ce mai tilhareau trenuri, carute etc, nu isi numeau dintre ei pe cel care sa aiba grija de bani furati laughing cautau pe unu cistit si aluia ii incredintau toata marfa furata, bineinteles amenintindul ca il umpusca daca cumva umbla cu magarii.

Asta inseamna ce? Acei tilhari, puneau sa fie sef, sau sa aiba grija de avutul lor pe unia mai cinstiti. Daca pana si ceva tilhari fara educatie au facut asa ceva, uite ce se intampla in RO, romanii pun sus numai lichele, numai oameni needucati si tilhari, sai fure si mai rau.
Daca eu sunt mai slab, mai prost si mai hot, trebuie sa pun pe unu mai cistit, sa ne conduca ala, sa ne forteze sa fim cinstiti, daca cu vorba buna nu vrem.

Vlad Tepes, asa a facut, nu doar boierii furau, el nu tragea in tapa doar boierii, pe oricare prindea ca fura, ca umbla cu chestii necurate.
Ne uitam in istorie si vedem ca oamenii simpli nu erau asa de cinstiti, dar ca uni conducatori mai cinstiti, ii fortau si pe restul sa fie asa.

In Japonia prin secolul 16 sau si mai devreme, cine era prins ca fura, Samuraiul ii taia o mina, daca respectivul mai era prins si vedea ca are mina taiata, stia deja cea facut si ii lua capu laughing exact cum tragea in tapa si Vlad Tepes.

Toata plaga asta vine de jos si urca pana sus. Daca noi nu punem sus oameni capabili si mai cinstiti, niciodata nu o sa vedem nimic bun.
Alegeti cu cap data aviatoare, adica ce, sau pe cine?

Vedeti ce s-a intamplat acum? In SUA asa se face, adica au votat oamenii si a iesit Trump corect?
Dar voi acolo in RO nu stiti inca ceva, anume ca Trump inca nu este presedinte, ca el inca n-a fost votat laughing
O sa se voteze in Ianuarie, dar nu de catre populatie, va fi votat daca va fi de catre alti alegatori, ceva aproximativ 500 de persoane alese pe anumite criterii, care vor analiza candidatii care au participat la alegeri, si vor hotari ei, care sa fie presedinte.

Deci acum Trump nu este presedinte, chiar daca el a casitigat alegerile. Exact cum a facut acum Curtea din RO, asa ar trebui sa existe o alta institutie, sau un grup de oameni, numiti, alesi acum dupa ce termina votarea, ei sa analizeze candidatii, pe toti, si sa hotareasca ei cine merita sa fie presedinte.

Aces grup de oameni trebuie alesi acum, nu sai platesti, nu sa ramana astia mereu sa faca asta, asa la fiecare alegeri, ei sa fie alesi de catre cineva, sa fie neutri si sa zica ''da femeia asta este buna de presedinte, sau Mesia Georgescu este ok, sau nici unul din ei nu-i bun, asa ca alegem pe Simon, sau Geoana.

Deci una alege poporul, care alege dupa preferinte si dupa sa moara si capra vecinului daca eu nu am capra laughing deci un vot incorect, de aia trebuie sa aleaga acel grup de persoane sanatosi la cap, cu minte si nu cu preferinte.

Am vazut un video in RO inainte de alegeri, cineva intreba oamenii pe strada cine o sa fie ales, un batranel a spus ca nici unu din cei 2 laughing ala a spus, curtea va anula alegrile si uite a avut dreptate.

Dar ca tara sa nu se faca de rahat, asa cum sau facut acum, pentru ca nu vii cand deja esti la final, sa spui stai ca ceva nu-i bine.
Daca am fi avut acest grup ce zic eu, lasa sa se voteze, acest grup analiza, venea si CSAT si arata dovezi si ce mai arata, apoi grupu alegea presedinte pe care credeau ei, pe Geoana, pe Simion, sau cel mai bun ce analizau ei ca ar fi fost potrivit.

Nu trebuie sa lasam poporul sa hotarasca soarta unei tari, asa au spus fondatorii SUA, pentru ca sunt multi oameni care voteaza fara sa stie ce, sau pe cine, fara sa cunoasca, au preferinte personale si asa mai departe.

De aia am spus ca niciodata in RO lucrurile nu vor merge bine, pentru ca sistemul este prost, nu este bun, sistemul asta parlamanetar nu-i bun, alege omu partide, partidul pune ei parlamentari si la guvern pe cine doresc, nu-i bine deloc.

