| irina192837 a întrebat:

Daca stii cum functioneaza creierul exact si cum sa cresti iq ar putea un om normal fara gena de intelectual gen eu sa il ajung de la 27 ani pe Albert Einstein pana la finalul vietii la iq? Eu zic ca nu datorita genei.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Nu iq lui Einstein explica ceea ce a afirmat acesta, sunt oameni mai inteligenți ca el care sunt șomeri și cerșesc prin New York, modul de înțelegere a universului de către el nu poate fii înțeles sau explicat, era un geniu nici geniile nu se înțeleg dar noi

11 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Ba da. De ce crezi că nu vei reuși. Gândește logic. Einstein e mort de ceva vreme. Așa că săracul a rămas la același IQ. Tu ai toată viața în față. Nu te cred că te dai așa ușor bătut.

| darrio2007 a răspuns:

Dacă.

| irina192837 explică (pentru darrio2007):

Dar in momnetul de fata exista vreo solutie sa ajungi la iq lui?

| cristi202 a răspuns (pentru irina192837):

"Sala" pentru creier, pentru minte. Adică antrenament mental. Unele din cele mai noi studii au demonstrat că, prin antrenamentul minții, IQ-ul poate creste simțitor. Crește cum cresc mușchii la sala happy.

| sabin89 a răspuns:

Depinde de individ. Aruncă o privire peste o clasă dintr-un liceu oarecare. Unii elevi sunt "spirt", înșeleg ușor ce predă profesorul, alții sunt mediocri, iar alții sunt de-a dreptul tolomaci. Despre care vorbim? Oricât de bine s-ar cunoaște funcționarea creierului, nu poți să faci din oricine un Einstein. Din prima categorie, adică dintre cei care sunt "spirt" te poți aștepta să iasă un Max Planc, un Schrodinger, un Heisenberg, un Feynman sau, de ce nu, un Elon Musk sau un Zuckerberg. Și asta fără nicio legătură cu a ști sau a nu ști cum funcționează creierul.

| adrian91238347 a răspuns (pentru sabin89):

Pai si aia nu aveau iq destul de mare? ca si acolo e greu sa ajungi

Bula
| Bula a răspuns:

IQ depinde de antrenamentul mintii.
Cu cat te preocupi de mai multe lucruri si faci conexiune intre cele studiate, cu atat IQ se ridica mai sus.

| sabin89 a răspuns (pentru adrian91238347):

Aveau și ăia iq mare, dar ce vreau să spun este că asta nu depinde de cunoașterea sau necunoașterea funcționării creierului. Să presupunem că am cunoaște foarte bine funcționarea creierului. Ce am face? Care ar fi pasul următor? Să intervenim asupra lui cu tehnologia? L-am putea face un cyborg, dar ăla nu mai e om.

| adrian91238347 a răspuns (pentru sabin89):

Ma refer prin munca ta nu prin tehnologie, prin munca ta ai putea ajunge daca am stii cum sa crestem iq la un nivel de om de stiinta?

| Eustache123acab a răspuns (pentru RAY):

Pai si prin multa munca daca am stii cum functioneaza creierul am putea ajunge la nivelul lui la iq prin multa munca? eu ma indoiesc deoarece el are genetic, prin gena lui centrul intelectual, ii predomina la fel cum mie centru motor imi predomina ca nici el daca il puneai sa se duca la sala nu facea fata.

| EliLeli a răspuns:

Tu (nici eu) nu ai sa-l poti egala pe Einstein niciodata. Obisnuieste-te cu ideea.