Vorbesti de cutia Pandorei, nu?
Da, as face-o...si m-as face ca am pierdut cheile.
De ce sa fie necesara (obligatorie) rautatea? Cine a spus? E chiar atat de greu sa traim intr-o lume curata, plina de armonie si ganduri bune? Sa vedem raul in orice lucru bun, e deja absurd...
Chiar nu putem trai in echilibru fara ura, invidie, rautate?!
Ba putem, si inca foarte bine.
...deci, cum spuneam, m-as face ca am pierdut cheile.
P.S. hmm... oare unde as gasi o cutie atat de mare?
Nu as face asta. Da ar fi frumos sa fie toate bune si frumoase. Frumos si in acelasi timp prea plictisitor si perfect... Asa a lasat Dumnezeu, asa trebuie sa fie! Plus ca tot s-ar gasi cineva care sa fie curios si sa desfaca "cutia Pandorei"!
Nu. Daca e s-o luam asa o luma fara rautate ar fi exact ceea ce isi doreste mai toata lumea. Totul sa fie bun si frumos, dar nu sta totul chiar asa. Ganditi-va putin. Daca n-ar mai fi rautatea ce ar fi de fapt bunatatea? Raspunsul: Nici bunatatea nu ar mai exista. Ar fi o lume plata. Nimeni nu ar mai fi capabil sa faca vreo diferenta. Ar fi totul foarte plictisitor pentru ca intotdeauna bucuria este mai mare dupa ce ai trecut printr-o perioada mai grea. Ajungi sa iti dai seama exact ce este binele abia dupa ce ai cunoscut raul.
Sper ca te-am ajutat sa gasesti un raspuns bun la intrebarea ta!
As lua cutia si as arunca-o intr-un ocean.iar de acolo s-o inghita o balena!
Nu as faceo,pentru ca rautatea face parte din noi, oamenii, si fara ea nu ar exista echilibru in lume
Stai un pic si gandeste-te,fara rautate,neam saluta cand ne veden(dar nu ne cunoastem), neam imbraca in alb(sau ca preoti) si gandestere inca o data, sa vezi negrii sa fie mai buni...cam ciudat.
SI da si nu.
Da., pentru ca lumea ar fi mult mai frumoasa fara rautate
Nu, pentru ca fara putina rautate, lumea nu ar mai fi intr-un echilibru.
In concluzie, parerea mea este ca frumosul si binele trebuie sa predomine, insa PUTINA rautate este mai mult decat necesara.
Eu zic asa : am citit TOATE parerile voastre i daca le pui la cap toti vrem pace dar in acelasi tipm sa nu ne plictisim... dar sa va pun eu o intrebare celor care au zis ca s-ar plictisi fara rautate : Cum ar fi fara bunatate?
Da pentru ca lumea este foarte rea si de exemplu sunt pe strada si un copil vine chiar cand imi cad cheile si a dat cu piciorul in ele aruncandule in strd deci iti dai seama
E ca munca lui Sisif-nu ar duce nicaieri.Asemeni cutiei Pandorei care intr-un final ar fi deschisa.
Ar fi cel mai stupid lucru pe care l-as putea face fara rautate nu exista bunatate nu ne-am mai putea deosebi uni de alti
la fel ca sarea si zaharul daca pui sare in apa e sarata daca pui zahar e dulce daca elimini tot zaharul si folosesti numai sare numai poti deosebi cele doua pahare cu apa si eu una nu vreau sa fiu ca tine...nu ma intelege gresit eu nu sunt foarte rea de felul meu hai sa zicem ca sunt jumi juma si rea si buna dar oh te rog as fi putut fi si sfanta ca eu daca tot raul de pe planeta ar fi disparut m-as fi dus sa ma SPANZUR ar fi prea multa plictiseala
Nu pentru ca o lume fara rautate ar fi asa nu stiu degeaba ar exista compasiune afectiune etc... deci degeaba ar exista compasiune... daca nu exista si rautate
Nu stiu sigur. poate ca da. si despre acea cutie. pun pariu ca planeta noastra e mai mica decat acea cutie. dar daca as spune da m-as preface ca am pierdut cheia. si cand lumea ar fi avut nevoie de rautate as da drumu la cutie un fel de test. nu se stie nimica pe lumea asta rotunjita si albastra
Nas faceo pentru ca ar fi penibil numa bine n-ar mai exista politie etc.etc viata fara rau nu ar mai fi viata adica ca sa ajungi la bine trebuie sa vezi raul...
Fara rautati nu am mai fi oameni! Am fi niste roboti care nu au suflet! Fara rautati nu mai poti sa iti ceri iertare, sa iubesti, sa urasti... etc! Daca as avea o cutie as pune dar nu tate rautatile! asta e parerea mea
Eu una n'as putea deoarece fara putina rautate nu stiu daca poti trai cred ca mi s'ar parea plictisitoor doar cu toate cele bune...
Nu,daca nu ar fi rautate nu ar fi nici bunatate tu daca te-ai fi nascut orb ai fi deosebit lumina de intuneric, apa de sange?
Nu pentru ca raul vine in completarea binelui. cum au mai afirmat si altii nu putem trai intr-o lume similara Raiului. acesta este pamantul iar oamenii sunt diferiti, nimeni nu putand astfel sa controleze pe nimeni in scopul de a face "o lume mai buna". asta este lumea iar noi traim in ea si nu cu ea.
Lumea e facuta din bine si rau asa e dat dl Dumnezeu si nu stiu daca am putea schimba asta vreodata, si daca am avea toti o viata "roz" ar fi mult prea plictisitoare cred eu,dar mi-ar placea sa nu mai vad atatea crime,avorturi, batai, razboaie...etc
As face asa ceva.dar nu cred ca as strange-o pe toata. Pentru ca ganditi-va : daca parintii si-ar lasa copii sa plece peste tot si nu le-ar pasa, adica ar spune "Da!" la orice, am ajunge o lume de drogati, betivi etc...Parerea mea
La sigur as face asta.
Raul trebuie taiat inca de la radacina.
La ce bun trebuie raul in viata noastra daca poate fi traita o viata frumoasa,fara rautate si invidie. Sigur e greu de acceptat acest lucru,e de necrezut o lume fara rau,dar se poate,poate fi exclus raul doar cu ajutorul oamenilor care nu depun nici un efort!
Daca as incuiao intr-o cutie, as pune lacatul infinitului, ca nimeni sa n-o poate deschida! Numai bine!
IzvorulDeIntelepciune întreabă:
claudiu89 întreabă: