Exact aceeasi intrebare puneam si eu celor ce cred in teoria evolutionista.Sau de ce acum maimutele nu se mai transforma in oameni? Este clar ca noi suntem creati de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui.
Retarzilor, oamenii n-au evoluat niciodata din maimute. Omul si maimuta au un STRAMOS COMUN! Adica o fiinta intre, la mijloc. Gen prea evoluata sa fie considerata maimuta si totusi prea inapoiata sa fie considerata om. De ce doamne atatia cretini pe lumea asta...
Pentru ca noi suntem cea mai avansata evolutie. Ce ar mai putea sa evolueze din noi? Balauri sau ce?
Omul evolueaza, dar nu in forta si putere, ci in inteligenta! Noi folosim circa 10-15% din creier, dar generatiile urmatoare pot folosi chiar mai mullt. Nu te-ai gandit niciodata la o persoana, si in clipa urmatoare sa te sune, sa o vezi, etc? Eu da, si sincer eu nu cred ca am fost creati de D-zeu, ci am evoluat din maimute...Parerea mea
Omul evolueaza, spre exemplu s-a dovedit stiintific ca europeanul adica omul alb, este mai inalt cu mai mult de 5 cm fata de acum 100 de ani.in prezent inaltimea medie fiind de 1.75m pe cand atuncia inaltimea medie era de 1.65-1.70. nu ai cum sa evoluezi in altceva decat numai ce iti permit conditiile de mediu
Mai...la cei din ziua de azi,adica sa fim seriosi,droguri, tigari, tate prostiile.Am putea evolua intr-o forma mai avansata dupa parerea mea, dar asa...
Pai teoria spune ca evolutia nu s-a oprit ci e un proces activ insa are o durata asa de mare intre modificari sesizabile astfel incat noi nu le putem vedea in timpul vietii ci se vad de-a lungul generatiilor. Si asta cred ca e destul de putin spus, cu generatiile, mai bine spus de-a lungul miilor de ani. Cam asa e teoria, eu personal tind sa nu cred in ea pe ratiuni de credinta.
Noi nu suntem creati din maimuta ci din adam care a fost creat din lut si eva care a fost creata din coasta lui adam
Alte maimute de ce nu au evoluat? eu cred ca nu am evoluat FIZIC ma refer...cred ca are legatura cu religia adica OMUL A APARUT IN FORMA ASTA si punct!
Specia umana este cea mai inteligenta forma de viata de pe planeta asta momentan. ( Sa nu zic din univers, fiindca cine stie daca nu or exista extraterestrii ).
Procesul evolutiei este FOARTE lent. O noua specie inseamna cateva sute de mii de ani. De la dinozauri, pana la maimute, pana la oameni... Nu se opreste evolutia aici.
Din specia umana va evolua ceva, iar din acel ceva va mai evolua ceva, si tot asa.
Asta e procesul evolutiei.
@Ionutz
ADAM a fost creat din pamant. Dumnezeu a rupt o coasta din corpul lui ADAM, dupa care a suflat pe ea, si asa a aparut si EVA.
OMG, noi oamenii suntem creeati din lut. :O
Intreaba-l pe profu' tau de religie, oare iti da nota 2?
In fine, nu era subiectul religia! Subiectul era evolutia! Asa ca, hai sa revenim frumos la ce subiect eram ca sa nu producem niste conflicte intre religie si stiinta.
Pai numele tau de TPU e AlanTigergerid deci ai evoluat in tigru logic nu?
Ti se pare tie ca omul nu evolueaza? dar dureaza. nu te nasti azi si maine esti deja altceva. asta ia fooooaaarte mult timp si schimbarile de la o generatie la alta sunt destul de majore. de la o generatie la alta oamenii au mai putin par pe ei, poarta numar mai mare la picior, generatiile din prezent sunt mai inalte decat cele anterioare, mai frumoase, mai inteligente(cel putin o mica parte din tot intregul). iar maimutele evolueaza si ele. daca nu ai observat imita tot mai bine comportamentul uman si se dezvolta foarte mult din punct de vedere al inteligentei deci nah...peste un miliard de ani vei vedea iesind din padure un om mai paros si atunci vei stii ca e o maimuta evoluata).
deci nu putem nega teoria evolutiei dar nici nu o putem confirma in totalitate asa cum nici cea creationista nu poate fi dovedita, negata sau confirmata.
a fi sau a nu fi.aceasta este intrebarea
Pai poate evoluam, dar nu se observa pentru ca incet. Poate nu evoluam fizic, dar din punct de vedere tehnologic evoluam!
Adica, daca omul a evoluat din maimuta de ce acum nu mai evolueaza si in prezent m-am gandit si eu la asta este o intrebare destul de grea si nu pentru noi, pentru cercetatori de stiinta dar poate datorita schimbari climatice si tot ce s-a intamplat sa fi avut o influenta asupra maimutelor sa nu mai evolueze sau poate omul chiar a fost creat de Dumnezeu. dar si omule este un animal ca toate celalte doar ca acem o gandire mult mai avansata decat celalte si suntem "Supremi"!
E simplu. omul nu poate sa mai evolueze, cel putin nu momentan, si nu pentru ca nu poate, ci pentru ca nu are nevoie. Ne-am adaptat extraordinar la conditiile de mediu. Avem case, masini, aparaturi electro-casnice, telefoane etc. Nu avem de ce sa evoluam. Poate ca peste 8-9 generatii o sa vezi oameni cu mai multe degete, pentru a tasta mai repede, sau cu fundul mai plat pentru a asigura o pozitie mult mai confortabila in fata calculatorului. Dar pana conditiile de mediu nu se schimba, drastic, omul nu are de ce sa evolueze!
Evoluam! Mici schimbari se pot vedea ca in douazeci de ani am invatat sa fabricam telefoane cu touchscreen si nu am ramas la cele cu afisaj numeric de exemplu. Gandirea omului evolueaza in fiecare zi si la fel si corpul.
@Ema, ai facut caca?
Evolutia oricarei specii se face pe parcurs de milioane de ani.Nu poti sa creezi una in timp record.Omul evoluaza, incet, dar sigur. Poate nu ai observat tu asta dar toti suntem mai destepti.
Apropo pentru cei care inca mai cred ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea lui.E total gresit.Sa nu intelegeti ca sunt cine stie ce budist sau altceva dar e putin probabil ca asta sa se fi intamplat.
Pai tu nu vezi cum ne transformam? vom deveni porci! unii deja sunt perfect evoluati(cocalari, badarani etc.)
Hmm. Luaţi-o pe plan religios Biblia este cea mai veche scriptura si adevarata carte existentă citiţi-o si ve-ţi vedea care este adevărata treabă cu evoluţia. Omul a fost creat de Dumnezeu, şi nu, nu a venit de la extratereştrii si nici nu am evoluat din maimuţe cei care cred asta se pot considera... anyway, mă bucur că eşti interesat de " chestia " asta, sper că te-am ajutat.
Mai terminatio...ca este o teorie credibila
uitati...acum 4 mil de ani cand a aparut omul,evolutia lui fizica era completa,iar dupa aceasta a inceput dezvoltarea din punct de vedere intelectual,uitati-va in trecut si o sa va dati seama ca oamenii evolueaza,dar sa o luat si altfel
ce altceva near mai trebui?
coada, coarne, si uger?
suntem perfecti fizic (oameni) asa cum suntem acum...
Deci
1)teoria aia nu e decat o TEORIE!
2)Teoria ca venim de la Dumnezeu, aceea e teoria adevarata! si daca ar fi reala.nu se vede
doar in 10-12 milioane de ani se face
poate noi vom fii ceva nedescoperit
Am 2 moduri de zis
Modul religios (sper ca esti crestin ortodox) Se spune ca dumnezeu a creat din lut o 'fiinta' dupa chipul lui si Sfantul Duh i-a dat suflare de viata (Adam) dar era singur asa ca a ''rupt'' o coasta de la adam si a creat femeia (Eva) si au fost fericiti...
Modul ''Maimuta'' : se spune ca din cele mai vechi timpuri oamenii semanau cu maimutele si se hraneau cu carne cruda
de cand a aparut focul oamenii au inceput sa prajeasca carnea (carnea ''preparata'' se spune ca dezvota mai mult creierul)
Si sau dezvoltat...
Concluzia mea e ca ''modul maimuta'' e doar o poveste de adormit copii pentru ca nu aveau cum sa se dezvolte si fizic...
Si de ce nu mai evolueaza omul nu stiu.
Probabil am atins punctul maxim de evolutie.
Buna. Eu tin sa cred ca omul a fost creat de Dumnezeu. Si totusi, oamenii de stiinta tin sa creada ca omul a aveluat din maimuta. Tot ei mai spun ca evoluarea prima data s-a produs prin Africa, unde clima de acolo a fost favorabila transformarii la un anumit tip de maimute, si ca apoi s-a extins si pe alte continente, unde a continuat evolutia in mod diferit(doua pucte)În Africa, de exemplu, sunt singur ca ati intalnit oameni cu insusiri diferite cu cele din Siberia(am dat doua extreme ca exemplu). Culoarea, rezistenta la temperatura si multe altele sunt adaptarile la mediu.
Si totusi si animalele au evoluat(doua puncte) de exemplu in Pestera Ursilor s-a gasit un urs preistoric, rar in Europa.
Evolatia se face foarte incet, pe parcursul miilor de ani.
Inca ceva(2x.)Daca dorim sa ascultam amandoua teoriile putem spune ca omul a fost creat de Dumnezeu, dar cu milioanele de ani s-a transformat el in maimuta, nu maimuta in el. Apoi alta enigma cu dinozaurii in care sa zicem ca undeva, pe un continent au supravietuit si ele si dinozaurii pe Continentul Mare, cand inca nu se faramitase in 6 continente de azi. Inca o enigma(2x.) Cum au murit dinozaurii? Se poate sa fi fost un meteorit care sa fi lovit Continentul Mare si dinozaurii sa fi murit, dar maimutele, pestii etc. sa ramane intacte pe alt continent. Atunci sa se fi faramitat continentele si in schimabarea de clima de atunci(cand loveste un meteorit Pamantul...) sa fi fost favorabila transformarii din nou a maimutei in om. Si acel continent sa fi fost Africa. Si, cine stie, ce se afla sub sute de kilometrii sub Pamant! Doar omul a putut sa exploreze aproximativ 15km in Pamant(am citit undeva).
Tot ce am spus este un scenariu facut de mine, poate complet adevarat sau complet fals.
Dar orice am spune, totul ramane un mister!
Multi de aici au dreptate cu faptul ca noi am fost creati de Dumnezeu. si vad ca la raspunsurile de genul asta se dau voturi gen : stupid. dar sa stiti ca e adevarat noi am fost creati doar de Iehova Dumnezeu. de cine altcineva? de un caine? hai sa fim seriosi.
Stiinta nu spune neaparat adevarul. EU personal nu cred nici in teoria lui Adam si Eva nici in stiinta. Este altfel, nu cred ca stie nimeni care e adevarul.