Sa se aleaga nominal, partidul sa nu fie implicat, doar sa poata arunca la bataie, sau sustine anumiti candidati, dar nu sa alegi o sigla, cei asta?

| relian a răspuns:

Asa este, adica, se stie, se poate prevede cum vor vota oamenii, sau ce vor vota, asa ca sunt lasati sa voteze.

In RO poti vota pe oricine, nu se schimba nimic, de ce? Depinde ce sistem de guvernamint ai.
Cand ai aceiasi oameni tot timpul, pe cine votezi? Pe unul din ei, azi pe unu, maine pa celalalt, dar toti fac parte din aceiasi ceata laughing de aia sunt oamenii lasati sa voteze.

In politica din RO cine intra in politica? Numai tilhari, numai oameni necistiti, doar ei intra in partide, asxa ca indiferent pe cine alegi, nu se va schimba nimic.

Dar chiar si sa alegi oameni cinstiti, la un moment dat si ei vor baga mina cand vor putea sau vor avea nevoie, asa ca sistemul trebuie altfel facut, sa existe mai multe puteri in stat, legi care sa nu lase pe cei necistiti sa ajunga acolo, mai multe puteri care au oameni cistiti, sa se poata verifica, controla uni pe altii, dar care sa si lucreze impreuna, sa administreze tara.

-Odata in RO nu exista decat o singura putere, chiar daca alegem noi si presedintele, el are mai mult rol simbolic.
-Pe de alta parte in partide intra doar oameni neseriosi, necinstiti, oameni care nu vor sa munceasca fizic, intelectual, doar asa gargara si bani foarte usor obtinuti.
- Trebuie ca toti sa fie numiti nominal, sai stim cine sunt, stim sigur ca Primul ministru este votat de populatie, oamenii il cunosc, stiu ca e covrigar, da frate asta face covrigi, este om muncitor, nu fura, asta e bun. Bine nu fac referire la ciolacu sau care e covrigar pe acolo.

Punem senator pe becali ca ala umbla cu ganta de dolari sa dea mita pe unde are nevoie laughing deci cand stii foarte bine cu ce oameni ai dea face, n-o sa-i alegi, alegi pe altul, uite ala este profesor, are 6 case, este si mut laughing hai sal punem pe asta ca sigur nu o sa faca nimic.

- Asa oamenii voteaza PSD, PNL, AUR, ARGINT, mai lipseste platina sau fierul laughing si era cercul complet, deci votam o sigla, un nume, nu o persoana.
Acel partid daca este ales, va numi el oameni in functie, pe cine vor ei, nu pe cine vrem noi, desi am votat.

Doar ca noi votam o sigla nu oameni.Aici este marea problema. Sa se voteze ca la primar, team ales nu ai facut nimci pentru oras, pentru noi nu te mai alegem,. du-te invartind, sau controlat de altcineva care la fel numit si ala tot de noi, ca primaru sa nu fure.

| FreddieM a răspuns (pentru relian):

Mersi de opinie, dar e necesaa o corecție. Era vorba de tatăl unui prieten, nu de mine.
Cheers

| FreddieM a răspuns (pentru relian):

Sunt de acord cu tine, masele în general sunt foarte ușor de influențat, mai ales credincioșii care cred în bătrânei imaginari, da-ți seama în unul adevărat care se proclama,, Salvatorul natiunii''și sunt milioane din pacate.
Cheers

| EestiSodalane a răspuns:

Mai adevarat ca oricand

| StoicAnalysis a răspuns (pentru LisaJulie):

Au furat pana acum, dar daca faci un grafic din 1989 - 2024, ai sa vezi ca asa cum au fost hotii astia, prosti, incompetenti, vai mama lor, tara asta a evoluat putin cate putin. Nu se sesizeaza pentru ca evolutia a fost una foarte treptata si ne-am obisnuit cu ea, dar din nou, daca te uiti la graficul de mai sus, ai sa vezi ca am tot evoluat.
Nu spun ca sustin jegurile din parlament, ci spun ca in ciuda faptului ca au furat masiv, nu poti spune ca o ducem mai rau decat o duceam acum 35 de ani.

| sabin89 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

"evolutia a fost una foarte treptata" - ți roșia tot treptat a evoluat, de la una comestibilă la una de consistența cartofuluihappy