| Joker3134 a întrebat:

Daca mi s-ar inlocui 1milion de neuroni din reteaua neuronala,as mai simti ca sunt tot "eu"? Ce vreau sa scot eu in evidenta de aici e,dupa o inlocuire considerabila a milioane de neuroni m-ar face sa ma simt tot "eu"? Si sa presupunem ca nu as mai simti ca sunt eu,ar fi alta constiinta, dar cum ar aparea o constiinta asa brusc?

14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Mon cher Joker, stii si tu la fel ca multi cei de pe aici ca nu milionul ala de neuroni sunt de fapt in discutie ci numarul si calitatea conrxiunilor sinaptice realizate. Daca n neuroni realizeaza (sa zicem) n-1 conexiuni pentru fiecare neuron deducem ca intrebarea e SF. Asa ca mai bine vorbesti de un transplant de creier si ramanem ancorati in realitate

| LPCTSTR a răspuns:

Pai, avand in considerare ca un creier are in medie 100 miliarde de neuroni, se poate spune ca poti pierde cateva amintiri (legandu-ma strict de lobul temporal sau de partea creierului care stocheaza informatiile pe termen lung).

Răspuns utilizator avertizat
| Lostlyric a răspuns:

Neuronii sunt celule cerebrale adaptate pentru receptionarea si transmiterea informatiilor. Iti poti inlocui miliarde de neuroni si zeta informatii, ca relevante iti vor fi experientele si informatiile detinute dintr-un punct x. Teoretic, daca iti inlocuiesti toti neuronii din amigdala, spre exemplu, esti un nou "tu" neinfricat. Daca iti inlocuiesti neuronii din cortexul prefrontal, nu vei mai detine perecpetii si convingeri, deci un nou "tu". Numai ca NU exista asemenea tehnici si nici nu vei sti urmarile lor!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Tot tu vei fi; doar o sa pierzi acesta intrebare.winking tongue laughing

Răspuns utilizator avertizat
| Lostlyric a răspuns (pentru Joker3134):

Hm, in primul rand, ar trebui sa-ti faci o serie de lobotomii. Vorbim pe urma, ok?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Joker3134):

Trupul; ia-l pe a lui POPEY Marinarul.winking

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Joker3134):

Dupa unii autori:"constiinta" este in afara creierului si a legaturilor neuronale. Dar vei pierde constienta sinelui

| sierra1 a răspuns (pentru Joker3134):

Cred ca ai vrut sa raspunzi pentru Cookie

| doctorandus a răspuns:

Eul este o fictiune pe care ti-o povestesti tie singur. Surse: Derrida, Lacan, Foucault.

| RAY a răspuns:

Normal ca da, totul e sa nu fie afectat sectorul memori de lunga durata

| RAY a răspuns (pentru Joker3134):

Daca isi sterg memoria de lunga durata numai vei exista, sectorul unde e memoria de lunga durata

| Donsavas a răspuns:

Da. Ti se schimba personalitatea si implicit comportamentul. Acelasi nu mai esti. Cel mult intr o forma mentală asemănătoare. În esență, chiar dacă nu se vede, tu tot o ființă vie rămâi, un suflet. Nu te compari cu o piatră care, poate are memoria ei dar nu si constiinta.