anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca eu am note mici la scoala, reiese ca sunt prost?
Ce incearca sa testeze scolile, daca nu inteligenta?
Stiu ca sunt mai multe tipuri de inteligenta, deci ce fac daca nu am inteligenta aceea de care am nevoie la scoala?

24 răspunsuri:
| Stell99 a răspuns:

Inteligenta nu se masoara in "note"!
Cu atat mai putin in notele date de sistemul de invatamant din ro.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Stell99):

Sistemul nu ma vrea, atunci
Cred ca o sa ajung gunoier cel mai probabil

| Legiuitorul00 a răspuns:

Școlile încearcă să-ți testeze supunerea, dragule.
N-au nici cea mai mică treabă cu inteligența. Da, îți trebuie și inteligență pentru note mari, ori ca să fii bun la ceva, dar școala în ansamblul ei urmărește altceva, iar majoritatea elevilor, fiind tineri, domesticiți, li se impune să creadă în alte iluzii și false idealuri.

Vezi aici o viziune realistă (dar dacă o înghiți e posibil să țină și de inteligență - ca un test pentru tine):

https://www.piticigratis.com/......i-licenta/

| Stell99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ajungi.
Termina liceul si angajeazate in armata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Stell99):

Vedem peste cativa ani laughing
Ai mei deja se pregatesc sa ma dea afara

| Stell99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Termina cu prostiile.
Cum sa tea dea afara?
Mori cu zile la ce e in tara asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Stell99):

Stiu, un prieten s-a dus in Anglia si s-a mirat ce usor invata acolo
Cica aia faceau in a noua a ce faceam noi in a patra

| GabiDumitrescu a răspuns:

Reiese ca esti lenes, in principiu. Si in functie de clasa, si ca nu esti extrem de inteligent. Dar nu ca ai fi prost. Eu de exemplu am avut 10 la toate mai putin muzica si desen in scoala primara desi nu invatam deloc. Prindeam doar din zbor. Chiar si in gimnaziu de multe ori invatam lectia cand ajungea cu ascultatul pe pagina mea din catalog. Eram al treilea pe pagina.
Scopul scolii e sa te invete sa te organizezi si sa prestezi niste activitati repetitive dar sa dai si ceva dovada de initiativa si creativitate. Doar ca nu prea mult.

| Stell99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Termina cu prostiile.
Cu siguranta era invers!

| Pool77 a răspuns (pentru Legiuitorul00):

Apreciez linkul, sunt total de acord.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Stell99):

Invers? El a spus ca e mult mai usor

| Louys a răspuns (pentru anonim_4396):

Notele nu reflecta nimic, stai calm.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Louys):

Stiu, dar tot gunoier ajung

| Louys a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu fi fraier, poti sa te faci mecanic, psiholog, detectiv particular big grin.
Sunt mai multe locuri de munca pe care nu le stii.

Dar incearca sa iti gasesti cat mai repede un drum in viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Louys):

Ca mecanic ma mananca cainii laughing

| christall a răspuns:

Nu inseamna ca esti prost, inseamna ca nu pregatesti destul de mult. Scolile testeaza nivelul de pregatire, adica cat studiaza un elev si ce invata in timpul asta.

| T0T a răspuns:

Depinde. Dacă ai note prea mici, probabil. Aveam un coleg care nu învăța niciodată dar înțelegea tot din clasă. Nu avea cum să aibă note mici, era inteligent și le înțelegea din clasă.

| xtjgfk a răspuns:

Daca ai note mici in sistemul de invatamant reiese ca esti lenes atat. Acum cum definesti tu inteligenta?

| OnePiece a răspuns:

Adevarul e ca in Romania scoala te vrea prost. Cum s-a mai zis, inteligenta nu se masoara in note sau calificative, sau in numarul de olimpiade la care participi.

Romania este o tara de un rahat rar vazut in Europa si asta in primul rand din cauza sistemului de invatamant care pune accentul pe "supunere" si nu pe relatia dintre profesor si elev, pregatirea elevului pentru viitor si nevoile practice ale acestuia. Eu vreau sa invat sa-mi platesc taxele, sa fac credit la banca, sa stiu ce este democratia, ce drepturi si datorii am. Singurele materii cu care sunt intr-o oarecare masura de acord cu modul in care sunt predate sunt matematica (are multe hibe, dar mai putine decat alte materii de cacao... multi zic ca nu e nevoie de ea, dar iti dezvolta absolut toate abilitatile creierului, e necesara) si sportul (daca ai un profesor ingaduitor, care va lasa sa jucati fotbal toata ora, cum au fost toti profii mei).

Cum sta treaba cu restul:
- romana: de ce naiba trebuie eu sa descriu in 4 pagini orgasmele lui Eminescu? Gramatica limbii romane este importanta, si pe AIA trebuie pus accent in liceu. Textul argumentativ e de inteles si o mica descriere a celor mai importanti autori romani este buna de stiut. Dar de ce trebuie eu sa insirui la subiectul 3 toate operele alea?! Aia trebuie facuta la facultati de litere sau ceva asemanator...
- limbile straine: importante pentru om, total gresit predate. Limba engleza nu este predata pe intelesul tuturor, de multe profele de engleza (de obicei profe sunt) sunt prea anemice, prea pasive, poate si pentru ca engleza nu e obiect de BAC, chiar daca e cea mai importanta limba straina in momentul de fata. De multe ori nu ai ca optiune o a doua limba straina decat franceza (care nu imi place absolut deloc, nu mi-a placut niciodata) cand poate omu' vrea sa invete germana sau japoneza.
- biologia: CE. NAIBA. DE. CE. TREBUIE. SA. TOCESC. 3. PAGINI. PENTRU. CEVA. CE. NU-MI. VA. FOLOSI. IN. VIATA.
De fapt nu chiar, poate ca va fi folositoare. Dar nu ma pune pe mine sa scriu 3 pagini si sa le tocesc pentru saptamana viitoare, ca nu vreau. Exista Google, daca ai nevoie de asa ceva intra pe Google si cauta ce e aia mitocondrie, citeste cate ceva despre ea si poti retine.
Evident asta nu se aplica celor care vor sa dea la medicina, dar totusi, noi astia restul care vrem sa ne facem ingineri sau comandanti de nava nu avem nevoie de tocit asa ceva.
- istoria: materie foarte importanta care din nou nu e predata cum trebuie. Vezi si tu de ce sunt atatia oameni care nu stiu ce s-a intamplat pe 1 decembrie.

Daca ar fi dupa mine eu as scoate romana de la BAC (de la mate-info si stiinte) si in schimb as pune un fel de colocviu (ca la facultate) la finalul clasei a XII-a in care lumea trebuie sa stie notiuni de gramatica, sa argumenteze ceva si sa scrie cine a fost Mihai Eminescu de exemplu.

| anonimg a răspuns:

Eu merg pe ideaa ca scoala trebuie sa invete pe om. Daca un om nu a invatat, atunci scoala este de vina 90%, iar elevul(impreuna cu parintii) 10%.
Daca pe portile fabricii iese un produs prost, nu este fabrica de vina? Nu se poate spune ca produsul este prost.
Este adevarat ca profesorii si invatamantul se axeaza doar pe elevii cei mai buni; restul cu mila. Dar asta este un lucru rau; deoarece se poate numi "profesor", "invatator" sau orice cadru didactic doar aceia care stiu sa-si invete elevii -toti elevii. Pai mergi inainte cu cei mai buni, iar pe cei mai putini buni ce faci cu ei? Ii lasi in urma, in voia sortii? Acesta este egoism pana la cer. Vezi cazul 'decreteii' de pe vremea lui Ceausescu. Si astazi este la fel, dar sub o masca moderna.
In felul acesta a ajuns la conducerea tarii oameni din pricina carora intreaga populatie a tari geme si se vaita, iar strainii nu ne pot baga cu astfel de corupti si saracie in UE.
Asadar, intelectualii conduc tara noastra. Si cum este ea? E vai si-amar. A ramas frumos doar natura, la care n-au contribuit oamenii. Dar in ce privste partea intelectuala nu dai doi bani pe ea. Zece mii de legi, de care si cei care le-au promulgat se incurca in ele; ba inca aceste legi se bat ca in cap. Si intelectualii le-au dat, nu oamenii de rand. Ba inca ei spun ca daca nu ai facultate nu se uita nimeni la tine. Eu spun ca nu-ti trebuie facultate ca sa fii presedintele tarii; iti trebuie integritate si moralitate. Si asta nu le inveti nici cu douazeci de facultati. Ca pana si directoarea de la anti-coruptie a ajuns corupta. Si judecatori corupti; politie la fel, procurori si avocati la fel. Ba inca acestia se ascund si sub diferite legi ca sa-si scuze faptele rele. De aceea nu dau doi bani pe clasa intelectuala. Profesorii tot acolo se incadreaza. Nu toti sunt asa, dar majoritatea. Clasa intelecuala a facut salariul minim pe economie putin peste 1200 de lei; dar ei au salarii care depasesc si 8000 de lei (vezi procurorii).
Eu apreciez si consider ca este om inteligent acel medic care face operatii reusite. In rest, toti sunt o apa si-un pamant.

Este bine sa inveti pentru tine, pentru ca asa iti dezvolti capacitatile intelectuale, asa cum trebuiesc dezvoltate si cele fizice si cele morale, psihice. Si invatatura ta trebuie sa fie de folos oamenilor, deoarece avem nevoie unii de altii. Caci pana la urma nu ar exista intelectuali daca taranul de pe camp nu si-ar vinde graul, sau i-ar da foc ca tara sa geama de foame.

| zurick a răspuns:

Nu,nu reiese ca esti prost.Reiese ca ai ceva mult mai important de facut decat sa memorezi pe de rost lectii care nu te vor ajuta niciodata.Inteligenta este capacitatea de a rezolva probleme si nu ma refer la probleme de mate, fizica s-a.m.d. ci sa rezolvi adevaratele probleme care-ti pot iesi in cale in viata.Si cu asta, sistemul nu te ajuta, nu te face sa gandesti, sa-ti pui intrebari, ci doar sa iei de bun orice iti este spus.Multe notiuni sunt false, s-a demonstrat ca spre exemplu pe orice zona a limbii poti simti orice gust, insa in scoli tot mitul cu zonele diferite este predat. :/

Mai este un studiu, cum ca cineva ce are un iq mare nu reuseste neaparat in viata.Sunt multe cazuri in care cineva cu eq (inteligenta emotionala ) reuseste in viata.

Răspuns utilizator avertizat
| Deliiiia a răspuns:

Buna, copiii care au note mari nu se nasc inteligenti, ei muncesc, invata constant, fac exercitii pana sa ineleaga.

| alatache a răspuns:

Am 10 iq dacă am note proaste