Vorbesti de cutia Pandorei, nu?
Da, as face-o...si m-as face ca am pierdut cheile.
De ce sa fie necesara (obligatorie) rautatea? Cine a spus? E chiar atat de greu sa traim intr-o lume curata, plina de armonie si ganduri bune? Sa vedem raul in orice lucru bun, e deja absurd...
Chiar nu putem trai in echilibru fara ura, invidie, rautate?!
Ba putem, si inca foarte bine.
...deci, cum spuneam, m-as face ca am pierdut cheile.
P.S. hmm... oare unde as gasi o cutie atat de mare?
MadnessCaffe,nu trebuie sa ii corectezi pe altii...aici sunt doar pareri.Dar oricum, eu as inchide rautatea oamenilor dar nu toata, pentru ca astgel nu am mai realiza ca viata uneori e grea...o viata colorata numai in roz este cam plictisitoare
Da,as face-o! din cauza rautatii oamenilor avem mult de suferit si nu numai eu ci toti.lumea e foarte rautacioasa uneori si de aceea avem complexe majoritatea dintre noi.(stiu ca folosesc cuvinte complicate pentru clasa a 5-a)
Da...eu duc o viata destul de gra pentru ca parintii mei beau si se imbata si as incuia acest lucru...doamne ajuta
Mda cam da! Fiindca este prea mult rau in lume! Asa ca GATA CU RAUL!(Fiindca ma enerveaza!)
Ma intreb cum ajung intrebarile astea de clasa a 3-a sa fie promovate in banner-ul ala de sus. Ma poti ajuta? Argumentati!
Cei care au raspuns ca nu ar incuia rautatea habar nu au ce inseamna intr-adevar rautatea...nu au simtit-o pe pielea lor.rautatea aceea ingrozitoare a unor oameni care se cred mai buni mai superiori sau mai smecheri decat tine. rautatea care te face sa simti ca ti-e sila sa fi om si ca ti-e sila sa traiesti intr-o lume in care atunci cand ti se face un bine te intrebi daca nu e ceva ascuns in bunatatea aia...
Nas faceo pentru ca ar fi penibil numa bine n-ar mai exista politie etc.etc viata fara rau nu ar mai fi viata adica ca sa ajungi la bine trebuie sa vezi raul...
Da! Deoarece rautatea oamenilor poate duce la moarte, pentru ca de exemplu oamenilor fiind rautaciosi nu lear pasa daca poluaza si ar arunk gunoaie p jos, ar taia copacii si asta duce la MOARTE! si mai este si razbunarea care duce la moarte!
Uau normal ca da! Adica...lumea acum fura, omoara, injura etc. Si nu numai de asta, dar am trai mai bine!
Unde sa gasesc eu o cutie asa de ermetica incit sa tina toata rautatea oamenilor?!?
Nu. Deoarece Dumnezeu a creat si raul ca sa stim cum e bine, daca nu vom mai avea rau nu vom mai sti nici ce e binele. Parerea mea
La sigur as face asta.
Raul trebuie taiat inca de la radacina.
La ce bun trebuie raul in viata noastra daca poate fi traita o viata frumoasa,fara rautate si invidie. Sigur e greu de acceptat acest lucru,e de necrezut o lume fara rau,dar se poate,poate fi exclus raul doar cu ajutorul oamenilor care nu depun nici un efort!
Daca as incuiao intr-o cutie, as pune lacatul infinitului, ca nimeni sa n-o poate deschida! Numai bine!
Vorbesti de cutia Pandorei, nu?
Da, as face-o...si m-as face ca am pierdut cheile.
De ce sa fie necesara (obligatorie) rautatea? Cine a spus? E chiar atat de greu sa traim intr-o lume curata, plina de armonie si ganduri bune? Sa vedem raul in orice lucru bun, e deja absurd...
Chiar nu putem trai in echilibru fara ura, invidie, rautate?!
Ba putem, si inca foarte bine.
...deci, cum spuneam, m-as face ca am pierdut cheile.
P.S. hmm...oare unde as gasi o cutie atat de mare?
Normal.as face totul ce este de facut dar nu este posibil nimic.as da chiar si timpul inapoi pentru a repara totul.iar dragostea ad faceo sa insemne pentru fiecare un imn simbolic ce sa arate iubire si atractie fata de o persoana.as schimba totul dar un singur lucru il stim cu toti suferim, continuam, si nu se va schimba niciodata nimic fara a incerca de a modifica majorele greseli.un singur lucru il putem face SA IERTAM.
Nu, nu as face asta pentru ca, daca nu ar exista rautate in oameni, atunci nu ar ma exista nici competitie, nici motivatia de a fi mai bun...si ar fi foarte monoton. ce e drept, ar disparea crime, etc...si gandeste-te ca ai incuia rautatea oamenilor cu SPERANTA (daca vb de cutia Pandorei). in concluzie: NU pentru ca totul tinde sa fie intr-in echilibru, si nu cred ca fara rau, ar exista bine - nici macar nu s-ar cunoaste notiunea de bun sau rau
Mda...si eu asi face-o si sunt de acord cu NOname m-as face ca am pierdut cheile...
1)Nope...nu as face-o. Omul este o fiinta duala, si raul se exprima ca opus al binelui. Daca dispare raul in acea cutie, cine garanteaza ca nu trage si binele dupa el? Si o sa ramanem niste fiinte fara suflet care pur si simplu exista, nu traiesc (= nu au suflet).
2)Nope. Daca nu ar fi rau in noi, am fi toti ingeri. Avand in vedere cate pacate a facut fiecare pana acum, daca le-ai lua dintr-o data rautatea, ar mai fi cineva fericit, cand ar fi torturat zilnic de greutatea pacatelor lor?
Nu pentru ca raul vine in completarea binelui. cum au mai afirmat si altii nu putem trai intr-o lume similara Raiului. acesta este pamantul iar oamenii sunt diferiti, nimeni nu putand astfel sa controleze pe nimeni in scopul de a face "o lume mai buna". asta este lumea iar noi traim in ea si nu cu ea.
IzvorulDeIntelepciune întreabă:
claudiu89 întreabă: